Actualitate

Cod portocaliu în Bistrița-Năsăud

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu, valabilă pentru județul Bistrița-Năsăud de vineri 21 iulie, ora 18.00 până sâmbătă 22 iulie, ora 06.00, perioadă cu instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

La începutul săptămânii viitoare, un val de căldură, caniculă și disconfort termic se va extinde în cea mai mare parte a țării și se va intensifica.

Meteo.BN anunță: ”Vremea va fi în general frumoasă, peste zi, în județ. Spre seară, însă, instabilitatea va fi în creștere, din nou, și mai ales la noapte așteptăm averse cu caracter torențial, vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate într-un timp scurt vor depăşi, local, 25-35 l/mp. Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general între 25°C în zonele submontane și 30°C la podiş. La Bistrița, vremea va fi frumoasă și caldă, astfel cerul va fi mai mult senin. Spre seară, însă, și mai ales la noapte așteptăm averse și aici, fenomene electrice și vânt intens. Maxima zilei va atinge 29°C”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS