La finalul şedinţei extraordinare de miercuri, arhitectul-şef al judeţului, Victor Michiu, le-a prezentat aleşilor proiectele clasate pe primele trei locuri în concursul de arhitectură şi varianta care a întrunit cele mai multe voturi din partea publicului. El le-a explicat pe scurt consilierilor judeţeni avantajele şi punctele slabe ale fiecărui model.
”În şedinţa ordinară de la finalul lunii va fi ales unul dintre cele patru semne, conform regulamentului concursului”, a spus preşedintele CJ, Radu Moldovan.
Lucrarea care va întruni cele mai multe voturi din partea consilierilor judeţeni va fi pusă în practică. Se va întocmi proiectul de execuţie şi se va trece la fazele premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire.
La concursul ”Semn de intrare în judeţul Bistriţa-Năsăud”, premiul I a fost câştigat de Alexandru Fleşeriu şi Peter Eszter (varianta de concurs 6 – turnul de intrare în judeţ), premiul II a fost obţinut de Ioan Donea (varianta 2 – pana de păun), iar premiul III i-a revenit lui Sorin Dacian Diţ (varianta 12). Premiul de popularitate a fost adjudecat de Raluca Judeţ cu varianta 7. Câştigătorii au fost recompensaţi cu suma totală de 12.500 de lei.
CJ consideră că această modalitate este cea mai indicată pentru alegerea unui semn care să înlocuiască vechile indicatoare de intrare în judeţ, în prezent degradate.
Incepe sa-mi placa „turnul de lemn”. E inedit, deosebit de toate celelalte propuneri usor de remarcat si tinut minte. Un turn de aparare abstractizat. A genuine landmark !
2 si 4 mi se par penibile. Sunt foarte curios ce-o sa iasa in conditiile in care nu am mari asteptari de la consilierii judeteni.
Turnul nu arata rau, insa ar trebui construit din piatra sau beton, si nu din lemn. Acesta este singurul lucru negativ, pe care il vad proiectului.
Va rog sa-l intrebati pe D-ul Moldovan de ce a scos de pe saitul CJ ORGANIGRAMA si Statul de functiuni.Oare nu trebuie sa vedem ce „competente feminine” se mai angajeaza?Prefectura de ce nu are Organigrama si Statul de functiuni pe sait?