Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a comentat decizia CCR care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, CCR precizând că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.
”M-a surprins decizia CCR. Decizia aceasta nu face decât să ducă timpul înapoi, pentru că echilibrul în justiție era foarte fragil. De azi înainte, ne putem aștepta ca orice ministru care vine să schimbe procurorii șefi. Nimic nu îl mai oprește. Dacă schimbă procurorii șefi, de ce să nu poată schimba orice procuror? De fiecare dată CCR constata conflictul, nu Curtea spune cum se rezolvă conflictul, nu ea trebuie să găsească soluții. E o practică nouă. Nu poți să îi dai dispoziții președintelui, el are o fișă a postului în Constituție. Nu se poate merge atât de departe, toate au o limită. Președintele poate să respecte sau să nu respecte decizia. Și-o asumă. Opțiunea este una singură, constituțională, cealaltă e pe riscul lui. Dacă suntem stat de drept, președintele respectă decizia CCR. Singurul stat în care deciziile CC nu sunt respectate e Rusia”, a declarat Augustin Zegrean la Digi 24.
El a adăugat: ”Nu mă așteptam să se ajungă să se facă cerere la Curte pentru a constata existența unui conflict juridic de natură constituțională, în această situație. Decizia Curții Constituționale devine general obligatorie din momentul în care se va publica motivarea în Monitorul Oficial. S-ar putea face o paralelă cu termenul de 45 de zile pentru legile declarate neconstituționale, legi pe care Parlamentul sau Guvernul trebuie să le pună în acord cu decizia Curții Constituționale”.
Zegrean e ăla care a scuipar 7,4 mil de români în 2012, un asistat social care după ce ia o pensie specială astronomică, mai ia și ajutor de handicap. El reprezintă cu cinste cîmpul tactic din justiție adică STATUL PARALEL.
Du-te ma si stai la umbra si nu mai comenta pt ca ne-am saturat de tine de pe vremea lu base…. lasa-ne ca si tu ai driblat moralul celor 7.4 milioane de romani.
Nu uitam, si nu iertam !
Capu la cutie tovarase ca ne-ai prostit cu vorbele tale si cu legile. Le-ati imbrobodit de a ramas tot betivul ala … oameni de doi lei
Nu stiu de unde aceasta idee de presedinte absolutist, ca nu poti sa ii dai dispozitii presedintelui. In tarile civilizate, ministrul schimba procurorii sefi.
Cu ce se aduce atingere independentei justitiei daca ministrul justitiei poate schimba sefii parchetelor?
1. Pornim de la ipoteza ca procurorii sunt onesti, profesionisti si verticali. In acest caz isi vor face datoria indiferent cine e la conducerea parchetelor. Ei sunt suficient de independeti incat sa nu poata fi constransi. Aaaa, daca multi dintre ei sunt luati cu delegare de 6 luni, care se tot prelungeste si sunt sinuti intr-un fel de interimat, daca au studii obscure, daca nu exista transparenta la concursuri, atunci da, putem sa ne gandim ca pot fi la ordin.
2. Daca pornim de la ideea ca sunt niste cozi de topor, atunci ce indepenednta sa mai aparam? In acest caz ei pot fi:
– la ordinul sefului, care executa ordinele celor care l-au numit si sustinut si ii ataca pe adversarii celor care l-au numit.
– la ordinul unor politicieni
– la ordinul unor clanuri mafiote
– la ordinul oricui altcineva care pote sa ii influenteze prin amenintari, santaj sau prin mituire
Deci in acest caz ei nu ar trebui protejati.
Eu cred ca realitatea se regaseste in a doua iopteza.
Ce treaba are termenul de 45 de zile daca e general obligatorie dupa publicare?
Stii destul de bine ca problematic e Ministrul de Justitie si judecatorii numiti politic de PSD in CCR.
CSM – intradevar profesional si independent a facut o recomandare clara dar Tudorel&company aleg sa orienteze dreptul actual romanesc spre cel de inspiratie sovietica pe care l-au practicat de altfel in anii tineretii si singurul tip de drept pe care il inteleg.
Probabil comentariul meu a fost prea scurt.
Protagoniștii scenetei politice privind revocarea dnei Kovesi sunt aceiași oameni care au angajat firma ex-spionilor israelieni din Mossad, Black Cube ca să o discrediteze.
Se știu, oamenii din coaliția guvernamentală PSD-ALDE care au probleme cu Justiția pe motive de corupție.
De acolo a plecat tot demersul politic.
Au încercat prin toate metodele informative.
