Actualitate

Colagen în farfurie. Unde puteți mânca un preparat care ajută la sănătatea pielii, a oaselor și articulațiilor

Știați că măduva conține pe lângă multe altele, colagen, iar consumul ei îmbunătățește sănătatea și rezistența oaselor și a pielii? Iată câteva beneficii pentru sănătate ale consumului de măduvă osoasă menționate de dr. Cristina Pogoja.

Risc mai mic de boli legate de greutate: un studiu a arătat că țesutul adipos din măduva osoasă conține un hormon numit adiponectină. Acest hormon ajută la descompunerea grăsimilor. Poate menține sensibilitatea la insulină și a fost asociată cu un risc mai mic de diabet, boli cardiovasculare (cardiace) și alte tipuri de cancer asociate obezității.

Nivelurile ridicate de adiponectină sunt direct legate de un risc scăzut de diabet și alte boli cardiovasculare.

Studiul a constatat că persoanele care erau supraponderale tindeau să aibă niveluri mai scăzute de adiponectină, dar nivelurile hormonului au crescut pe măsură ce vărsau kilograme.

Menține sănătatea pielii, a oaselor și a articulațiilor. Măduva osoasă este plină de COLAGEN, ceea ce îmbunătățește sănătatea și rezistența oaselor și a pielii. De asemenea, este bogat în glucozamină, un compus care ajută împotriva osteoartritei, ameliorează durerile articulare și reduce inflamația articulațiilor.

Reduce riscul de boli legate de inflamație: Glicina și acidul linoleic conjugat sunt ambele abundente în măduva osoasă și s-a dovedit că au proprietăți anti-inflamatorii puternice. Inflamarea cronică este legată de boli grave, cum ar fi cancerul, bolile de inimă, diabetul, artrita, depresia și Alzheimer.

Nutriție: Măduva osoasă conține niveluri ridicate de grăsimi și calorii, dar are și substanțe nutritive precum vitamina B12. Măduva osoasă conține, de asemenea, porțiuni semnificative din aportul zilnic de referință (CDI) din următoarele substanțe nutritive și minerale: Riboflavină: 6% din CDI, Fier: 4% din CDI, Vitamina E: 2% din CDI, Fosfor: 1% din CDI, Tiamina: 1% din CDI, Vitamina B12: 7%, Vitamina A: 1% din CDI.

Paisprezece grame de măduvă osoasă de ren conțin: calorii: 110, grăsime: 12 grame, proteine: 1 gram.

Deși măduva osoasă este o sursă excelentă de vitamine și minerale diferite, are și un conținut ridicat de grăsimi. Dacă aveți de gând să adăugați măduvă osoasă în dieta dvs., asigurați-vă că faceți acest lucru cu moderare pentru a evita creșterea în greutate. Vă așteptăm cu drag să începeți o cură cu măduvă!”, anunță Restaurantul Rapsodia Bistrița.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1871798862983768&id=239481612882176

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS