Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită vineri 19 iunie la concertul în aer liber prilejuit de lansarea albumului de debut ”Desculț”, semnat Iarba Fiarelor.
Compus din 12 piese, acest prim album de debut al formației Iarba Fiarelor tratează, într-o aură proprie, diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară. Materialul discografic include single-ul ”Domnișor”, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle ”Încetuc, cu treabă bună (Ioane)” și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi.
Albumul va fi lansat în format digital, alături de booklet-ul care conține versurile pieselor incluse pe album pe platforma Bandcamp și va fi disponibil pe canalele online ale formației. Albumul Desculț va fi disponibil AICI.
Alături de formația Iarba Fiarelor, pe scena din curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud vor urca Alina Ciolcă & Band și CORBU.
Informații despre eveniment
Data: vineri, 19 iunie 2020 – 17.00 – 21.00
Locația: Bistrița, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, General Grigore Bălan, nr. 19.
Eveniment online: https://www.facebook.com/events/2651148161826153/
Biletele vor fi puse în vânzare la intrarea în muzeu, în intervalul orar 17.00 – 19.30. Preț bilet: 35 lei.
Informații despre artiști
Iarba Fiarelor – Folclor 2.0
Muzica Iarba Fiarelor prezintă publicului secvențe din trecutul recent al românilor într-o manieră aerisită și organică, iar la nivel cultural actualizează temele și motivele folclorice omniprezente în viețile noastre. Datorită acestei abordări – folclor 2.0 – compozițiile trupei își propun să acceseze un public cât mai larg, fără limite de vârstă, geografice ori de încadrare într-un gen muzical de nișă.
Alina Ciolcă & Band
Despre stări viscerale și sonorități arhetipale care transcend lumi, despre cum oamenii își varsă năduful și dorurile la fel într-un field-holler (cântec de muncă) de plantație afro-american ca într-o horă cu noduri maramureșene sau într-o polifonie balcanică, despre revelația apropierii rădăcinilor ramificate atât de profund că se întâlnesc. Despre asta e proiectul Alinei Ciolcă „Îngân lumea – despre blues și cântări tărăgănate”, materializat anul trecut în albumul cu același nume.
CORBU
CORBU este un proiect muzical care aduce în fața publicului românesc un personaj misterios şi complex datorită semnificaţiilor contradictorii pe care le are în gândirea orientală, occidentală şi europeană: Corbul. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. Proiectul CORBU crează o punte de legătură între toate aceste credințe prin forța sunetului.
Pentru o bună desfășurare a evenimentului, publicul spectator este rugat de către organizatori să țină cont de următoarele informații:
- Biletele vor fi disponibile la fața locului, la intrare;
- La intrare vă rugam să păstrați distanta de 1,5 m;
- La intrare se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
- Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiul evenimentului;
- La locație fiecare 2 m sunt delimitați. Te rugăm să păstrezi distanțarea de 1,5 metri între persoane;
- Pentru achiziționarea de produselor puse la dispoziție de organizatori, vă rugăm să respectați regulile impuse de contextul actual;
- Locația are marcată intrarea și ieșirea, vă rugam să respectați fluxul;
- Masca de protecție este obligatorie atât la intrare cât și pe întreaga durată a evenimentului;
- Te rugăm să rămâi așezat pe toată durata evenimentului;
Adaugă comentariu