Actualitate

CJSU: Școlile, în scenariul 1. Încă o comună cu restricții de incidență peste 2

Având în vedere ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației privind organizarea activității în școli în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud aprobă, conform hotărârii nr. 158 din 10.09.2021, ca toate unitățile/instituțiile de învățământ să funcționeze din 13 septembrie potrivit scenariului 1 (prezență fizică la ore).

În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile a cazurilor va fi mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității, cursurile se vor desfășura potrivit scenariului 2, după cum urmează: cu participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; cu participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.

”Vă reamintim că vaccinarea este recomandată copiilor peste 12 ani cu serul Pfizer-BioNTech Comirnaty sau serul Moderna și îndemnăm părinții să se vaccineze împreună cu copiii și profesorii pentru a ne putea bucura cu toții de învățământul tradițional și reîntoarcerea la normalitate”, este mesajul Prefecturii.

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 157 din 10.09.2021, se impune instituirea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în unitatea administrativ-teritorială Târlișua, unde incidența este mai mare de 2 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Totodată, comuna Sânmihaiu de Câmpie, unde incidența a scăzut sub 2, iese de sub incidența restricțiilor.

Mai sunt în vigoare hotărâri privind măsurile restrictive aferente localităților cu incidență peste 2 pentru Căianu Mic, Chiochiș, Rebrișoara, Coșbuc, Bistrița, Livezile, iar pentru incidență peste 4 pentru Șieu Măgheruș, Nușeni.

În localitățile unde incidența este mai mare de 2 și mai mică de 3, sunt prevăzute următoarele măsuri: competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, săli de cinema și de spectacole cu participarea publicului până la 70% din capacitate, activități recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, nunți și botezuri cu maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior (excepții dacă toate persoanele sunt vaccinate), baruri, cluburi și discoteci deschise până la 70% din capacitate dacă toate persoanele sunt vaccinate, piscine interioare și săli de jocuri deschise până la 70% din capacitate.

În localitățile unde incidența depășește 3 și este mai mică de 4, nu sunt permise organizarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, restaurante, cafenele și terase, piscine interioare, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

În localitățile unde incidența depășește 4, se adaugă: obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00, precum și suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4046815718781221
https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4046800978782695

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS