”2013 a fost un an bun, în care am închis câteva proiecte importante şi în care am deschis lucrările la altele. 2013 a însemnat finalizarea turnului Bisericii Evanghelice, şi mi se pare cea mai importantă realizare, iar sărbătoarea din vară a fost una de excepţie, cu acea declaraţie unicat în lume semnată de toţi capii bisericilor istorice din Transilvania. Faptul că avem turn cu lift ne dă iarăşi unicitate. Am reuşit să finalizăm Parcul Municipal este un lucru foarte important, a fost un proiect controversat, comentat, mulţi şi-au dat cu părerea fără să înţeleagă proiectul, până la urmă am demonstrat că ştim, cu bani europeni, să facem lucruri chiar frumoase. Am primit apoi nenumărate felicitări. Am reuşit cred să arătăm că administraţia nu se joacă şi nu are în plan să defrişeze. Am finalizat şi strada Sigmirului cu pasajul peste calea ferată, au început lucrările la axe, la Casa de Cultură, deci spun eu că 2013 a fost un an bun”, a spus Ovidiu Creţu.
El a adăugat că dacă nu va exista ”o împărţeală a banilor europeni la masa verde”, municipalitatea va derula proiecte importante şi în continuare. ”Este foarte adevărat că ne-au ajutat foarte mult fondurile europene, fiindcă dacă nu le-am fi avut, cu mişcarea din 2011, când a fost redusă cota din TVA de la 47 la 41 şi încă 11 firme au fost luate la Bucureşti, nu am fi putut. Am pierdut cam 30 de milioane de lei anual, undeva la 7 milioane de euro pe care i-am pierdut din 2011, erau bani cu care am fi putut termina până în 2016 asfaltarea străzilor din Bistriţa. Dar asta este, o să mergem mai departe, încep un an nou cu o perioadă de finanţare nouă. Dacă lucrurile vor merge ca şi până acum, adică dacă nu va exista o împărţeală a banilor la masa verde, ci concurenţial cine are proiecte şi şi le susţine să poată să depună, atunci cred că vom avea un câştig important pentru anii viitori”, a comentat Creţu.
Edilul a precizat că la anul va fi realizat şi Centrul naţional de informare turistică. ”Am depus un proiect să realizăm un Centru naţional de informare turistică, acolo unde a fost Registratura. Vom avea o machetă a oraşului foarte mare în zona respectivă, cu un sistem de iluminat, astfel încât atunci când cei care vor selecta pe un monitor inclusiv perioada 1300-1500, vor fi luminate clădirile care au existat în perioada respectiva, iar pe un ecran se va prezenta şi povestea. Credem că obţinem finanţarea şi la anul vom realiza acest proiect”, a spus el.
La capitolul ”regrete”, Creţu a trecut ”două proiecte mari care trenează, varianta ocolitoare şi împrumutul pentru Wonderland”: ”Sunt lucrurile mari care mi-ar fi plăcut să se întâmple în anul 2013, dar continuăm în 2014. Care a fost cea mai încăpăţânată decizie? Încăpăţânare la mine? S-ar putea să fie vorba de varianta ocolitoare, aici am ajuns până la referendum, am mers pe linie până la capăt şi am prins-o în Planul Urbanistic General. Să spunem că ar putea fi asta”.
Adaugă comentariu