Inspectorul general Camelia Tabără a explicat miercuri că în ceea ce priveşte clasele de liceu, au fost propuse 84 clase liceale şi 20 clase de profesională, iar după primele două etape de repartizare a absolvenţilor de cls.a VIII-a au rămas 227 locuri libere la liceu şi 187 locuri la clase de profesională , în total 414.
“Totalul elevilor corigenţi de clasa a-VIII-a şi cu situaţia şcolară neîncheiată este de 313. Teoretic pot rămane 101 locuri neocupate în clasele a IX-a adică, anticipăm, 3-5 clase de profesională nerealizate şi 95% realizarea planului de şcolarizare”, a spus ea, adăugând că toţi directorii au primit drept sarcină de serviciu să se ocupe de aceşti copii şi să-i ajute să-şi finalizeze şcoala.
Prefectul Ioan Ţintean a explicat că doi reprezentanţi ai comunei Prundu Bârgăului au venit la el şi cer insistent ca în comună să funcţioneze o clasă profesională. „M-au ameninţat că, dacă nu se face clasă profesională, ei nu vor vota bugetul şcolii în această toamnă. Deci vor neapărat şi e bine dacă se găseşte o soluţie”, a spus prefectul.
Inspectorul şcolar general a explicat pentru Timp Online că liceul din Prundu Bârgăului nu şi-a propus anul acesta să înfiinţeze o şcoală profesională. „Ceea ce am menţionat eu că nu s-a realizat a fost clasă de profesională după clasa a IX-a. Cred că e posibil să înfiinţăm o clasă acolo dacă există minim 15 copii care să vrea să existe o profesională la Prundu Bârgăului. La Forestier, la Henri Coandă poate şi la Liceul Agricol nu vor exista câte şi-au propus şi putem cere Ministerului o redistribuire de la o şcoală la alta, dar repet, cu condiţia să fie minim 15 elevi care să solicite asta”, a explicat Camelia Tabără.
Sursa foto: Facebook Prundu Bârgăului, Liceul „Radu Petrescu”.
Felicitari celor din Prundu-Birgaului.