Actualitate

Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza până la jumătatea lunii iulie. Potrivit meteorologilor, săptămâna aceasta temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice, apoi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii, la început deficitare, se vor situa şi ele în jurul valorilor normale.

În Transilvania, prognoza pentru perioada 17 iunie – 2 iulie arată astfel: Vremea se va încălzi, iar disconfortul termic se va accentua treptat, până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până în jurul a 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 13 grade, la 15…17 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23-28 iunie.

Săptămâna 17-24 iunie: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice. Regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie: Temperaturile medii vor fi apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 1-8 iulie: Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval.

Săptămâna 8-15 iulie: Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.