Recomandări Social

Cota de inundații, încă depășită pe Someșul Mare la Beclean. Apele sunt în scădere în tot județul

(FOTO-VIDEO) Râul Someșul Mare avea, miercuri dimineața la ora 6.00, cota de inundații depășită cu patru centimetri la Beclean, însă debitul pe râu este în scădere. Totuși, hidrologii mențin codul portocaliu de inundații pe acest curs de apă până joi la ora 9.00, iar codul galben până joi la 24.00.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, miercuri dimineața mai erau depășite cotele de atenție pe râul Șieu la Șintereag, pe râul Budac și pe Meleș, însă nivelurile sunt în scădere și pe aceste cursuri de apă.

Până joi la ora 9.00 este cod portocaliu pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare, iar cod galben până joi la ora 24.00. Marți a fost cod roșu pe râurile din bazinul hidrografic Şieu (afluent al râului Someşul Mare).

Foto și video credit: Vasile Hertely

Miercuri dimineața, echipaje ale ISU Bistrița interveneau pentru scoaterea apei din beciurile inundate în urma precipitațiilor după cum urmează: 3 echipaje în municipiul Bistrița pe Valea Ghinzii, Ioan Vidu respectiv Piața Morii, 1 echipaj în Sintereag, 3 echipaje cu motopompe în orașul Năsăud  și un echipaj în localitatea Cociu.Două motopompe de mare capacitate acționează în municipiul Bistrița pe Calea Moldovei și în cartierul Viișoara, informează CJSU BN.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.