Recomandări Social

Colibiţa, între „o locaţie promovată fără motiv” şi „colţ de rai”. Impresiile turiştilor care au vizitat staţiunea

Devenită anul acesta staţiune de interes local, Colibiţa a fost vizitată deja de mulţi turişti din ţară care au relatat impresiile lor de călătorie cu scopul de a-i ajuta şi pe alţii să ia decizii bune legate de vacanţă. Opiniile sunt împărţite în funcţie de aşteptările fiecăruia.

„Azi am vizitat zona pentru câteva ore. Veți găsi la marginea șoselei o mică cascadă, apoi barajul și lacul care, într-adevăr, este îngrădit peste tot de proprietăți particulare, neavând acces decât exact în capătul lui. Se coboară prin sat, dar e o zonă foarte, foarte mică liberă, sau, dacă sunteți cazat la una din pensiunile de pe malul lacului, sau dacă nu, din câte am văzut singură zona de acces ar fi pensiunea (…)  care oferă destul de multe activități: zonă de plimbat, terase, închiriere bărci (40 ron/oră sau 25 caiacul sau 100 ron vaporașul), spațiu joacă copii, ponton, de pe care se poate sări în apă, lac cu pești și nuferi, șezlonguri, piscină (25 ron pe zi sau gratuit pentru cei cazați aici), restaurant, bar etc. În rest, nu sunt magazine, standuri, loc de plimbare, decât șoseaua. Pe scurt ca să nu plictisesc pe nimeni, Colibiţa este o locație promovată fără motiv”, a scris Alina pe amfostacolo.ro.

„Un lac artificial pe malurile căruia s-au construit haotic locuri de cazare, fără a fi de fapt o stațiune. Nu există acces la apă sau trasee montane, doar proprietăţi private. Practic, Colibiţa se rezumă la un drum care înconjoară lacul, drum asfaltat, dar fără trotuare. Pe ambele părţi ale drumului sunt proprietăţi private (case sau pensiuni în construcție sau terminate) care nu oferă nimic altceva decât cazare și masă. Poți să te plimbi ca pe orice drum, fără trotuare și fără prea multă vizibilitate la lac sau la munte (admiri gardurile proprietăţilor). Nu există o locație unde să stai la o terasă, un spațiu de agrement sau shopping, decât dacă intri într-o pensiune. Există 2 locații care au ceva dotări (nu le denumesc pentru că nici acestea nu merită publicitate), dar să nu vă așteptați la ceva de 4-5 stele. Personal am ajuns la Colibita în prima parte a zilei, am înconjurat lacul cu mașina, am intrat în una din cele două locații, dar pentru că nu doream să mănanc sau să beau le-am părăsit după 15 minute, am făcut câteva fotografii de pe baraj și am plecat dezamăgit spre alte destinații. P. S. Am vorbit cu localnicii în tentativa de a ajunge la un loc cu ieșire la lac sau la un spațiu public, dar mi-au confirmat că nu mai există așa ceva”, a scris alt turist.

„Colț de rai”, şi-a denumit altul postarea. „Cine caută linişte poate descoperi în județul Bistrița-Năsăud, ceva rarisim, o zonă departe de traficul auto intens, cu o frumusețe deosebită, atât a peisajelor dar în aceeași măsură a oamenilor.  Cine dorește LINIȘTE, LINIȘTE, LINIȘTE, LINIȘTE… aici găsește pe deplin. Felicitări tuturor întreprinzătorilor locali pentru LINIȘTE. Bucățele, jinarsu’ și vinul local sunt de vis… Vila (…) a fost prima alegere din zonă lacului Colibiţa și a fost o alegere mai mult decât fericită: gazde primitoare, cu lipici; curățenia de nota 10+; liber la șezlong-uri, hamacuri, bărci și hidrobiciclete (incluse în preț), numa’ să te țină mâinile și picioarele. Ţin să subliniez şi să felicit încă o dată gazdele pentru linişte. Cuz siguranţă vom reveni”, a scris familia Maria & Cristin C/Iaşi.

„O pensiune la înălţime”, a notat altcineva. „Am ales un circuit de două zile prin Ardeal și Moldova care să cuprindă și stațiunea de munte Colibiţa. Am intrat pe Booking.com și după mai multe simulări m-am orientat la această unitate de cazare de trei margarete, Pensiunea (…) cu mic dejun inclus și un preț destul de convenabil. Când eram în drum spre stațiune am fost sunat de un reprezentant al pensiunii, care m-a întrebat la ce oră aproximez că voi ajunge în Colibiţa și mi-a sugerat să vin pe intrarea dinspre Prundul Bârgăului, deoarece pe cealaltă intrare, cea dinspre Mureşenii Bârgăului se lucrează pentru consolidare-asfaltare. Drumul de aproximativ 20 de km a fost peticit în această primăvară și a fost parcurs destul de bine. Pensiunea se află pe partea stângă a lacului, pe strada principală a stațiunii, DJ 173 A, la 4 km de baraj. Deși este cocoţată pe un mic deal, este bine semnalizată, mașina te duce direct în parcare. Accesul la recepție se face pe niște trepte de beton, deloc comode dacă ai ceva bagaje cu tine. Un inconvenient pe care, odată ajuns sus, nu l-am mai băgat în seamă având în vedere imaginea panoramică, superbă, asupra lacului și a împrejurimilor. Construcția este una nouă, are parter, etaj și mansardă, un restaurant de 48 de locuri, o terasă de 50 de locuri și 11 camere pentru turiști, 8 dintre ele având vedere spre lac. Noi, prin bunăvoinţa administratorului, am avuta camera nr. 3 de la etajul 1, cu vedere la pădure și lac. Acesta ne-a primit cu o deosibită ospitalitate și după ce ne-a servit cu 2 păhărele de palincă ne-a ajutat să ducem bagajele în cameră. Cameră noastră, cu vedere la pădure și lac, ne-a plăcut din toate punctele de vedere. Destul de mare, curată, mobilă nouă din lemn masiv și bine întreţinută. Patul dublu confortabil, lenjerie curată, televizor cu ecran plat și transmisie prin satelit. Balconul destul de mare, placat cu gresie și dotat cu două scaune pentru relaxare. Semnalul pentru internet a funcționat impecabil.  Baia potrivită că mărime, curată și dotată cu articole de toaletă gratis, prosoape albe, noi și suficiente pentru nevoile turistului. Cabină de duş cu uși rabatabile, oglindă mare, instalațiile sanitare în bună stare de funcționare, apă caldă non stop.

