Consiliul Local Bistrița trece în administrarea Consiliilor de Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar bunurile imobile, teren şi construcţii, proprietate publică a municipiului, în care îşi desfăşoară activitatea, sau situate în incinta acestora.
Bunurile vor fi transmise pe bază de protocol de predare-primire în administrare, având la bază inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Bistriţa sau extrasele de carte funciară, după caz.
Protocoalele se vor încheia cu fiecare Consiliu de Administrație al unităţilor de învăţământ preuniversitar din Bistriţa, reprezentate de director în calitate de preşedinte al CA, pe durata mandatului acestuia stabilită prin decizia de numire în funcţie emisă de către Inspectoratul Şcolar.
Pe toată durata protocoalelor de administrare unităţile de învăţământ, în calitate de administratori, au obligaţia de a efectua toate actele necesare pentru conservarea, întreţinerea şi exploatarea bunurilor, fără a le schimba destinaţia, cu respectarea prevederilor legale aplicabile.
Astfel de protocoale vor fi semnate cu Colegiile “Liviu Rebreanu”, „Andrei Mureşanu”, “Infoel”, “Grigore Moisil”, liceele Forestier, Agricol, de Servicii, Sanitar, “Corneliu Baba”, ”Tudor Jarda”, LPS, școlile gimnaziale nr. 1, 4, „Avram Iancu”, „Lucian Blaga”, “Ştefan cel Mare”, nr. 7 Viișoara, grădinițele „Dumbrava Minunată”, nr. 12, 13, 6, 3, 2, ”Trenuleţul veseliei”, Căsuţa cu Poveşti”, „Rază de soare”.
La sfârșitul lunii decembrie, ISJ a numit „directorii suplinitori” care vor conduce acele şcoli unde nu a luat nimeni concursul pe post sau nu l-a susţinut.
Titlul articolului nu e coerent !
Vă rog să mă scuzați. Pentru dvs. îl refac: ”Bunurile imobile, teren și construcții, unde se face școală, (trec) în administrarea unităților de învățământ preuniversitar pe durata mandatului directorilor”. Vă rog din nou să mă scuzați dacă e cam lung și nu mai arată a titlu, așa cum ”Clădirea și terenurile școlilor, în administrarea școlilor” iar nu merge.