Succesul repurtat de viceprimarul PNL Andrei Rusu (foto) care a reuşit să convingă CL Bistriţa că este nevoie de investirea unui milion de lei în 20 de locuinţe modulare la Viişoara este umbrit acum de faptul că proprietarii caselor din zonă au atacat în instanţă hotărârea Consiliului Local. Este vorba atât de persoane fizice, cât şi juridice, nemulţumite că municipalitatea vrea să le aducă în vecinătate cei mai săraci oameni din oraş, fără venituri, care nu au fost în stare nici măcar să-şi plătească întreţinerea în blocurile sociale.
Contestatarii au găsit de ce să se lege, faptul că Primăria Bistriţa vrea să distrugă o păşune din extravilan ca să amplaseze acolo containere ceea ce e în contradicţie cu legea. Primul termen în proces va fi la jumătatea lunii iunie.
Contactat în legătură cu acest subiect, viceprimarul Andrei Rusu a spus că înţelege nemulţumirea oamenilor din Viişoara fiindcă nimeni nu ar vrea să aibă drept vecini nişte oameni care stau în containere.
„Eu înţeleg că sunt nemulţumiţi, dar nu avem ce face. Trebuie să găsim o soluţie pentru aceşti oameni care nu au bani nici măcar să plătească 12 lei chiria. Ne-am gândit să ducem câte două, trei familii la Slătiniţa, la Ghinda, peste tot, ca să nu fie o comunitate compactă cu 20 de containere, dar nu avem teren. Cel de la Viişoara e singurul pe care îl avem. Nu e extravilan, aici contestatarii greşesc şi vor pierde în instanţă”, a spus Rusu.
El a declarat că Primăria Bistriţa analizează şi posibilitatea să mute nevoiaşii în alte unităţi administrativ-teritoriale, dar nimeni nu vrea să îi primească.
„Trebuie să găsim o soluţie pentru aceşti oameni, să aibă şi ei o bucată de teren pe care să cultive ceva, să aibă ce mânca. Vom vedea acum câţi nevoiaşi mai rămân după ce repartizăm toate locuinţele sociale. Abia după ce ştim acest lucru cu exactitate vom putea spune pentru ce soluţie optăm. De aceste locuinţe modulare avem nevoie oricum”, a declarat Rusu.
Consiliul Local Bistriţa a decis, la sfârşitul lui 2011, că locuinţele modulare vor fi amplasate circa 8000 mp, pe terase balastate şi vor fi racordate la reţelele de apă, canalizare şi electricitate. Acestea ar urma să fie repartizate familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, celor care locuiesc în construcţii improvizate, familiilor evacuate sau în curs de evacuare din locuinţele închiriate din fondul locativ de stat ori din case retrocedate, persoanelor al căror comportament tulbură liniştea locatarilor din blocurile sociale recent repartizate în Subcetate şi Viişoara.
Cristiana Sabău
Adaugă comentariu