Actualitate

CJSU: Restricții ridicate la Ilva Mică, dar introduse în alte două comune

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud din 1 septembrie, a fost prezentată situația actualizată a unităților administrativ-teritoriale din județ, din perspectiva Hotărârii Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud nr. 16/01.09.2020, prin care se stabilește că:

  • se introduc restricții în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5/1000 locuitori: Budești și Lunca Ilvei;
  • se ridică restricțiile în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, în ultimele 14 zile, a scăzut sub 1,5/1000 locuitori: Ilva Mică.

Hotărârea intră în vigoare în 2 septembrie.

Restricțiile impuse ieri rămân în vigoare la Rebra.

Astfel, se restricționează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi a operatorilor licentiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. 

Totodată, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare de pe raza celor două comune este permisă doar pentru clienţii cazați în unităţile de cazare.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, împreună cu operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în cele două comune, asigură implementarea prevederilor hotărârii CJSU. 

Conform Hotărârii de Guvern, de la 1 septembrie se permite reluarea activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, doar dacă incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.