Primarul comunei Chiochiş, Vasile Silaşi, a explicat că lipsa apei potabile este o problemă gravă în zona de câmpie a judeţului, în special în comuna pe care o conduce şi a criticat guvernul PSD pentru faptul că nu a alocat bani pentru realizarea unei reţele de distribuţie a apei în comună, atât de necesară.
„Oamenii din Bozieş şi Cheţiu au fost nevoiţi să meargă anul trecut cu canistrele, cu bidoanele, cu cisterne la Beudiu, în comuna Nuşeni, să cumpere apă din reţeaua judeţeană. Anul acesta încă nu am ajuns în situaţia de anul trecut, dar la sfârşitul lunii august, început de septembrie o să fie la fel. Deşi vicepremierul Sevil Shaiddeh ne-a spus că, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) se vor da cu prioritate bani pentru apă şi canalizare, văd că pentru guvernanţii actuali mai important în Chiochiş este iluminatul public”, a spus Silaşi.
Primarul a explicat că în Masterplan este prevăzut pentru comuna Chiochiş aducţiunea apei, ceea ce înseamnă că se va monta o conductă între Lechinţa şi Strugureni, alta de la Beudiu la Cheţiu pentru realizarea bazinelor din care se va face distribuţia.
„Costul kilometru/locuitor nu ne-a permis să intrăm în Masterplan şi pe distribuţie apă în comună. Până în 2020 vom avea apa adusă la limita de comună şi o lăsăm în bazinele de stocare. Reţeaua de distribuţie ar trebui să se întindă pe o sută de km, iar Primăria Chiochiş nu îşi poate permite să o facă din banii proprii. E motivul pentru care am aplicat pe PNDL”, a spus Vasile Silaşi.
ba da n bistrita cum e sa n ai apa si canalizare?sa ma…..pe el primar cu partia lui cu tot.
voi liberali faceti tot timpu economie mancati pita cu slanina
apostoli austeritati .
poezia vostra taieri nu sunt bani nu se poate .
asa ca stati cu wc in fundu curti
Un răspuns de genul ăsta, total lipsit de respect, înjositor şi care denotă pe lângă răutate umană şi lipsă de logică elementară şi lipsa unor 7 ani de acasă merită un comentariu.
Oamenii din comuna X într-o democraţie pot să exprime opţiunea A sau B politică.Să-i penalizezi pe toţi , chiar şi pe cei care au votat cu tine, data asta dar care nu au avut majoritatea suficientă e o lipsă de respect faţă de alegătorii tăi proprii dar şi o dovadă de imbecilitate umană.
Societăţile merg pe principiul solidarităţii şi reciprocităţii.
Comunele de la câmpie au pierdut extrem de mult în perioada comunismului, tot ceea ce s-a construit anterior de către generaţii întregi, a fost *naţionalizat*. Simţul proprietăţii distrus sistematic.
Cei care aveau şi au acumulat un pic de bogăţie, le-a fost furată. Pământurile date în CAP-uri şi redistribuite la noii prieteni ai regimului, de obicei pupincuriştii, pupincuriştii care şi acum conduc tradiţia prin partidele politice.
Comunele de la zonele de munte şi deal nu ar fi supravieţuit fără cerealele produse în zonele de câmpâie şi dealuri.
Mai plastic.
Ar fi mâncat lemn, în loc de cartofi, grâu şi mălai şi băut ţuică de şube în loc de pălinci.
Şi nici comunele de la deal şi câmpie nu ar fi supravieţuit fără lemnul de construcţi şi foc de la comunele de la munte.
E vorba de trăi colectiv şi nu de a penaliza pe unii şi alţii, de a fi decent şi oferi respect şi celor care gândesc diferit.
Pentru Pablo:in patru randuri aveti cel putin 7 (sapte) greseli de scriere.Asa ca,vorba romanului:”Uita-te intai cine vorbeste si apoi baga-l in seama”Dupa parerea d-voastra toti cei care n-au votat partidul „Corect” trebuie pedepsiti.Gandire de ev mediu.