Actualitate Recomandări

Codul galben de ploi și vijelii, prelungit

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă, valabil inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud în perioada joi 28 aprilie, ora 10.00 – vineri 29 aprilie, ora 06.00.

Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Și hidrologii au emis cod galben pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție, valabil până vineri 29 aprilie, ora 18.00.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS