Cultură

Complexul Muzeal organizează, vara aceasta, tabere de vopsit materiale tradiţionale şi de restaurare

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va organiza vara aceasta două tabere, una de vopsit materiale tradiţionale şi alta de restaurare, a anunţat managerul instituţiei, Alexandru Gavrilaş. Absolvenţii Liceului de Arte "Corneliu Baba" au fost invitaţi să participe la ele. Ce alte oferte au primit de al Primărie şi CJ.

Managerul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş, a spus, joi, la expoziţia cu lucrările de atestat ale elevilorcare vor absolvi în curând Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” Bistriţa, că instituţia pe care o conduce are două oferte pentru ei.

„Instituţia pe care astăzi o reprezint are pentru absolvenţii de Arte Plastice două oferte pentru această vară. Facem o tabără de pictură, de vopsit, mai precis, a materialelor tradiţionale cu plante pictoriale, aşa cum făceau străbunii noştri. Aceasta este, de fapt, vocaţia muzeului, iar noi trebuie să facem lucrurile în conformitate cu ea. Vă invităm să trăiţi această experienţă care, cu siguranţă, va fi una de neuitat. Avem ca parteneri Universitatea de Artă Bucureşti, Consiliul Judeţean şi Liceul de Arte Corneliu Baba. A doua tabără la care vă invităm este una de restaurare. Bistriţa este un oraş frumos care se descoperă pe zi ce trece. Aşa cum se ştie, în faţa Casei de Cultură săpăturile au scos la iveală o portiţă şi lucrurile ar trebui conservate. Drept urmare, încercăm să facem o tabără de restaurare la care, de asemenea, vă invităm să participaţi”, a spus Alexandru Gavrilaş.

Prezentă la acelaşi eveniment, Floare Gaftone, secretarul municipiului Bistriţa, a spus că municipalitatea are nevoie de absolvenţii Liceului de Arte Plastice pentru ca oraşul să devină tot mai atractiv din punct de vedere urbanistic.

„De mai mulţi ani, mă macină gândul că aceşti absolvenţi ai Liceului de Arte – în care Dumnezeu a transmis atât de mult har şi creativitate, atâtea idei şi gânduri frumoase – nu revin în instituţii precum Primăria Bistriţa sau Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Avem nevoie de aceşti artişti, de absolvenţii de la clasele de urbanism şi arhitectură să revină în cadrul Serviciului de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Bistriţa pentru că, în felul acesta, oraşul nostru va fi mai frumos, mai elegant, un oraş atractiv, atât pentru noi, cât şi pentru turiştii care ne vor vizita oraşul”, a spus secretarul Floare Gaftone.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Bogdan Ivan, le-a dat şi el o veste bună viitorilor absolvenţi ai Liceului de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa. Şi la CJ sunt porţi deschise pentru ei.

„Se doreşte deschiderea CJ faţă de tinerii absolvenţi de liceu sau facultate care vor putea veni la instituţia noastră într-un program de intership. Ne dorim să aducem în această instituţie viziune, iar dumneavoastră, ca absolvenţi ai unui liceu de arte, ştiţi cel mai bine ce înseamnă lucrul acesta fiindcă sunteţi oamenii care creează. Cred că ţara noastră – aşa cum o simt şi eu ca tânăr – are nevoie de o schimbare. Fiecare dintre voi, dragi absolvenţi, aveţi şansa să puneţi umărul la modul foarte serios la modernizarea României. Cu toate că pare dificil, fiindcă sunteţi la început de drum, să ştiţi că este posibil. Sunt convins că generaţiile următoare nu îşi vor aminti de generaţia noastră ca de una care şi-a dorit modernizarea ţării, ci ca de una care a reuşit lucrul acesta”, a spus Bogdan Ivan.

Absolvenţii Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba” Bistriţa şi-au expus lucrările de atestat într-o expoziţie ce poate fi vizitată în clădirea şcolii de pe strada Dornei.

Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.