De la discreditare personală, la discreditare instituțională.
Nu le convine DNA.
Pentru că riscă să-și piardă libertatea, privilegiile și averile obținute ilicit în unele din cazuri.
Pentru ei e foarte convenabil să hotărască cine e anchetat, când e anchetat și cum să fie rezultatul anchetei.
De obicei oameni proveniți din vechiul sistem comunist, educați cu mentalitatea sovietică (e îndeajuns să vedeți videoclipul recorder, Oprișan care în mintea lui odihnită crede ferm că oamenii trebuie să mintă ca să dea bine la superiori, oamenii ăștia sunt capabili să spună negrul e alb..-ceea ce se întâmplă pe subiectul justiției).
Recapitulare scurtă pentru cei care citesc și nu înțelege:
Politicienii vor pielea lui Kovesi pentru a subordona anchetele.
Politicienii numesc un personaj convenabil în perioada ministrului Tudorel . Ministru care nu e străin de șpăgile din universitatea Iași, nu e străin de angajarea propriei odrasle la aceiași universitate.
Politicienii numesc șef judecător la CCR un alt comunist. Dorneanu.
Dorneanu care e coadă de topor. Merge în Rusia să învețe Dreptul Rusesc(doar acolo e democrație , ce mai, unul decide ceilalți execută orbește). E mare prieten cu transparența(vedeți cum interzice publicarea unor opinii divergente, doar ca să apară bine la public). Mai sunt câțiva pe acolo de la Pivniceru etc. Majoritatea din județele sărace ale țării, Moldova unde știm de ce bine e aplicat dreptul românesc, sărăcia e la loc de cinste. Și omenia,bineînțeles, merg mână în mână, adică o mână spală pe alta. E cultural înrădăcinat întotdeauna geografic au fost mai aproape de ruși.
Dorneanu are un ginere.
Dl Tobă. Care e anchetat penal.
„Din probele cauzei a reieşit că au fost cumpărate bunuri care nu au nicio legătură cu interesul general de maximă importanţă pentru care au fost alocate fondurile operative (căsuţe de păpuşi cu nisipar şi tobogan, în valoare de 7.000 lei, cărţi de joc, darts cu săgeţi, arcuri de tir, plase de tir, mingi de volei în valoare de circa 4.000 lei, bandă de alergare, în valoare de circa 12.000 lei, cuptor electric, în valoare de circa 17.000 lei, stilouri în valoare de 13.000 lei, uniforme de chestor, pavele, cărţi în ediţii de lux, legate în piele, pe comandă, mese festive ale ofiţerilor neoperativi ai DIPI”, precizează procurorii, conform News.ro.
Clar e ”vina dnei Kovesi și DNA ”pentru că și-au permis să-l ancheteze pe dl Tobă pentru mizilicuri operative ce au sfârșit prin camerele ofițerilor cu tinichea.
Au găsit ocazia politică perfectă să se debaraseze de leadershipul dnei Kovesi.
Care a demontat rând cu rând , acuzațiile anterioare a dlui Tudorel iar CSM i-a dat dreptate.
CSM, Alandala nu partidul care numește politic.
E grav ce se petrece.
Iar acum partidul a dat ordin și plată la postacii de serviciu să atace pe Kovesi, pe Președintele Iohanis ca să-și facă mendrele.
Miza e Dragnea&company.
Mă, oricâte mișmașuri, aranjamente, infrumusețări ați face veți petrece tot timpul vieții cu consecințele a ceea ce ați făcut.
Nu e vina nici a lui Koveși nici a Președintelului, dacă ați furat, deturnat fonduri publice, primit șpagă.
E responsabilitatea personală a voastră care vă va urmări veste proastă toată viața.
Azi poate fi un regim politic.
Poa să fie dictatorial.
Ceaușescu, Kim Jong Un și alții erau imortali la un moment dat.
Unde au ajuns.
Așa că în loc să furați în continuare, să vă numiți prietenii, frații surorile în posturile publice, mai bine puneți-vă pe treabă munciți, faceți autorute, reduceți banii aruncați aiurea pe stegulețe și confeti și puneți în formare și echipament militar,aveți curajul de-a spune rudelor, mă xulescu care a venit la concurs e mai bine pregătit ca și tine, merită postul și salariul respectiv, când cineva vă vine cu plicul cu bani să vă cumpere un favor, puneți-l să facă coada și să urmeze procedura legală. Probleme cu birocrația, reduceți-o. Face unul treaba pe care 10 o fac, oferiți postul lui și tăiați pe cei 10.
