Actualitate

Clubul Lions Bistriţa a pus umărul la depistarea timpurie a diabetului (FOTO)

Aproape 10.000 de bistriţeni suferă de diabet, dintre care mai mult de jumătate sunt sunt femei. Clubul Lions Bistrița, în parteneriat cu DSP Bistrița-Năsăud și Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, prin voluntarii lor, au făcut între 10.00 şi 12.00 măsurări gratuite ale glicemiei în trei puncte din oraș, iar patru medici de specialitate de la cabinetele medicale individuale cu specific în boli de nutriție, boli metabolice și diabet zaharat au susţinut prezentări de specialitate adresate pacienților cu diabet zaharat.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în evidenţa medicilor diabetologi figurau, în luna octombrie a.c.,  5315 de femei bolnave de diabet și 4577 de bărbați. Din totalul pacienţilor, 4398 sunt din mediul urban şi 5494 din mediul rural. În judeţ sunt şi 33 de copii care suferă de această boală dintre care 18 băieţi şi 15 fete. De la începutul anului, au intrat în evidenţa doctorilor diabetologi  423 de pacienţi noi  (224 femei și 199 bărbați). În cursul acestui an au decedat 235 (109 femei și 126 bărbați).

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat din 14 noiembrie se axează anul acesta pe femei. Tema este ,,Femeile și Diabetul: dreptul nostru la un viitor sănătos”.

Prin DSP BN vor fi sensibilizate autoritățile locale în vederea susținerii Programului Național de Prevenire a Obezității și Stil de Viață Sănătos, program cu efect direct asupra prevenirii diabetului.

Ca să nu ne îmbolnăvim de diabet trebuie să avem grijă la ce mâncăm ca să nu lăm prea mult în greutate, să adoptăm un stil de viaţă sănătos şi să facem cât mai multă mişcare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS