Elevii a două clase gimnaziale de la Liceul Tehnologic din Lechința au venit luni la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din Bistrița pentru a viziona câteva scenete ecranizate după schițe de I.L. Caragiale, pe care le-au comentat apoi împreună cu profesoara lor, Tania Țigurean.
„Vizionăm cele două filme pentru a scoate în evidență rolul educativ din ele. După aceea, inventăm pe loc câte cinci reguli, „așa da” și cinci reguli „așa nu”, analizând comportamentul personajelor din cele două scenete, „D-l Goe” și „Vizită”. Și, scoatem în evidență ceea ce trebuie să facem și ceea ce nu trebuie să facem în viața de zi cu zi, in comportamentul elevului. Sigur, aceasta este o oră de limba română, dar, având în vedere că sunt aici și elevi de clasa a V-a și toată programa școlară a lor s-a schimbat, după vizionare trecem la lecturi din Ioan Slavici și Ion Agârbiceanu, pentru a crea un alt fel de oră de română decât cea obișnuită de la școală. În sensul parteneriatului cu Biblioteca Județeană, pe care îl desfășor de patru ani de zile și pentru care încercăm să venim o dată pe lună la bibliotecă”, a declarat prof. Tania Țigurean, de la Liceul Tehnologic din Lechința.
Elevii au aflat apoi, de la directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, Ioan Pintea, că în curând vor avea ocazia să împrumute cărți de la această instituție chiar în comuna lor, odată ce instituția bistrițeană va fi dotată cu un bibliobus, în cursul acestui an.
La sfârșitul programului lor, elevii din Lechința au vizitat toate secțiile Bibliotecii și au rămas impresionați de numărul mare de rafturi cu cărți pe care le-au văzut.
Sursa: Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”
Adaugă comentariu