(FOTO) Primăria Bistrița a decis să înlocuiască actualele containere supraterane cu altele subterane pe strada Petre Ispirescu din Bistrița, colț cu Aleea Greuceanu. Acolo a fost săpată o groapă lângă cele simîngropate, iar în ea au fost introduse patru recipiente.
”Am promis că, până la 1 martie, vom oferi un exemplu la vedere pentru cum vor arăta containerele subterane la Bistrița. Am ales strada Petre Ispirescu, o locație potrivită pentru a demonstra superioritatea noii soluții pe care am propus-o recent în vederea preluării deșeurilor din municipiu. Peste câteva zile va urma punerea în funcțiune. Va exista și o consultare publică, iar dacă bistrițenii vor agrea noua variantă vom trece la implementarea ei, prioritar cu fonduri europene. E startul unei abordări mai inovative pentru tot ceea ce înseamnă curățenia orașului”, a menționat primarul Bistriței, Ioan Turc, pe Facebook.
Aici însă mai mulți urmăritori ai paginii lui au comentat:
”În Mangalia, de câțiva ani, s-a aplicat această soluție inovatoare. Nu sunt încăpătoare şi mereu colcăie gunoiul în jurul lor. Sper să nu văd aşa ceva şi la Bistrița!”
”Domnule primar, adevărata problemă va fi când, din lipsă de locuri de parcare, containerele vor fi blocate de mașini”.
”Dar cea dinainte nu era tot subterană 2/3 ???….inovativ înseamnă să preiei deșeurile din containere cât mai repede, fără mizerii în jurul lor”.
”Este Ok. doar că trebuie să participe toți la regulile impuse. Asta este în orașele mari din Europa, eu chiar am întâmpinat o neconcordanță în Amsterdam, m-am dus cu sacul de gunoi, iar containerul subteran era plin ochi și am mers înapoi că nu ai voie să lași sacii lângă containere, dar nu peste mult timp a venit mașina și a ridicat gunoiul și atunci m-am dus și am băgat și eu sacul în container. Containerele subterane sunt pe trotuar, lângă stradă și este o curățenie desăvârșită de nici nu știi că acolo se află containere cu deșeuri”.
In sfarsit primul lucru bun facut pentru bistriteni.
e racordat la canalizare?
se va umple cu apa si va rugini toata harababura asta metalica
Superbe….
Seamana perfect cu un cavou pentru doua persoane. Pesedul de dedesupt si penelul deasupra!
Abia astept sa arunc gunoiul peste ei!
Multumesc pentru ca am ocazia sa o fac in fiecare zi nu doar odata la patru ani!
Atata timp cat nu vor exista proceduri de colectare selectiva , care sa se respecte , situatia nu se va imbunatati. Indiferent ca acele containere sunt ingropate , semiingropate sau la suprafata , lucrurile se vor petrece la fel. Trebuie ingradite toate centrele de colectare , cu permisiune de acces numai pe baza de cartele iar oamenii trebuie invatati cum sa colecteze selectiv. Toti ne pricepem si dam lectii dar sunt convins ca nu stie nimeni cum trebuie procedat . La sfarsitul anului trecut a aparut in Romania , primul si singurul ghid de colectare selectiva. N-am auzit pe nimeni sa faca referire la acesta si sa elaboreze pentru oamenii obisnuiti (producatori de deseuri si beneficiari ai sistemului asa zis de colectare integrata) brosuri (rezumate) care sa ilustreze semnificativ modul de colectare selectiva. Metalele , sticla , cartoanele si hartia nu pun probleme si este usor de inteles pentru populatie ce trebuie sa faca , relativ la acestea . Problemele cu adevarat importante tin de deseurile menajere al caror continut trebuie sa fie cunoscut de cat mai multa lume. Ce trebuie sa contina o punga de gunoi menajer? S-o spuna cei care se pricep , la posturile locale Tv si pe alte cai de comunicare. Si mai ales , ce nu trebuie sa contina ! Despre deseurile din plastic care ingroapa suprafata Terrei si umplu oceanele nu vreau sa ma pronunt astazi . Va mai fi timp. Aici trebuie sa existe legi clare privind circulatia ambalajelor din plastic , valorificarea acestora prin returnare (contra cost) si reciclare in unitati specializate. Dar in niciun caz nu trebuie renuntat la actualele containere semiingropate care se preteaza foarte bine pentru colectare selectiva (carton- hartie , aluminiu -sticla ). Uniunea Europeana , Romania si comunitatea locala a cheltuit prea multi bani , ca acestea sa nu fie utilizate. Daca firma de colectare nu are utilaje specifice sa-si cumpere. Daca nu vrea , sa vina alta firma care vrea sa le utilizeze. Nu mai trebuie sa-si bata joc nimeni de banul public , ca este primar , lider de partid sau orice fel de scula la prefectura.
Problema este la ce se pune în ele nu la cum sunt și probleme sunt și cu cei care scormonesc prin ele. Sunt bune și celelalte containere îngropate dar…chiar este nevoie de alți bani dați prea ușor. Deci chiar este o problema cu mulțimea de autoturisme, traficul aglomerat pentru un oraș așa mic , lipsa parcărilor, a spațiilor verzi, a locuri de joacă pentru copii, a terenurilor de sport, a pistelor pentru biciclete . Trebuie parcări etajate, dar unde apare un spațiu care se pretează pentru așa ceva, hop apare și un investitor care construiește un bloc. Se pare că ei află mai repede decât Primăria despre oportunitate. Ori ea ar trebui să aibă întâietate, pentru binele comunității. Bineînțeles, la prețul pieței. Nu se cunosc prioritățile sau nu se știu soluții pentru rezolvare. Dacă nu știu trebuie să lase pe alții, indiferent din ce partid fac parte sau dacă sunt ori nu implicați politic. Primăria este ocupată săpatul pentru containere la fiecare schimbare a partidului de la putere. Și alte astfel de ghidușii. Este doar o părere.
Exista oare autorizatie de construire ? Pe ce bani si cine a facut lucrarea ?
Cum pe banii cui??? Pe ai proștilor!!!
Mai lipsesc din poza containerele negre… Și toate cele 4 variante de colectare gunoi, din ultimii 10 ani, implementate la Bistrița sunt expuse foarte clar!!!
Urmează ca lumea sa aprindă candele pe acel nou cavou :))) și asta se va întâmpla după ce începe pelerinajul pe la acest obiectiv!!!
Mafia gunoaielor e fff puternică.Fiecare partid e sponsorizat de această mafie.Problema nu e cît sunt de îngropate cele vechi, sau cele noi.Marea problemă, e că noi cerem bani la UE și ne angajăm în schimb, că ajungem la un anumit procent de gunoi reciclat.Pt vechiul proiect, aveam angajament că în 2020, vom avea 50% reciclabil.Cît avem? puțin peste 3%. Care este pedeapsa? returnarea milioanelor de euro, penalizarea și oprirea finanțărilor pe proiecte de mediu.În rest, ca SF, PT arată frumos. Cu implementarea și respectarea promisiunilor e mai greu.
PĂREREA MEA!
Lucrare a fost facuta de CML , nu mai au borduri si pavaje de vandut .
Erau gunoaie langa cele vechi, pai daca acestea noi sunt mai mici , rezulta la ritmul de colectare actual ,ca vor fi si mai multe gunoaie.
Nefiid vorba de deseuri perisabile ( hartie, platic ,metal) un recipeint mai mare era in regula
Solutia actuala se poate imunatati printr-un numar mai mare de preluari ,amendare celor care pun aiurea deseurile , trebuie doar vointa