„După un demers care a durat aproape o jumătate de an, am primit din partea Ministerului Educaţiei denumirea de Colegiul Silvic Transilvania Năsăud. Probabil că meritam acest lucru, în mare, datorită faptului că ne-am implicat puternic în etapa de elaborare a programelor de pregătire pentru domeniul silvic, în general a întregului curriculum. La această dată, noi ne-am diversificat oferta de şcolarizare. Avem ca forme de învăţământ de bază liceul tehnologic, avem în cadrul liceului două calificări, protecţia mediului şi profilul silvic, şi, de asemenea, avem învăţământ postliceal calificarea tehnician silvic, respectiv, împreună cu Şcoala Parva, experimentăm o formă pe care am început-o acum trei ani şi care merge în lichidare, un fel de consorţiu, în sensul că şcolarizăm elevii lor la Parva, dar managementul întregului aspect didactic ne aparţine. Pe lângă cursurile de zi, mai oferim cursuri de formarea adulţilor pentru specializarea de pădurar şi drujbist. Aceste calificări sunt destul de solicitate. De obicei, se înscriu la aceste cursuri persoane care lucrează în domeniul silvic, dar care nu au calificarea de pădurar.”, a spus prof. Gavrilă Onul, directorul Colegiului Silvic „Transilvania” Năsăud.
Domnia sa a amintit că şcoala are în spate o adevărată istorie. În 1946 a fost înfiinţată şcoala de brigadieri silvici la Năsăud o dată cu reorganizarea învăţământului din România, iar în 1973 au fost înfiinţate primele clase de liceu silvic. În 1992 s-a petrecut transformarea Liceului Silvic Năsăud în Grupul Şcolar Silvic Năsăud, iar în 1996, Grupul Şcolar Silvic Năsăud a fost numit drept şcoală pilot pentru familia ocupaţională „Silvicultură, ape şi protecţia mediului” în cadrul Programului de reformă a învăţământului profesional şi tehnic din România – Phare VET RO 9405. Şcoala pregăteşte forţa de muncă pentru sectorul silvic, asigurând nevoile de personal calificat pentru mai multe judeţe (Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Satu-Mare, Maramureş etc.).
În cadrul şcolii, elevii se pregătesc să devină tehnicieni în ecologie şi protecţia calităţii mediului, cât şi în silvicultură şi exploatări forestiere. În paralel cu aceste forme sunt organizate şi cursuri de calificare pentru calificarea pădurar şi drujbist.
Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud e dotat cu echipamente şi materiale didactice pentru pregătirea în meserie, obţinute prin programe europene, cu un parc dendrologic de 0.6 hectare, pepinieră didactică, sală de sport, fond didactic de vânătoare, staţie meteo cu echipare sumară şi teren cu vegetaţie forestieră 67,28 Ha pentru practica de specialitate.
As dori sa iau si eu legatura cumva printun telefon
Buna ma numesc MoldovanTraian din com. Monor as vrea sa stiu cat costa un curs pentru drujdist va multumesc
Buna ziua! Sunt interesat de cursuri pentru tehnician silvicultor sau padurar,as vreau sa stiu cand se fac inscrierile si care ar fi costul. Va multumesc!
Buna ziua , ma intereseaza si pe mine data cand se fac inscrierile la curs, si care ar fi pretul ? Va multumesc
cat ar costa cazarea
As dori sa aflu cat costa cazarea la internat
Buna as dori sa fac un curs de padurar cand se fac inscrierile ? Va multumesc !
buna ziua,doresc sa aflu de unde pot obtine un carnet pt drujba?va multumesc!
Buna ziua. Ma intereseaza un curs de padurar care sunt conditile si când se fac inscriile
Buna ziua ma intereseaza un curs de pădurar,care sunt condițiile si de când se începe,multumesc
Buna ziua,ma numesc Cojocaru ionut si asi dori sa urmez un curs de padurar,in cursul anului 2020.asi vrea sa pot obtine mai multe informații cu privire la acest argument.va multumesc
Buna ziua ma interesează un curs de pădurar, care sunt condițiile si de când se începe, mulțumesc
Buna as dori un nr de telefon !
As dori sa aflu când incep cursurile,durata și prețul pentru specialitatea, pădurar,și dacă se face și la fără frecventa.Multumesc
Bună ziua mar interesa un curs de padurar