Că dacă sunteți grei de cap…și continuați tot așa, riscați să pierdeți tot.
E mult mai simplu să fii corect și cinstit decât să te complici în mii de minciuni și justificări comploturi după scripturi de profesioniști.
și by the way.
nu e exclus ca dl Johannis să facă parte din script.
a fost în USL, tot cam aceiași care se aliniază și acum să obțină ce vor.
iar acțiunile ezitante, fără fermitate necesară nu m-au convins, ca opinie personală.
ceea ce au reparat e când UE îi strângeau cu mâna la ușă.
când o să le coase buzunarul o să-i strângă populația de gât. din păcate, așa sfârșesc regimurile unde justețea e dictată de palat.
@cc
In dreptul de inspritaartie sovietica, numai presedintele poate demite procurorii sefi. La astia mai occidentali, aceasta prergativa au lasat-o guvernului si ministrului justitiei.
In Rusia e cum va place voua, cu tatuca.
Alandala esti in eroare de logica.
Argumentele tale nu tin.
La baza e faptul ca ministrul Tudorel ignora avizul oamenilor din mediul profesional CSM runda de dezbatere a fost publica si transparenta audierea dnei Kovesi e inca pe internet a demontat punct cu punct acuzatiile ce i s-au adus. Aaa..ca Tudorel nu a acceptat avizul (negativ)unui GRUP PROFESIONAL REPREZENTATIV , e sovietic iar apoi s-a inteles de minune cu ceilalti numiti politic de PSD. Nu e vorba de presedinte asa cum incerci fals sa induci in eroare. Intr-o tara democratica doar faptul ca un membru a CCR are un membru al familiei imediate cercetat penal ar fi obligat pe acesta sa se abtina de la judecarea umor cauze pana la lamurirea situatiei in tribunale. Plus ca ti-am explicat majoritatea din CCR e obtinuta cu ilegalitati. Poate dl Zagrean poate explica viteza dr publicare a unor acte in Monitorul Oficial cand convin Puterii sunt in secunda a doua cand nu sr amana la Pastele Cailor. E o forma de coruptie pana la urma sa alegi selectiv ceea ce iti convine sau sa ignori ceea ce nu-ti convina la publicare ca sa devina efectiva. Plus ca Dorneanu a interzis publicarea opiniilor divergente tot in stil sovietic. Prea multe coincidente.
Guvernele Dragnea nu au facut nimic pentru cetatenii onesti,nimic in infrastuctura, s-a ocupat permanent de justitie.A bulibasit salariile,urmeaza haosul la pensii si face un circ permanent .Romanii calitate pleaca,Romania e pustiita de resurse.E jale mare in tara.Oameni saraci si batrani.
Dle Zagrean una din atributiile CCR este si SOLUTIONAREA CONFLICTELOR JURIDICE DE NATURA CONSTITUTIONALA INTRE AUTORITATILE PUBLICE, nu doar „constata” ca notarul cum zicea fostul presedinte al Romaniei, ci chiar da solutia de urmat ca de aia e instanta de judecata de contencios constitutional…………
No mă! Fain am mai ajuns! Nemernicul ce în nicio instanță di pă lumea asta nu ar putea scăpa fără temniță, o să scape la noi, la Românica, iar șefa procurorilor ce l-o anchetat pă nenorocit o să fie declarată vinovată! No, nu-i așe căi bine și că la noi îi ca la nime?
E un asalt asupra justiție românei din partea inculpaților politicieni ce ține de domeniul patologiei organizării și funcționării statelor demente, care nu pot să valideze regula legii și principiul separării depline a puterilor în stat.
Venind pe fondul unei extrem de precare educații în domeniul justiției și al statului de drept, și beneficiind de un aparat de propagandă televizuală aservită ce ține partea celor inculpați, acest război dement în care cei care au furat sunt în poziția de legiuitori, ne va conduce, cu siguranță, la instaurarea unei forme de conducere și gestionare a treburilor statului pe care eu aș denumi-o democratura cleptocratică. În numele acesteia, orice politician ce are niște voturi în spate, își poate satisface toate poftele ce la are suflețelul său de demnitar, fără ca cineva să poată îndrăzni să-l cestioneze ce și cum, inclusiv s-ar putea să se declare ales pe viață, iar alegerile să fie doar o formalitate care să-i confirme măreața-i pricepere în orice.