Recepția de la parter este în interiorul barului și are un mic hol dotat cu fotolii confortabile. Mobilierul este din lemn masiv și bine întreținut. Parcarea se află în față hotelului și este suficientă pentru toți turiștii pensiunii. Deși pare cam abrupt, drumul secundar ce urcă la pensiune, aproximativ 100 de metri, este pietruit și poate fi parcurs fără nici un fel de dificultate. Restaurantul de la parter este unul modern, dotat cu mobiler nou și de bună calitate. Aici am luat micul dejun, unul de tip bufet suedez și foarte bun. Nici eu și nici soția nu prea „le avem” cu micul dejun (mare greşeală), am mâncat doar câteva din produsele puse la dispoziția turiștilor. La pensiune am fost serviți doar cu micul dejun, însă restaurantul asigură și celelalte mese cu produse tradiționale ardelenești preparate din ingrediente naturale. Am aflat asta la fața locului, după ce am luat masa de prânz, pe parcursul traseului, în orașul Bistrița. Personalul pensiunii ne-a făcut o impresie deosebită, la sosire am fost primiți de un domn și o doamnă care s-au dovedit din cale afară de ospitalieri, ne-au servit cu palincă de casă și am făcut un schimb prelungit de impresii turistice. Deși aveam rezervată o cameră cu vedere la pădure, ne-au dat o altă cu vedere la lac și am fost ajutați să urcăm bagajele în cameră. A două zi am făcut cunoştintă (cred) și cu patronul pensiunii, care la micul dejun se plimba printre mese și ne întreba cum ne simțim și dacă mai avem nevoie de ceva. Ca o concluzie, ne-am simțit foarte bine în stațiune în pofida faptului că timpul nu prea ne-a ajutat să ne plimbăm prea mult prin împrejurimi”, a scris alt turist.

7 comentarii

  • Un drum foarte prost, acces la lac limitat multe gunoaie peste tot. Cruntul adevar despre lacul minune, sa nu m-ai vorbim despre faptul ca nimeni nu ofera chitate pe nimic.

  • In facultate, prin 2002, am facut practica la hidrocentrala de la Colibita. Binenteles ca am fost si pe lac, atunci erau construite numai vreo 3 pensiuni. Aveai acces la lac din toate partile. Anul asta am vrut sa vizitez din nou si am fost foarte dezamagit…nu puteai ajunge la lac de nicaieri. S-a construit fara noima. Nu ai unde sa te plimbi, decat pe baraj si sa faci poze PET-urilor adunate acolo de apa. Dezamagire totala…

  • Astia încă n-au fost la pomul lăudat (chiar prea lăudat) – știe el (POMU) care , nu le mai facem și noi reclamă negativă – să vadă ei cei ce înseamnă prețuri pentru servicii turcești (de halva și sugiuc).

  • Auzi coalea, colț de rai zice cineva…expert în turism precum io priceputean în ufologie. Acolo-i colțul ,,jmecheriei”, locul binecuvântat de natură în care și-au băgat…scula niște ghiolbani favorizați de soartă și care , cu mintiuca lor puțină , au dat naștere acestui talmeș balmeș ,,turistic”, cică. Degeaba peisajul este unul excepțional dacă , ca turist sau oriundar din zonă nu poți să te plimbi în voie pe malul lacului, nu poți face plajă decât ,,îngrădit” , mănânci mai rău decât în spital și da, pleci de acolo ,,odihnit” atât mătăluță cât și portofelul. În fine, un loc absolut evitabil și ignorabil dpdv turistic atâta timp cât autoritățile și legile oarbe au permis și încă permit unor inși să-și facă de cap pe un domeniu public. Și nu doar că își fac de cap , fac și kk-pishu constant și consistent în apa potabilă a bistrițenilor că deh…noah binye măh, da’ și aiesta-i bai? Buldozerele pe ei!

  • Fosa de la munte… peisajul e frumos iar cum a construit omul e gretos.. un loc de recreere a bastanilor din politica si fosti comunisti si actuali

  • Stati linistiti ca nu se vrea transformarea colibitei in statiune turistica, intentionat se tin turistii departe, acolo au cabane bugetari si miliardari de carton, ei nu au nevoie de agitatie ci de discretie, sa nu ii deranjeze nimeni de la gratarele cu interlopii. Hai ma, ce va tot mirati atata…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.