Social

Comisia Europeană vrea o abordare mai echitabilă în domeniul taxelor şi impozitelor

Comisia Europeană a adoptat în 17 decembrie planul de lucru pentru 2015, elaborat împreună cu Parlamentul European şi Statele Membre, pentru a răspunde provocărilor economice şi sociale reale. Este pentru prima dată când Comisia lucrează în această formulă, obţinând sprijinul Parlamentului şi al Statelor Membre înainte de a-şi prezenta iniţiativele pentru anul următor.

Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2015 include 23 de noi iniţiative, între care cele mai importante sunt:

• un plan de investiţii pentru Europa concretizat în măsuri legislative care să permită deblocarea investiţiilor publice şi private în economia reală în valoare de cel puţin 315 miliarde euro în următorii trei ani;

• un pachet de măsuri privind piaţa unică digitală: adoptarea reglementărilor necesare pentru asigurarea unei economii şi societăţi digitale dinamice în domeniul telecomunicaţiilor, drepturilor de autor, achiziţiilor online.

• măsuri coerente pentru o Uniune Europeană a energiei: crearea mecanismelor de asigurare a securităţii aprovizionării cu energie pentru Statele Membre, o mai mare integrare a pieţelor energetice de la nivel naţional, reducerea emisiilor de carbon şi diminuarea cererii Europei în materie de energie.

• o abordare mai echitabilă în domeniul taxelor şi impozitelor: un plan de acţiune pentru combaterea infracţiunilor în domeniul fiscalităţii, o nouă abordare în privinţa impozitării – statul în care sunt generate profiturile să fie şi cel în care se percepe impozitul, precum şi crearea unui sistem automat de informaţii privind deciziile fiscale şi consolidarea bazelor fiscale ale societăţilor.

• o agendă europeană privind migraţia: o abordare integrată privind migraţia legală în vederea transformării Uniunii Europene într-o destinaţie mai atractivă pentru persoanele talentate şi competente, îmbunătăţirea mecanismelor de gestionare a migraţiei prin încurajarea solidarităţii dintre statele membre, creşterea nivelului de cooperare cu statele terţe şi a capacităţii de combatere a traficului de persoane.

• o Uniune economică şi monetară aprofundată: continuarea eforturilor de asigurare a stabilităţii economice şi de încurajare a investiţiilor la nivelul Uniunii Europene.

Pe lângă aceste măsuri coerente şi inovatoare, Comisia îşi propune şi o nouă abordare de ansamblu.

„Dorim rezultate pe teren; aşadar, în cazurile în care este clar că asupra propunerilor existente nu se va ajunge la un acord care să răspundă obiectivelor noastre, vom propune abordări alternative. Astfel, ne vom asigura că Uniunea noastră se concentrează atât pe aspectele care sunt cu adevărat importante, cât şi pe obţinerea de rezultate concrete pentru cetăţeni. De data aceasta lucrurile stau cu adevărat altfel.” (Frans Timmermans, Prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene)

Pentru informaţii detaliate despre Uniunea Europeană, instituţiile sale, drepturile cetăţenilor europeni contactaţi Centrul de informare Europe Direct Bistriţa (www.europedirectbistrita.ro).

Sursa: Comunicat Centrul Europe Direct Bistriţa

1 comentariu

  • Mai echitabila ??? Pai ma uit doar la omv,brd, erste, renault si la firmele lohn-uri…..si mie imi este clar. Spun doar atit :nu este corect ce se intimpla . CE este doar asa de forma sa spuna si ei ceva.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.