Actualitate

Cod galben în Bistrița-Năsăud. Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben pentru județul Bistrița-Năsăud, valabilă duminică 9 iunie între orele 12.00 și 23.00: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, și local în Maramureș și Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Hidrologii au emis cod galben în bazinul hidrografic Someșul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, de duminică 9 iunie ora 12.00 până luni 10 iunie ora 09.00.

Fenomenele vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Conform prognozei ANM până în 16 iunie, în Transilvania valorile termice vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, caracterizând astfel o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii viitoare, urmând să scadă spre valori de 27…28 de grade la sfârșitul acesteia. Media temperaturilor minime se va situa în general între 12 și 16 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10-12 iunie. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.