Economie

Hotelul ”Coroana de Aur” și alte proprietăți ale familiei Moldovan, scoase iar la vânzare

Mai multe proprietăți ale omului de afaceri Ioan Moldovan din Bistrița, printre care și Hotelul ”Coroana de Aur”, sunt scoase din nou la vânzare de lichidatori, astăzi fiind termenul limită pentru înscrierea la licitația pentru Combis și Agro-Invest Prod.

De la Combis, cea mai atractivă este o parcelă de 1.893 mp, un front de cca. 50 ml la str. Ecaterina Teodoroiu, cu acces și din Parcul Municipal Bistrița. Prețul de pornire de 323.700 de euro fără TVA.

De la Agro-Invest Prod se vinde o linie de abatorizare la prețul de pornire de 105.750 de euro. Licitațiile vor fi miercuri.

Complexul Hotelier ”Coroana de Aur”, cu 98 de camere de cazare de trei și patru stele, cu restaurant, bar şi alte spații, pornește de la 4,4 milioane de euro fără TVA. Miercuri este data limită de înscriere, iar joi va fi licitația.

Hotelul ”Coroana de Aur”, descris în romanul Dracula, a fost inaugurat în 30 aprilie 1974. În acel an, primul grup de turiști englezi, membri ai Societăţii Transilvania din Londra, au fost pionierii ”turismului draculist”. Hotelul a beneficiat de o renovare de proporții încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de 4 stele.

”Contele Dracula îmi indicase hotelul Coroana de Aur, care spre marea mea bucurie era o autentică clădire veche căci, firește, voiam să văd și să cunosc ceea ce caracteriza țara. În mod evident eram așteptat, deoarece când am ajuns m-a întâmpinat o femeie vârstnică, voioasă la chip, îmbrăcată în costumul național obișnuit, bluză albă cu fotă dublă, în față și în spate, din material colorat, ceva cam prea ajustat pe corp. S-a înclinat și m-a întrebat: „Dumneata ești domnul din Anglia? ” „Da, am spus, Jonathan Harker”. A surâs și i-a șoptit ceva unui bătrân în cămașă albă, care intrase în odaie. El ieși și se reîntoarse de îndată cu o scrisoare: Prietene – bun venit în Carpați! Te aștept cu nerăbdare. Trage un somn bun noaptea asta. Mâine, la trei după-amiază, diligența pleacă în Bucovina; ți s-a rezervat un loc. La trecătoarea Bîrgăului te va aștepta caleașca mea, ca să te aducă încoace. Trag nădejdea că întreaga călătorie de la Londra până aici s-a terminat cu bine și că îți va face plăcere șederea în preafrumoasa mea țară. Prietenul dumitale, Dracula” Bram Stoker – Dracula.

15 comentarii

  • E vorba despre parcela pe care se afla fostul restaurant Parc?Noul restaurant ,rezultat din reconstructia si renovarea vechii locatii si care se va deschide sau s a deschis intra in pretul de 327.000 de euro plus tva?

    15
    5
    • Eliberați Zidul Cetății din gratile de închisoare !
      Zidul Cetății este cea mai veche și valoroasă parte a Bistriței .
      Zidul cumva a reușit să scape tuturor dezastrelor, pe porțiuni a reușit să scape de decretul pricipelului Austriac carea vrut să-l dărâme integral, a reușit să scape furiei comuniștilor însă se pare că nu reușește să scape de acești noi administratori inconștienți ai orașului. Zidul Cetății trebuie restaurat și pus la adevărata valoare printr-un sistem de lumini monumental. Pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru, și trebuie încurajat pe aceste străzi doar accesul pietonilor și bicicliștilor, împreună cu pista de biciclete și aleia de pe valul de apărare din Parcu Mare vor face o buclă agreabilă de plimbare cu biccicleta și pietonală. Aceste străzi pot fi incluse în traseul Turistic de timp Urme de Pași numit ” Pe urmele Cavalerilor ” care cuprinde străzile Dogarilor-Mihail Kogălniceanu- Ecaterina Teodoroiu-Barbu Lăutaru-C R Vivu-Bisticioarei-Crinilor-I Slavici- Subcetate până la ruinele primei Cetăți a Bistriței de pe Dealul Cetății acolo unde se vede acum antena de telefonie mobilă.
      https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

      50
      9
  • Fără străzi auto şi parcării imense prin care să readuci clienții în Centru Vechi acesta îşi va continua colapsul economic. Acum doar bețivi mai vezi pe centru.

    61
    20
  • Nu si a achitat creditele….la timp!
    A devenit un miliardar de carton chiar daca avea si productie!
    Cea mai buna afacere? Sa economisesti banul care l ai! Mu ai? Inseamna ca deja Esti mort!
    PS chiar credeti ca nu are deoparte cel putin 10 milioane euro?????????

    23
    5
  • Problema au fost cățeii car îl mințeau pe față și pe la spate îl furau. Oamenii harnici și corecți au plecat din firmele lui când au văzut la cât e ceasul. Oricum își merită soarta. In firmele respective toți angajații aveau pe cartea de muncă minimul pe economie. Multe femei au iesit la pensie cu pensii de mizerie pentru ca familia Moldovan sa se îmbogățească.

    51
    3
  • Mutarea Autogării în Piața Centrală aşa cum sunt în toate oraşele civilizate şi prospere este singura soluție să fie scos Centru din Faliment.

    54
    70
    • Se pare că deja sa şi început mutarea Autogării în Centru Vechi , acum există o stație de autobuz provizorie ce funcționează excelent şi este foarte utilă. Bravo lucrurile parcã uşor uşor încep să-şi revină la firesc în Bistrița.

      36
      19
    • daca ar arata o autogara in centru cum e actuala si zona de acolo ar fi jale mare de tot , zona actuala a garii e ceva suburban , de tip Africa , te si sperii sa mergi pe acolo ziua, nu mai zic noaptea .

      39
      32
    • @cip, Da, este o mare diferența la Autogară sunt oameni care vin cu treburi şi fac cumpărături etc şi nu bețivii şi ” ierbivorii ” care zac pe pietonal.

      8
      6
  • Dl Moldovan a dat clasa la toti! Om frumos si umil cu ceilalti, ca si sotia dansului de-altfel! Oricum viata se trece, deci nu e o pierdere. -Omul- a fost ceea ce altii viseaza sa fie.

    39
    9
  • Pietonalizarea străzii Liviu Rebreanu sa dovedit a fi un eşec monumental.
    Trebuie repermis accesul autovehiculelor pe această stradă.

    46
    46
    • Se poate face o parcare în Piața Mică care ar suplini într-un fel lipsa locurilor de parcare pentru vizitatori şi clienți din Centru oraşului.

      8
      7
  • Din cauza bazaconilor ce sau făcut şi se fac în Centru şi restauratul Central a ajuns în faliment nici pe acesta nu vrea să-l cumpere nimeni ca şi pe alte locați din Centru.

    18
  • A dat clasa la toti…adevarat spui…Mai ales la plimbatul facturilor prin spatiul UE cand tva era 24 la suta.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.