Social

Colibiţa, periculoasă pentru sportivi. Organizatorii triatlonului au anulat a II-a ediţie

A doua ediţie a Triatlonului Colibiţa, care ar fi trebuit să aibă loc la jumătatea lunii iulie, a fost anulată de organizatori din mai multe motive, unul dintre cele mai importante fiind acela că siguranţa participanţilor este sub semnul întrebării, fiind pericole la tot pasul. În plus, nici autorităţile nu se implică, aşa încât ACS Triatlon Bistriţa a decis să returneze taxele de participare celor care le-au plătit deja şi să anuleze competiţia.

„Cu regret vă anunțăm că suntem nevoiți să înghețăm organizarea ediției cu numărul 2 a competiției Triatlon Colibiţa pentru anul 2018”, a scris pe Facebook Cristian Negruşa, preşedintele ACS Triatlon Bistriţa. El a enumerat şi câteva motive pentru care nu mai poate organiza competiţia:

  1. siguranța participanților este „primordială pentru noi încât nu putem risca absolut deloc făcând compromisuri în organizarea evenimentului. Astfel că, din cauza lucrărilor de construcție din zona lacului Colibiţa, trasele ar suferi prea multe modificări pentru a reuși să îndeplinim distanțele potrivite unor astfel de concursuri și pentru aceasta suntem nevoiți să anulăm Festivalul de Triatlon din 13-15 iulie 2018”;
  2. „dacă anul trecut ne-am asumat riscuri enorme pentru a oferi o calitate ridicată în organizarea primei ediții având costuri pe care și astăzi încă le mai achitam, de această dată alegem să înghețăm evenimentul pentru a nu face ceva doar că să demonstrăm că putem face. E vorba de viețile participanților, totuși. Vieți pe care, dacă alegem să ținem ediția a 2-a anul acesta în astfel de condiții (ca după război), riscăm să le punem în pericol. Şi nu merită nimeni așa ceva doar de dragul de a organiza/participa la un triatlon”;
  3. „știți prea bine, când e vorba de sport și în special când totul e făcut din suflet de către organizatori și voluntari, autoritățile locale nu prea doresc să se implice. Nu e vina lor, dar nici a noastră, a celor ce dorim să facem ceva frumos și unic pentru comunitatea în care trăim. Astfel că, lipsa de reală implicare din partea autorităților în astfel de proiecte ne face munca și mai grea”;
  4. „s-a dovedit a fi foarte complicat să închidem în totalitate șoseaua (și nu vorbim doar de traficul de mașini) pe care proba de ciclism din 15 iulie s-ar fi desfășurat și nu putem risca să apară vreo căruță sau vreun câine ciobănesc în timp ce participanții rulează în vale cu 65-75 km/oră”.

„Cu acestea de mai sus, mă repet când zic încă o dată că regret faptul că nu putem face anul acesta ceea ce ne-am propus pentru triatlonul românesc, dar nu putem risca atât de mult. Ne dorim ca totul să revină la normal cât de curând și ca toți să înțeleagă că e nevoie de educarea publicului care locuieşte sau are interese în zonele în care dorim să desfășurăm astfel de concursuri, fiindcă altfel nu reușim să avem evenimente frumoase, cu trasee frumoase, într-o țară frumoasă”, a scris Cristian Negruşa, președinte ACS Triatlon Bistrița. El a anunţat că taxele vor fi returnate până în data de 15 iunie 2018.

4 comentarii

  • Povesti,probabil altul este motivul.Ne-am facut de rahat la nivel national!(erau inscrisi in programul competitiilor nationale sub egida Federatiei de Triatlon)Deja erau inscrisi zeci de sportivi din afara judetului,care au un program de competitii bine stabilit pentru anul asta.Cine ia pus sa organizeze festival de triatlon?(a 2 -a zi competitie pe sosea in plus,competitie pt.copii,team,etc).Trebuiau sa faca ce au facut anul trecut,adica o singura competitie de cross triatlon prin padure,fara pericolele mentionate.

  • cum naiba sa faci baie in apa asta maloasa???? un lac unde pe maluri sunt case si vile de vacanta iar reteaua de canalizare nu exista… unde se duc rezidurile de la fosele septice acolo unde nu ele exista????

  • Cum să faci triatlon într-un lac complect îngrădit? Și mai ales într-o apă tulbure și plină de rahatul parveniților care populează malurile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.