Social Sport

Clubul Gloria va primi în continuare finanțare de la bugetul local pentru ca echipa să ajungă din nou în Liga I

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu (PSD), a declarat, joi, într-o conferință de presă, că municipalitatea va continua să susțină financiar clubul Gloria Bistrița chiar dacă echipa va evolua, sezonul următor, în liga a doua.

„Indiferent care va fi verdictul de la Lausanne (al TAS-n.r), voi convoca o ședință extraordinară a Consiliului Local Bistrița și voi solicita consilierilor să aprobe susținerea financiară a echipei. Dacă va fi în liga secundă, voi cere susținerea ei pentru a intra în prima ligă. Acest lucru înseamnă să continuăm să finanțăm clubul fiindcă, la Bistrița, în afară de brandul Gloria este și o bază sportivă de nivel internațional care, dacă municipiul nu se implică să susțină echipa să revină în prima ligă, se va distruge încet-încet”, a declarat Ovidiu Crețu.

Primarul a mai declarat că va convoca o ședință extraordinară a Consiliului Local Bistrița la începutul lunii iulie a.c. și va cere aleșilor să fie de acord cu respectarea contractului de parteneriat încheiat între Gloria Bistrița și Primăria Bistrița în baza căruia clubul primește o finanțare de două milioane de lei anual câte un milion de lei pentru turul competiției și altul pentru retur.

În ce privește o posibilă implicare a municipalității în conducerea clubului Gloria, primarul Bistriței a declarat că nu există o astfel de intenție.

„Noi nu ne pricepem la fotbal. Nici primarul, nici viceprimarii sau consilierii nu se pricep la fotbal. Nu am rezolva problemele. Problemele trebuie rezolvate de cei care știu și se pricep. Noi verificăm ca banii pe care-i dăm să fie cheltuiți legal”, a declarat Crețu.

Potrivit sursei citate, dacă Consiliul Local va aproba alocarea banilor către Gloria Bistrița, clubul îi va putea folosi atât pentru investiții, cât și pentru activitatea sportivă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.