Politică

Cristian Florian: Avem nevoie legi care să protejeze produsele româneşti

Fostul prefect Cristian Florian, candidatul ARD în Colegiul 2 Senat, a declarat într-o conferinţă de presă la Năsăud că România are nevoie de o legislaţie care să protejeze producătorii autohtoni şi să creeze condiţii de loialitate pe piaţă, unde intră produse care nu corespund normelor calitative impuse de UE.

”Dacă la începutul campaniei am făcut un apel către contracandidaţii mei să oferim alegătorilor o competiţie curată, după mai bine de două săptămâni pot să vă spun că în teritoriu am avut parte de o competiţie corectă, iar primarii au asigurat condiţii bune pentru toate formaţiunile politice”, a spus Florian.

El a afirmat că în Bistriţa-Năsăud sunt 152 de proiecte cu finanţare europeană, accesate pe vremea guvernării PDL: ”În ceea ce priveşte proiectele cu finanţare europeană pe măsura 125, drumuri forestiere, sunt în număr de 35 şi încă 16 pe corectări, pentru că am avut comune cu probleme legate de inundaţii. Sunt 51 de proiecte în total pe această măsură, proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro. La nivelul judeţului sunt 152 de proiecte cu finanţare europeană pentru toate comunele, indiferent că sunt PDL, PNL sau PSD. Peste 276 de milioane de euro în Bistriţa-Năsăud. Sunt comune care au proiecte pe toate măsurile, finanţare de peste 200 de miliarde de lei vechi. Sunt alocări de fonduri care n-au avut loc în ultimii 20 de ani la un loc. Lucrurile acestea s-au întâmplat când PDL era la guvernare, când PDL conducea acest judeţ”.

Florian a precizat că se simte nevoia unor legi care să protejeze producătorii autohtoni.

”Legislaţia românească este departe de a fi perfectă, permanent trebuie adaptată la condiţiile schimbătoare, economice şi sociale. E o nevoie a industriei româneşti, pe care am identificat-o anul trecut la o întâlnire cu toţi oamenii de afaceri din judeţ, la care au participat şi miniştrii Industriei şi Finanţelor, nevoia de a proteja producătorii autohtoni. Aceştia sunt supuşi azi unei concurenţe neloiale de către unii importatori, care iau produse mai slabe calitativ şi la preţuri mai mici, care nu corespund standardelor UE. Dacă un producător de cabluri spre exemplu vrea să intre pe piaţa UE, în Germania sau Franţa, trebuie să treacă prin foarte multe filtre care descurajează, are nevoie de foarte multe avize pentru a avea acel produs pe piaţă. Aici, produse care nu corespund normelor calitative impuse de UE intră pe piaţă făcându-le o concurenţă neloială. Avem nevoie de o legislaţie care să protejeze produsele noastre româneşti, producătorii autohtoni, să creeze condiţii de loialitate pe piaţă”, a afirmat Cristian Florian.

8 comentarii

  • Pai ma , tu imi insulti ”inteligenta” , pai nu erai tocmai tu cel care e presedintele societatii romano chineze din Bistrita ( sau ceva rahat asemanator ) . Pai nu tu vroiai sa pui statuia lui Densatioimping la Big ? Pai atunci ai uitat de producatorii romani care erau sufocati de produsele chinezesti de 3 lei de pe piata ? esti de rasul curcilor , se vorbea in Bulevard ca tu , fara numarul lui Oltean , in telefon , esti ca si scafandrul fara tub …..mai iesi la suprafata si trage o gura de aer ca deja heliul ti-a afectat creierul !!!!!!!!!!!!!!

  • alt „fatalau”…..ASTA VINE AICI CU STATISTICI…..de asta avem noi nevoie?……de statistici????? ….. si ce spui tu aici …..e ca si cum….UN CETATEAN AMETIT CARE SE DA JOS DIN PAT DIMINEATA SI VREA SA CUMPERE O PAINE EL TREBUIE SA TRECA MAI INTAI PE LA …..BAIE!!!!!……mai bine faceai economie la cuvinte ca-ti sta mai bine……..tie iti sta bine ca si MUT….. mai bine un parlamentar mut decat un …… bla-blatist!

  • Avem nevoie legi care să protejeze produsele româneşti……………spunea dl. Cristian din putul gindiri , si mai lua o gura de asfalt !!!!

  • Lasa-ne, lasa-ne ! Ca ne-ai plictisit…. Lasa-ne, lasa-ne ! Ca ne-ai pacalit…. pana si Becleanul arata mai bine fata de orasul Bistrita.

  • Întâlnirea cu pricina a avut loc când aveaţi majoritate în parlament, iar dumneavoastră nu a-ţi făcut nimic. Ce nu aţi înţeles de la acea discuţie este că nu doar producătorii trebuie protejaţi de importurile de calitate îndoielnică, ci în primul rând consumatorul. Legi protecţioniste nu mai pot fi date în favoarea producătorilor interni, dar nimeni nu ne poate interzice să aplicăm reglementările adoptate în UE împotriva produselor de proastă calitate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.