Actualitate

Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza până la jumătatea lunii iunie. Potrivit meteorologilor, în ultimele două săptămâni ale lunii mai temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă şi uşor mai ridicate în primele două săptămâni din iunie. Cantităţile de precipitaţii se vor situa şi ele în jurul valorilor normale.

În Transilvania, urmează o încălzire până la începutul săptămânii viitoare, cu 4-5 grade. Apoi, în următoarele două zile, temperaturile vor scădea ușor, pentru ca ulterior, până în 26 mai, să nu mai aibă modificări notabile și, în general, media maximelor să se situeze între 22 și 25 de grade, iar a minimelor între 9 și 12 grade. Sunt prognozate averse aproape în fiecare zi.

Săptămâna 20-27 mai: Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în jumătatea de vest.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie: Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată ţara. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 3-10 iunie: Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 10-17 iunie: Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele multianuale în regiunile sudice şi estice şi vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar îndeosebi în sudul şi sudestul teritoriului şi apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul ţării.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.