Recomandări Social

Concursul de atelaje trase de câini ”Drumul Romanilor 5.0”, anulat

”Spre știința celor interesați, cu regret vă informam că evenimentul ”Drumul Romanilor 5.0” – concurs internațional de sănii trase de câini, programat inițial pentru 13-14 februarie și reprogramat pentru 20-21 februarie, este anulat în condițiile în care avem insuficientă zăpadă în Pasul Tihuța, iar săptămâna viitoare, conform prognozei, nu sunt prevăzute ninsori”, a anunțat Damaschin Berende, președintele Clubului Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud, organizatorul evenimentului.

Drumul Romanilor din Pasul Tihuţa este cunoscut din secolul al XVIII-lea. Se întinde pe mai bine de 12 km, este lat de 12 metri şi se află la 850-1.150 de metri altitudine în zona Poieni/Belvedere. Traseul drumului este următorul: Defileul Bârgăului – DN 17 – Faţa Prislopului – Dosul Zâmbroaiei – Culmea Tăşuleasa – Culmea Opcioara – Iliuţa Corchii – Iliuţa Calului – Măgura Calului – DN 17 – Pasul Tihuţa.

Iarna trecută, în 15-16 februarie, concurenți din cinci țări au luat parte la concursul internațional de sprint pe zăpadă pentru atelaje canine ”Drumul Romanilor”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.