Am să lansez niște întrebări: în exercitarea celor două funcții, respectiv cea de politician demnitar al statului și cea de magistrat, cine accede mai ușor pe funcție și în baza căror criterii? Se ia admiterea la Institutul de Magistratură pe pile și pe copiat sau pe minciuni înșiruite într-un program de forma celui prezentat de politiciani? Care este volumul de muncă la care se înhamă cei ce urmează aceste cariere? Cine manipulează mai mult, cei ce fac legile sau cei ce trebuie să le aplice? Și, în fond, despre ce este democrația – e despre lege și nimeni deasupra ei sau e despre unii care sunt mai egali decât alții?
Iar despre cei ce tot se leagă de procurori…. luați de citiți asta: http://cursdeguvernare.ro/achitarile-si-condamnarile-romania-comparativ-cu-sistemele-judiciare-europene-ipoteza-gresita-ministruluitudorel-toader-si-problemele-reale.html
Urare de 1 iunie pentru marele șef, așa cum am cetit-o de-un minut pe rețeaua de socialiI(sm)are:
”Să îți crească Irinuca mare,
Și tu s-o vezi din închisoare!”
Și o probă despre cum le știe numa el politicianu pe toate și îi trebuiesc pupate tălpile: https://recorder.ro/video-vizita-la-canal-sceneta-cu-dancila-daea-si-oprisan/
Nu degeaba chestiunea deciziei celor 6 tovarăși din CCR va rămâne consemnată în Istorie drept ,,Mârșăvia Din Veceu”. Pfui!
Apar reacții..
Drago Kos, președintele OECD organizație importantă economică internațională http://www.oecd.org/about/membersandpartners/
http://www.ziare.com/stiri/justitie/exclusiv-replica-soc-din-partea-oecd-recenta-decizie-a-ccr-contravine-echilibrului-puterilor-in-stat-si-independentei-sistemului-judiciar-in-romania-1515927
Oricum e ceva extrem de original în România.
Fascinant de-a dreptul.
Într-o țară în care partidul de guvernământ vrea să facă un referendum pentru definirea juridică a familiei tradiționale, un bisexual câștigă emisiunea cu una dintre cele mai mari audiență Românii au Talent. Nu că e un fapt rău, e o normalitate banală oricât biserica și unii politicieni încearcă să promoveze un model pur asta e realitatea sunt oameni diferiți de noi.
Dar e talent unic să fii atât de inconsistent ca sistem instituțional educațional să generezi outputuri de genul ăsta , singura explicație cineva e decuplat de la realitate.
Sau o altă să vrei să accezi în OECD și să ajungi să organizezi ca și activitate diplomatică întâlniri cu reprezentanții Republicii Vanuatu singurii care mai vor contacte diplomatice.
Dragos Kos e șeful structurii anticorupție din OECD.
Evident și-a făcut exprimată opinia în mod personal.
Dar e clar că are o influență la decizia instituțională, când va fi luată una.
Dl Tudorel Toader aplică tehnica de manipulare politică încercând să asocieze o poziționare individuală cu una instituțională imediată. Desigur și jurnalista a greșit asimilând OECD la o persoană, ceea ce dă muniție gratuită.
Altă manipulare.
La obiecțiile dlui Mateescu privind obligativitatea aplicării deciziilor CCR și faptul că un judecător și-a depășit mandatul, dl Lăzăroiu..imediat iese dl Tudorel Toader să spună că deciziile sunt OFICIALE și OBLIGATORII după publicarea lor în Monitorul Oficial.
Doar că uită să spună termenul de publicare și faptul că Monitorul Oficial e sub control politic.
Unele decizii așteaptă ani întregi iar altele sunt publicate în secunda a doua când fac afacerea PSD.
Is not that beautiful?
Dacă aș fi în compartimentul de analiză din UE pe probleme de justiție, m-aș uita la timpul mediu de publicare a unor decizii în MO și care au fost deciziile care sunt prioritizate înaintea altora.
Obiectiv.
Astea nu poți schimba retroactiv. 😉
Ar fi o mare supriză.
Băieți, mai răsfirați cu tacticile astea de doi bani.
Sunteți idioți.
Veți pierde bani,nu doar la nivel de investiții aruncate în aer sau penalizări din partea UE.
Veți pierde orice urmă de credibilitate.
Melodia zilei, Ploaia care va veni, Pasărea Colibri.
:))
Și da băieți, unii sunt la curent că vizita dlui Dragnea la o fabrică de ceasuri elvețiană frumos imortalizată în presă a fost nu pentru curiozitate personală ci pentru să apară frumos într-cadru cu un HALAT ALB, simbol de autoritate universal.
Consilierii de imagine știu trucurile astea mărunte.
Mai răsfirați…