Actualitate

Cod galben și cod portocaliu în Bistrița-Năsăud

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, valabil pentru județul Bistrița-Năsăud în perioada duminică 26 februarie, ora 18.00 – luni 27 februarie, ora 15.00.

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

În intervalul duminică 26 februarie, ora 10.00 – luni 27 februarie, ora 15.00 este în vigoare și un cod portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent.

În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.

Hidrologii au emis cod galben pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare, valabil pentru județul Bistrița-Năsăud de duminică 26 februarie, ora 12.00, până marți 28 februarie, ora 16.00.

Fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Meteo. BN informează: ”Precipitațiile au cuprins tot județul iar până acum, după cum estimam, cantitățile acumulate sunt importante, cu peste 45 l/mp la Şanț şi Bichigiu. De azi-noapte, ploile s-au tranformat în ninsoare la peste 500 m alt. iar mai jos, am avut cel mult lapoviță. Începând din orele serii ninsorile se vor intensifica în toate zonele de deal şi de munte, iar în nordul si estul județului cantitățile acumulate, până mâine după-amiază, din ninsori vor depăşi 35-40 l/mp. Mâine dimineață aşteptăm inclusiv în zonele joase un pasaj de ninsori, astfel vom vedea fulgi de nea şi aici! Se va depune strat nou de zăpadă consistent”.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare si se circulă în condiţii de iarnă pe DN 17 în Pasul Tihuţa, nefiind impuse restricţii de circulaţie. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire, informează Centrul Infotrafic.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS