ACTUALIZARE Mai sunt șapte locuri libere la concursul de pescuit la crap Cupa ”Casa Pescarului”, care se va desfășura pe lacul Brăteni timp de 72 de ore, în perioada 19-22 mai.
Organizatorii au anunțat că până acum s-au înscris: Olar Dimu, Mircea Cluj, Tata Nițu Carp Team, Mircea Vodă Mureș, Săndel Apahida, Tata Pescarilor Carp Team, Bogdan Iclenzan, Radu Țărmure, Unitaxi Carp Team, Buji Carp Team, Fishing and More Carp Team, Paul Roscăneanu, Trauian Petrar Carp Team, Dudi Bait, Radu Sângeorzan, Călin + Parteneri, Senzor Team Bistrița, Next Fishing Carp Team, Senzor Team Răzvan F = Cărălin D + Dan S, Casa Pescarului 1 + Cristi F + Alin B + Florin K.
ȘTIREA INIȚIALĂ 81 de pescari, 72 de ore, premii în bani, 30 de cupe
Prima ediție a Cupei ”Casa Pescarului”, concurs de pescuit la crap, se va desfășura pe lacul Brăteni în perioada 19-22 mai (72 de ore).
Pentru această competiție sunt disponibile 27 de locuri, împărțite în trei sectoare de câte nouă locuri. Câștigătorii sectoarelor vor merge în clasamentul general pentru stabilirea locurilor I, II, III – general (în funcție de cantitate).
Taxa este 1.800 de lei de echipă (2-3 pescari). Locurile de pescuit nu se aleg, ci se trag la sorți. Vor fi zece echipe premiate – 30 de cupe. Trei premii la general: Locul I general – 12.000 lei, Locul II general – 8.000 lei, Locul III general – 5.000 lei, Captură – 2.000 lei. Vor fi și zece premii pe celei trei sectoare: câte 1.000 de lei, plus cupe, diplome, medalii și produse de pescuit.
O echipă nu va putea primi decât un singur premiu, adică pe cel mai important în ordinea următoare: clasament general 1-3, 1 sector, 2 sector + captură. Premiile sunt valabile dacă participă 27 de echipe. Locul este garantat doar celor care achită avansul – 1.200 de lei.
Se pescuieşte cu patru lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte patru. Este permisă folosirea boilesurilor sau pop- upurilor, buretele, pelet, porumb, porumb expandat, puffi, plastice la cârlig. Este permisă folosirea momitorului. Se poate pune pastă sau nadă pe plumb. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase. Echipele sunt obligate să fie dotate cu saci de crap (minim 15), saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă. Concurenţii nu au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19.
Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boilesurilor şi peletelor în nadă. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire (cobra), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire şi accesoriile PVA (fire, pungi, saci solubili). Este interzisănădirea grea (cu racheta de nădire, SPOMB, catapulta sau cupa de nădire) de la ora 19.00 până la ora 09.00 (în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra şi praştia de mână). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurul.
Lacul Brăteni se află la 40 km de Bistriţa, în comuna Sânmihaiu de Câmpue. Malurile amenajate şi bine întreţinute au un atu rar întalnit pe alte lacuri. Aproximativ 80% din perimetrul lacului este străjuit de copaci, pomi fructiferi şi arbuşti care fac plăcută şederea în după-amiezile toride de vară. Lacul reprezintă o oază de liniste şi relaxare atât pentru iubitorii de pescuit cât şi pentru cei care doresc o evadare de câteva zile. Lacul abundă în crapi şi cteno de ordinul zecilor de kg, care sunt mai greu de păcălit, însă ciortani de 2,5-4 kg fac bucuria oricărui pescar. Mai mult decât atât, pentru cei care vor să aibă ce poveşti nepoţilor, în lac se află adevăraţi monştri, somni care întrec aşteptările şi rup aproape toate firele. Cei bătrâni, exemplare de aproximativ 80 kg, deşi au ajuns în lansetele pescarilor în mod repetat, aproape de mal au rupt de fiecare dată linia sau au îndreptat cârligul. Nu sunt poveşti pescăreşti, iar cei care au pescuit o noapte pe Lacul Brăteni o pot confirma.
Foto: Facebook
Au viata si sa dau cu batu-n tau este foarte scump!