Consiliul Judeețan Bistrița-Năsăud va depune la Administraţia Naţională Apele Române o cerere în vederea închirierii unui teren în suprafaţă de 30.389 mp, situat în satul Colibița, comuna Bistriţa Bârgăului, pentru amenajarea Centrului Judeţean de Agrement Colibița.
”Având în vedere lipsa spaţiilor publice amenajate în jurul lacului Colibiţa, Consiliul Judeţean a identificat o suprafaţă de teren, proprietatea Statului Român, drept de administrare Administraţia Naţională Apele Române, pe care intenţionează să o închirieze, în vederea realizării mai multor investiţii care ar contribui la dezvoltarea imaginii lacului Colibița, precum și la sistematizarea armonioasă a zonei prin crearea de funcţiuni care să satisfacă cerințele populaţiei. Consiliului Judeţean intenţionează să realizeze în zona lacului Colibița un Centru Judeţean de Agrement, având ca scop: valorificarea terenului închiriat, realizarea unor spaţii de agrement moderne cu impact asupra dezvoltării și imaginii lacului Colibița”, se arată în proiectul CJ.
Centrul Județean de Agrement Colibița va avea zonă portuară cu debarcader, zonă de servicii publice, zonă de promenadă, zonă de activități culturale (amfiteatru), zonă de activități recreaționale, zonă de activități sportive, zonă administrativă.
Colibița va fi declarată în curând de Guvern stațiune turistică de interes local.
La Colibita exista inca multe nereguli. Este vorba de faptul ca multi proprietari de terenuri si vile au ingradit si ce nu le apartine. Au mers cu gardul pana la oglinda apei luand pana si zona de protectie din jurul lacului. De aceea, in primul rand ar trebui sa repuna lucrurile in legalitate si recuperata zona de protectie. Apoi trebuie intervenit urgent pentru oprirea deversarii dejectilor direct in lac. Altfel lacul Colibita risca sa devina o imensa hazna. Nu trebuie renuntat nici la achizitionarea acelor suprafete de teren de catre CJ pentru amenajarea de campinguri, care asigura si accesul la oglinda lacului. Odata cu amenajarea acestor suprafete pentru agrement, ar trebui trecut imediat si la refacerea zonei de protectie din jurul lacului, care nu presupune cheltuieli din partea CJ, decat o doza de fermitate in aplicarea legii, ceea ce ar permite crearea unor locuri de plaja si de promenada pe faleza lacului.
perfect adevarat. pentru un lac de acumulare cu peste 50.000.000 m3 de apa zona de protectie si siguranta trebuie sa masoare 15 metri de la cota maxima inundabila ,in acest caz este de 800m.
asa au aparut la marginea lacului debarcadere,solarii pentru cultivarea legumelor, iar cu vreo trei ani in urma pe luciul apei am vazut un card de gaste domestice.
cu asemenea proprietari de case de vacanta care au ocupat in mod abuziv chiar si intabuland terenul denumit zona de protectie statutul COLIBITA statiune mi se pare departe de a fi realizabil.
Consiliu judetean nu este in stare sa darame gardurile si cotetele care sunt amplasate de-a lungul malului si sa faca un drum k-lumea. Ei se gandesc sa faca zona de agrement cum a vrut sa faca tov. ing. Cretu restaurant in varful turnului centralei termice a orasului. Unde se scurg fosele septice de la vilele comunistilor si ale smecherilor pt ca canalizare nu este??? Sa faci baie in lac este o prostie.