Actualitate

Controale la firme de dezmembrări auto. Ce au găsit polițiștii

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul dezmembrării vehiculelor scoase din uz și comerțului cu piese auto second-hand.

Activitățile de control s-au desfășurat în mai multe localități din Bistrița-Năsăud, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român (RAR) – Departamentul Supravegherii Pieței și comisari din cadrul Gărzii de Mediu.

Astfel, au fost verificați 15 operatori economici care desfășoară activități în domeniu, precum și 4 persoane fizice.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 63.000 de lei, majoritatea fiind aplicate pentru desfășurarea unor activități de dezmembrări piese auto de către operatori economici neautorizați în acest sens. Totodată, au mai fost aplicate 2 sancțiuni pentru nereguli privind protecția mediului.

Controalele pe această linie vor continua și în perioada următoare pe raza întregului județ, informează Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud.

Atelier auto neautorizat, descoperit de polițiști

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală. Vizat este un bărbat de 30 de ani din Bistrița care, în perioada 2024-2025, a comercializat vehicule second-hand și piese auto second-hand provenite din dezmembrări, fără a avea organizată o activitatea comercială sub o formă juridică pentru acest gen de comerț.

Activitățile de reparații și dezmembrări auto au fost realizate la o adresă din comuna Bistrița Bârgăului, unde polițiștii au descoperit un atelier auto neautorizat și mai multe vehicule dezmembrate sau în curs de reparații.

În fapt, acesta a achiziționat vehicule second-hand de pe teritoriul României, în special de la persoane fizice, pe care ori le-a revândut altor persoane fizice, ori le-a dezmembrat în vederea comercializării pieselor componente, fără a declara veniturile realizate și pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit pe parcursul cercetărilor.

2 comentarii

  • F bine, sunt de aceștia peste tot locul!
    Asemenea controale ar trebui făcute lunar, și pe toate văile județului.
    Sunt curios dintre ei ce fac cu deșeurile, unde le dau sau daca le aprind.
    Cat despre bonuri, case de marcat, angajați plăti la stat, niciunul habar n-are de așa ceva.
    Alții își de afacerea lor și tot aia sunt verificați pe când alții lucrează la negru de ani de zile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.