Social

Colibița rămâne cea mai scumpă destinație din județ pentru sărbătorile pascale

Proprietarii de case de vacanță, pensiuni și hoteluri din Colibița, cea mai nouă stațiune turistică din Bistrița-Năsăud, sunt pregătiți să primească turiști în perioada sărbătorilor pascale pentru sume între câteva sute de lei la cabană, fără masă, și 1800 de lei în cazul celor care oferă cazare, masă și un program organizat pentru turiști.

În ciuda faptului că o parte din lac a fost golit, stațiunea Colibița, de la întrunirea lanțului Călimanilor cu Munții Bârgăului, rămâne cea mai scumpă destinație pentru sărbătorile pascale. Casele de vacanță pot fi închiriate cu prețuri care încep de la 120 de lei/noapte/persoană, fără masă, până la 1000 de lei cu masă.

În schimb, hotelurile cer pentru trei nopți de cazare all inclusive 1400 de lei, pentru patru nopți – 1600 de lei, iar pentru cinci nopți – 1800 de lei/persoană. Gazdele anunță că vineri, 26.04.2019, este programată vopsirea ouălor, iar în noaptea de Înviere se va merge la Mănăstirea Piatra Fântânele pentru a se lua lumină. După Înviere, turiștii sunt așteptați la masă cu preparate specifice sarbatorilor pascale. Duminică, se va servi prânzul în aer liber la o stână și va fi și o cină festivă. Turiștii au acces la piscină, saună, băi dacice și la săli de sport.

La Valea Blaznei, la poalele Munților Rodnei, turiștii își pot petrece Paștele pentru 1050 de lei în perioada 26-29 aprilie. Li se oferă trei nopți de cazare, trei mese de mic dejun și tot atâtea cine, respectiv două mese de prânz, inclusiv cea din ziua de Paște, cu miel, ouă roșii și alte preparate specifice sărbătorilor pascale.

În program, turiștii mai au foc de tabără, reprezentații ale Teatrului Nescris din Șanț, actori-țărani care fac improvizații, dar și concursuri sportive. În incinta complexului, oaspeții au acces la SPA și băi dacice.

La Băile Figa, lângă Beclean, cabanele din parcul balnear pot fi închiriate de Paște la prețuri care încep de la 400 de lei/noapte, însă turiștii trebuie să se autogospodărească.

Sursa foto: Facebook Darius Cîrmaci

9 comentarii

  • La Colibita se serveste „CACA” s-au cei de la apele romane au închis vanele nu numai ochii? Ce tâmpenie să nu mai găsești ciorbă de piși cu zdrențe de caca,era singura atracție în zonă. Se aude domnilor bugetari?

  • Hopa! Acum ii momentul sa-i descopere pe acei care deversează,în lac, dejectii și ape uzate ca până acum se punea problema ca toate cabanele sau aproape toate sunt închise ! Dar cine, pe cine controleaza ….

  • Lacul cu caca a devenit o destinatie de lux??? :))) penibil… daca lacul asta era in alta tara, nimeni nu mai mergea sa vada lacul daca smecherii deversau caca in lac. Vai de el judet. Daca raducu moldo umbla cu preotii dupa el nu mai are timp de alte treburi serioase, sau poate are si nu stie el ce si cum??? Fac baietii investitii in spital ca vine caca pe conducta. Raducule tu ai fosa sau direct in lac???

  • Dacă poate cineva vă rog să mă ajute şi pe mine cu o dilemă.
    Am fost vara trecută la unul din restaurantele de la Colibiţa unde am servit
    -ceafă de porc cu salată de varză roşie
    -îngheţată cu fructe de afine
    -fresh de afine
    După această combinatie prost aleasă de mine am avut nevoie să mă duc la toaleta localului.
    Şi acum dilema, când am ajuns acasă am intrat la baie să mă spăl pe mâini când am deschis robinetul minune! prima şi prima dată mi-a iesit pe robinet bonul fiscal (de pe casa model vechi) pe care eu l-am aruncat în toaleta localului, după care cateva picături mov la culoare cel mai probabil de la freshul de afine şi de la îngheţata, vă rog să mă ajutaţi cu un calcul al vitezei cu care circulă apa pe ţavă stiind ca distanţa Bistriţa-Colibiţa este de aprox. 40Km. şi cum au ajuns din fosa localului direct în apa potabilă? ROG FOARTE MULT SPECIALIŞTII DE LA MEDIU CU UN RĂSPUNS FAVORABIL!

  • La care restaurant ai primit bon fiscal, deoarece am fost grup de turişti in această asa numită statiune la m-ai multe buticuri de prost gust unde am cumparat diverse dar bon nimeni nici pe masa nici pe cazare, raiul evazionistilor.

  • Asta e bine, să-și bea pișalăul reciproc, să se împută reciproc cu fum de la grătare, să păstreze prost-gustul și manelismul între ei. Odată am vrut să merg la Colibița și am fost oprit la baraj și au spus că în Colibița au acces doar maneliștii și pe mine m-a văzut academician și a vrut să mă întoarcă din drum, oricât am insistat că sunt rrom chiar dacă am pielea albă și că sunt neam-prost, nu mă credea, spunea că nu-l pot păcăli și să fac cale întoarsă. Norocul meu a fost că un prieten din mașină avea la el un CD cu Gutză și o caserolă de mici, i le-am arătat paznicului, imediat și-a schimbat atitudinea, ne-a urat bun venit și ne-a spus că ne putem pișa în lac, putem arunca gunoaiele peste tot, putem da manelele la maxim.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.