Actualitate

Cluburile Lions i-au premiat pe elevii care au reprezentat cel mai frumos pacea şi pe voluntari (FOTO)

Elevii care au reprezentat cel mai frumos ideea de pace în desenele lor au fost premiaţi, în ajun de Moş Nicolae, de cele două cluburi Lions din Bistriţa, iar voluntarii care au contribuit la buna desfăşurare a ediţiei din acest an a Târgului de purici – 166 la număr – au primit la rândul lor diplome pe care le pot folosi să ceritifice experienţa lor în muncă. Evenimentul s-a petrecut la Casa Cărţii „Nicolae Steinhardt” din Bistriţa într-o atmosferă de sărbătoare.

Amfitrionul evenimentului a fost preşedintele Clubului Lions Bistriţa, prof. univ. dr. Cornelia Macarie, care i-a felicitat pe cei 66 de elevi care au participat la concursul „Afişe pentru pace”. Ei au avut de reprezentat tema „Celebrarea păcii”, din partea Clubului Lions manager de proiect fiind Floare Gaftone, iar din partea Clubului Lions Siebenburgen, avocatul George Gaftone.

Un juriu prezidat de istoricul de artă Vasile Duda, din carea u mai făcut parte prof. Flaviu Ştir de la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba”, arhitectul Marcela Tamaş, managerul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş şi cei doi manageri de proiect din partea celor două cluburi, a desemnat câştigătorii.

„Primele două lucrări, alese de fiecare club, au participat la competiţia de la nivel naţional care s-a desfăşurat în timpul Convenţiei Lions de la Arad. Din păcate, niciuna din lucrările noastre nu a mers mai departe. A fost aleasă să reprezinte Districtul 124 în competiţia internaţională o lucrare a unei eleve din Deva. În SUA se va decerna marele premiu la concursul internaţional în jurul datei de 1 februarie 2017 şi va fi de 5000 de USD, iar primele 23 de desene naţionale care ajung în finală vor primi fiecare câte 500 de USD şi o diplomă. Miza e mare, însă, din păcate lucrările copiilor din Bistriţa-Năsăud nu au fost alese să ajungă la nivel internaţional, dar eu cred că mai importantă este participarea la un astfel de concurs cu o temă atât de frumoasă”, a spus prof. univ. dr. Cornelia Macarie.

lions-1 lions-2 lions-3 lions-8

Premiile Lions Siebenburgen Bistriţa au fost înmânate de avocatul George Gaftone, manager de proiect.

Premiul special al publicului i-a fost acordat elevei Lorena Popescu de la Liceul de Arte „Corneliu Baba ” din Bistriţa pentru desenul cu tema „Să eliberăm pacea din lume”. Locul III i-a revenit elevului Horia Tripon de la acelaşi liceu pentru desenul cu tema „Popoarelor, uniţi-vă pentru pace”, iar locul II elevei Anca Spân de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa pentru desenul cu tema „Cele patru frunze care reprezintă cele patru rase umane”. Premiul întâi i-a fost acordat elevei Clara Butta, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa pentru desenul cu tema „Pace” (foto principal).

lions-7 lions-6 lions-4 lions-5

Premiile Lions Club Bistriţa au fost înmânate de preşedintele clubului, Cornelia Macarie.

Eleva Daria Suciu a primit un premiu special. Premiul III i-a revenit Oanei Trifan, premiul II a revenit Ruxandei Burian, iar premiul întâi elevei Iulia Pugna. Toţi copiii au primit diplome şi premii în cărţi.

În ajun de Moş Nicolae, au primit diplome şi voluntarii care au ajutat la buna desfăşurare a Târgului de purici ediţia 2016: „Astăzi se celebrează ziua voluntariatului, respectiv Ziua Leo. Am zis să profităm de această zi şi să înmânăm diplome voluntarilor care au contribuit la buna desfăşurare a Târgului de purici. Am avut 166 de voluntari, fără membrii Clubului Lions, 24 la număr. În târg am fost implicate aşadar 190 de persoane. Orele de voluntariat contează ca experienţă în muncă, iar legea românească, în sfârşit, recunoaşte acest lucru”, a spus Cornelia Macarie.

Decernarea diplomelor şi premiilor s-a încheiat cu pizza, ceai şi cozonac oferite de cluburile Lions atât elevilor care au participat la concursul de desene, cât şi voluntarilor.

AICI PUTEȚI VEDEA MAI MULTE FOTOGRAFII!

lions-9 lions-10 lions-11 lions-12

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.