Actualitate Economie

Crescătorie de prepeliţe în beciul unui bloc de pe Axente Sever. Locatarii sunt revoltaţi

Locatarii unui bloc de pe strada Axente Sever sunt terorizaţi de mirosul care se degajă din beci, acolo unde, unul dintre vecinii lor creşte 50 de prepeliţe. Oamenii au apelat, în repetate rânduri, la Poliţia Locală. De fiecare dată însă, bărbatul a ignorat amenzile date de poliţişti şi îşi vede de treabă, ba chiar îi sfidează pe vecini. Iată ce explicaţie halucinantă a dat el!

Călin Claudiu V. e căsătorit şi are doi copii. Împreună cu familia, l0cuieşte pe strada Axente Sever într-un apartament al socrului său. O vreme, spun vecinii, bărbatul a crescut prepeliţe chiar în apartament pe care aproape că l-a devastat, dar a venit socrul său, care stă la ţară, şi l-a obligat să le scoată afară din casă. Bărbatul le-a scos, dar nu le-a dus prea departe, ci în beci.

„Mirosul se simte, dar păsările nu le-am văzut. Nu mi se pare normal să le crească aici, la bloc, nici în beci, nici în casă. De simţit se simte mirosul. A fost Poliţia Locală de mai multe ori. Cel care le creşte e un bărbat tânăr, e căsătorit cu o tânără. Pe de-o parte eu şi îi înţeleg. Au doi copii mici, nu au niciun venit. Din ceva trebuie să trăiască, dar nu aici. Eu sunt de acord să aibă o fermă, dar poate găsesc în altă parte un loc în care să le ţină. Câte nu sunt de plătit? Eu i-am înţeles că au nevoie de bani, dar nu pot ţine păsările în bloc. Îmi dau seama că au greutăţi şi toţi ne dăm seama cum e să nu ai niciun venit, să ai doi copii, să ai de plătit utilităţile… Săracul s-o fi apucat şi el de o afacere, dar nu e normal să facă asta asta la bloc. Ar trebui să fie ajutat să-şi găsească un spaţiu în altă parte”, ne-a spus doamna Griga, locatară în blocul 2 de pe strada Axente Sever.

Familia Trifu de pe aceeaşi scară ne-a spus că bărbatul locuieşte la etajul doi şi ţine prepeliţele în bloc de circa un an, neavând de gând să mute păsările în ciuda amenzilor pe care le primeşte lunar. „Spune că suportă amenzile pe care le primeşte în fiecare lună şi că nu are de gând să le mute. Aşa a spus”, ne-a declarat un domn.

El a relatat că mai ales seara, mirosul e înecăcios. „E miros înţepător, insuportabil. Să ţii animale la bloc? Să mă ierte Dumnezeu. Mirosul acesta nu cred că îl va mai scoate cineva vreodată. E impregnat  în beton. Locatarii sunt nemulţumiţi, iar proprietarul păsărilor ne-a spus că va suporta amenda în fiecare lună. El zice că mai are o mie de păsări la ţară şi noi nu putem suporta 50 de păsări? Nu ştiu ce e de făcut. Ar trebui să vină cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi să ia măsuri”, a declarat el.

Am ajuns cu ajutorul unor locatari şi în beci, unde am găsit o încăpere cu lacăt din spatele căreia se auzea cârâit de păsări, iar la ieşirea din demisol l-am întâlnit chiar pe proprietarul lor. Bărbatul ne-a spus că are nevoie de ouă pentru copii. „50 de prepeliţe ţin pentru copii, să am ouă, dar am luat spaţiu în chirie şi le mut”, ne-a spus el.

Locatarii spun însă că au mai auzit aceste promisiuni care nu cred că vor fi respectate. Totuşi, autorităţile ar trebui să ia măsuri urgente întrucât nu e normal ca o persoană să ignore la nesfârşit avertismentele date de Poliţia Locală.

ACTUALIZARE Proprietarul prepeliţelor ne-a contactat la redacţie să ne spună că vecinii sunt greşit informaţi în ceea ce-l priveşte. Dânsul are mai multe firme, inclusiv de colectare a fierului vechi, şi are din ce trăi. În ce priveşte prepeliţele, el a spus că are 10.000 de păsări în total, iar pe cele 50 le ţinea în bloc pentru a asigura ouă pentru cei doi copii. „Aşa cum alţi vecini au câini şi nu mă întreabă pe mine dacă sunt de acord să-i crească la bloc, tota aşa nici eu nu i-am întrebat dacă sunt de acord cu prepeliţele mele”, ne-a spus el.

Cristiana Sabău

bloc prepelite 2 bloc prepelite 3 bloc prepelite 4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS