Actualitate

Coadă la păstrăvul afumat în cetină de brad, zacuscă şi salata de icre, pregătite de chef Nina Rus (FOTO)

Chef Nina Rus de la Păstrăvăria Romuli a venit sâmbătă dimineaţa, în premieră, la Târgul producătorilor locali de lângă Biserica Evanghelică, iar pentru bunătăţile pregătite de ea efectiv s-a stat la coadă. Cu broboada care a făcut-o celebră în emisiunea „Chefi la cuţite”, Nina Rus a atras lumea ca un magnet.

La Târgul producătorilor locali de sâmbătă, chef Nina Rus a adus zascuscă cu păstrăv afumat, salată de icre de păstrăv şi crap, respectiv pâine de casă pentru degustat.

„Sunt pentru prima oară la acest târg. Sunt foarte încântată şi le mulţumesc clienţilor care au venit aşa într-un număr mare. Dacă mă ajută Dumnezeu, voi veni în continuare cu aceste produse făcute cu multă dragoste. Am adus păstrăv afumat de noi, zacuscă cu păstrăv afumat făcută de mine, totul e lucrat manual. Salata de icre e tot aşa făcută de mine din icre de păstrăv cu crap. Am mai adus şi nişte pâine de casă pentru degustat”, a spus chef Nina Rus.

Întrebată dacă s-a schimbat viaţa ei după apariţia în concursul de gătit „Chefi la cuţite”, Nina Rus a răspuns: „Da, s-a schimbat foarte mult. Înainte eram mai timidă şi stăteam tot timpul în bucătărie. Acum toată lumea mă asaltează şi îmi cer să fac poze, să le dau autografe, dar eu o să rămân aceeaşi Nina, nu mă voi schimba cu nimic. Acum patru ani când am plecat pe drumul acesta, am zis că o să fie o afacere mică de familie, dar acum va trebui să o dezvoltăm. Încercăm să mulţumim pe toată lumea. Nu am de gând să plec din localitatea natală şi nici judeţul pentru nimic. Rămân aici şi sunt de găsit la Rin Romuli şi îmi voi aştepta clienţii cu tot felul de reţete noi”, a promis Nina Rus.

De curând, Nina Rus a gătit împreună cu elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa.

„Am fost la CNAM fiindcă acolo învaţă copiii mei, băiatul tocmai ce a terminat clasa a XII-a, fetiţa e într-o clasă de engleză intensiv şi bineînţeles că copiii au fost foarte încântaţi, m-au invitat să merg şi la ediţia de anul viitor”, a spus Nina Rus.

„Ne cumpărăm păstrăv afumat în cetină de brad. Am mai mâncat şi este foarte bun. Am venit la prima oră ca să fiu sigură că nu se termină. Cred că această piaţă a producătorilor locali ar trebui încurajată. Am mai cumpărat de aici şi ulei produs la rece”, ne-a spus o doamnă.

9 comentarii

  • Așa ar trebui să facem tot mai mulți iar cei care pot să contribuie cu ceva produse să o facă. Noi am fost născuți aici să folosim hrana din zona noastră. Nu să cumpărăm toate porcăriile ce ni le bagă pe gât cei din vest. Avem produse foarte bune si foarte gustoase în tot județul şi în toată țara. Si făcute de noi in casă sunt foarte sănătoase. Deci cine poate să facă ceva sănătos pt semenii lui să o facă si il invitam la târg. Poftă bună !

    • Eu nu sunt sigur că produsele făcute de noi acasă sunt foarte sănătoase.
      Țaranii folosesc erbicide, fungicide, ingrăşăminte chimice. Hrănesc animalele cu concentrate, le tratează cu antibiotice iar apa cu care stropesc culturile si s-ar putea să conțină nitriți, sulfați, fosfiți.
      Porcii s-au bucurat de viață (au fost lăsați liberi pe câmp să alerge si să scurme in pământ) sau au fost ținuți in coteț tot timpul?
      Păstravii sunt liberi şi sălbateci, sau captivi la o fermă piscicolă si cu ce îi hrăniți?
      Au spatiu suficient sa inoate, sau sunt inghesuiti si stresați (multi pesti/m2).
      Mult succes producătorilor locali, insă va rog sa reflectati putin la ceea ceea ce am vrut să spun. Sunt probleme reale, de care se tine cont in țarile scandinave.

    • @Adrian C

      În România se poate mânca sănătos, încă. Nu toți țăranii au bani să cumpere concentrate, fungicide , pesticide , etc și încă se practică agricultura tradițională.
      Referitor la scandinavi…au un nivel de trai extrem de ridicat , însă pare a fi mai mult nivel decât trai. La ora 20:00 pm doarme toată lumea, între 9:00/17:00 toată lumea muncește și nu ai cu cine sta la un pahar de absint ori turkish peppar. Acolo mai degrabă se trăiește pentru a munci și nu invers, dovadă sutele de mii de rezidenți scandinavi din țările mediteraneene . Deci, plusuri și minusuri există peste tot în lume.

  • Slab targ,la ora 16 nu mai era nimeni,tarabe goale,in comunism aveam rafturi goale acum avem targuri care se termina imediat dupa ce incep,nu toata lumea poate merge la prima ora,unii pentru a cumpara ceva trebuie sa munceasca.

  • Sunt si romani pt bine dar din propria experienta romanul e nascut sa smechereasca. Daca cumperi cas de oaie ajungi acasa si constati ca are si lapte de vaca, adica e contrafacut, nu e 100% de oaie. Capsunii in piata sunt tot mai mari, oare sunt chiar naturali? Ridichile la fel si astea… in piata decebal este o adevarata debandada. Nu exista o regula de aprovizionare a magazinelor sau tarabelor, adica sa fie aprovizionarea de la 6°°-7°°.La orice ora intra furgonete care impiedica si perturbeaza oamenii care fac piata. Este exact ca la prosti. Piata in sine este o mizerie de piata care in companie pt primarie si ciolan toti o fac ca un ozn. Vad multi tigani care fac doar bisnita si nu au ei nici o treaba cu produsul…. in fine… per total piata la noi este o adevarata tiganeala romaneasca. De camatarii si valutisti n-are rost sa mai vorbim….sunt invizibili….Hai sictir ca imi este greata de orasul asta

    • Ideea e sa promovam piata locala indiferent de produse. Daca cineva incearca sa faca ceva trebuie incurajat nu huiduit !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.