”În ultimul an o serie de cetăţeni au depus cereri către Primăria Bistriţa, prin care şi-au exprimat intenţia de a-şi amenaja/construi anexe gospodăreşti, împrejmuiri, case de grădină, anexe agricole în extravilanul municipiului. Primăria a dat răspunsuri evazive acestor cereri sau le-a respins, motivând lipsa aprobării PUG sau lipsa unor reglementări clare în domeniu. În repetate rânduri, în şedinţele de Consiliu Local, am cerut în mod expres adoptarea unor reglementări privind toate construcţiile care se doresc a se realiza în extravilanul municipiului, însă astăzi constatăm că lucrurile au rămas neschimbate. Întrucât există la momentul de faţă acest blocaj între cetăţeni şi municipalitate, se impune de urgenţă stabilirea unor măsuri cu privire la realizarea acestor tipuri de construcţii, urmând ca prin adoptarea unor reglementării viitoare să se stabilească regimul caselor de vacanţă şi a altor tipuri de construcţii în extravilan”, se arată în expunerea de motive semnată de Alin Seserman.
Ce vor liberalii:
– aprobare pentru amplasarea şi construirea de anexe gospodăreşti în suprafaţă maximă de 80 mp;
– construcţiile şi anexele gospodăreşti ale exploataţiile agricole, respectiv adăposturile pentru animale, garajele, serele, etc. vor avea caracter provizoriu până la aprobarea unui nou PUG, iar o eventuală prelungire a duratei acestor construcţii va fi reglementată prin noul PUG;
– construcţiile amplasate şi realizate pe terenurile situate în extravilanul municipiului Bistriţa vor fi construcţii provizorii, gen: bucătării de vară, magazii, căsuţe de grădină, terase. Construcţia se va face din materiale demontabile (de preferinţă din lemn), iar învelitoarea se va face din lemn sau ţiglă ceramică;
– durata maximă de existenţă a acestor construcţiii va fi de 10 ani, prelungirea duratei acestora se va face eventual prin reglementări ulterioare;
– construcţiile provizorii ce se vor edifica în extravilanul municipiului Bistriţa se vor încadra astfel:
a) POT max. = 3%, dar nu mai mult de 80 mp, total construcţii
b) regimul maxim de înălţime va fi: parter (P)
c) împrejmuirea se va face din lemn sau metal în regim provizoriu;
– pentru cei care se află în imediata vecinătate a terenurilor aflate în intravilan pot, în urma realizării unui PUZ, introducerea terenului în intravilan.
D-le consilier SASARMAN. Sa nu uitam ca intravilanul din mun. cu aceleasi probleme este departe de a fi rezolvat, si in nici un caz nu se respecta prevederile legale in domeniu. Exista inca multe constructii de tip rural :cotete, lemnarii, garaje darapanate, unde abunda de sobolani. Primaria inca nu are o evidenta a acestor anexe, si nici nu o intereseaza. Tocmai din cauza acestor cotete, nu am eu autorizatie la casa mea P+ M, pt. ca vecinii doresc sa nu ma ating de ele, si sa fac concesii din terenul meu. Problema mea se rezolva acuma in instanta, dar ceea ce v-am descris mai sus chiar e reala, si se impune a fi rezolvata.
Probabil, vor sa-si faca liberalii viloace si nu le da primarul autorizatie. Altfel nu-mi imaginez care cetateni ai Bistritei i-au cerut domnului Seserman sa rezolve o astfel de problema. Cu siguranta nu cei care castiga minim pe economie, adica majoritatea.
SESERMAN ARE DREPTATE 100% CU ACEASTA INITIATIVA DAR SI CU CEEA CE SE INTAMPLA IN PRIMARIE CU ASTFEL DE LUCRARI-si asta o spun din proprie cunostinta!…BRAVO sese…
Poi noii liberali vor sa imprejmuiasca terenuri care sunt împroprietărite abuziv , măcar sa rămână cu ceva ca noi restu inca nu suntem impropietariti ! Mascarada crinuta si oltean !!!