Viceprimarul Cristian Niculae, care zilele acestea se află la conducerea Primăriei Bistriţa fiind delegat de către primarul Ovidiu Creţu să-i ţină locul, a explicat pentru Timp Online de ce sunt probleme legate de funcţionarea Pârtiei Cocoş şi ce se va face anul acesta pentru ca acest gen de probleme să nu mai apară în sezonul viitor.
„Pe pârtie se schiază doar când zăpada permite. Nu putem să ne jucăm cu banii oamenilor, să le luăm bani pentru schipass şi să le oferim o pârtie cu pietre. Pârtia este proiectul primarului Ovidiu Creţu, decizia pentru concretizarea lui fiind luată în 2011 în Consiliul Local Bistriţa. Eu mă refer la ea doar atunci când primarul lipseşte şi mă deleagă pe mine să-i preiau atribuţiile. Eu nu spun că este un proiect bun sau rău. Ce pot spune este că e un proiect iubit de foarte mulţi bistriţeni. Pârtia de schi şi zona de agrement Wonderland – cu toate că s-a muncit foarte mult pentru implementarea acestor proiecte şi se va mai munci mult în continuare – vor da un plus mare calităţii vieţii în municipiul nostru. Nu putem spune acum, la doi ani sau la un an şi jumătate de la recepţionarea ei, că pârtia de schi a fost un eşec sau un mare câştig. În viitor, în următorii 5 – 10 ani vom putea evalua acest lucru. Este făcută, banii sunt cheltuiţi. Sunt 5,5 milioane de euro deja folosiţi”, a spus viceprimarul Cristian Niculae.
Motivul pentru care a fost închisă pârtia
„Deocamdată schiem de două săptămâni aproape. S-a schiat excepţional de bine marţi, s-a schiat foarte bine şi miercuri. Zăpadă nu am mai putut face fiindcă trebuie să fie afară cel puţin minus 5 grade, nu am avut aceste temperaturi. Prognozele spun că scade temperatura la minus 12 grade Celsius, vom face din nou zăpadă şi vom pregăti pârtia. Faptul că nu am putut face zăpadă în aceste zile a dus la acumularea unei cantităţi consistente de apă în lac, avem apă, iar dacă avem şi temperaturi scăzute, vom pregăti pârtia pentru sâmbătă şi duminică dimineaţa”.
De ce nu se schiază pe nocturnă la sfârşit de săptămână
„În cursul săptămânii, foarte multă lume vine seara. Pârtia în week-end e foarte aglomerată şi dimineaţa că lumea e liberă. Dacă în timpul săptămânii vinzi 150-200 de schipass-uri dimineaţa, în week-end vinzi 700. Deci pârtia e de trei ori mai solicitată în week-end. Dacă eu, în week-end-ul trecut aş fi lăsat deschisă seara nocturna, duminică dimineaţa nu se mai putea schia. În week-end foarte multă lume vine să schieze ziua. Mie, care schiez de 15 ani, îmi place să schiez ziua când e senin afară şi e foarte multă vizibilitate. Sunt schiori mai buni ca mine care schiază şi pe nocturnă, dar vizibilitatea ziua e mult mai bună, orice denivelare la pârtie o vezi. Aşadar, acest program de funcţionare a pârtiei nu se va schimba, mai ales că a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Local”.
Câţi bani se vor mai cheltui pentru Pârtia Cocoş
„Anul acesta vor continua investiţiile la pârtie pentru ca sezonul următor să putem schia garantat două luni. Urmează ca, în acest an, să mai luăm patru tunuri de zăpadă de capacitate mai mare şi să facem reţeaua de conducte aferente pentru că degeaba iei tunuri de zăpadă dacă nu ai apă. Suplimentarea debitului de apă în lacul care deserveşte tunurile e aproape finalizată pentru că, din trei kilometri de ţeavă, am introdus în pământ 2,5 km şi mai avem 500 de metri. Din cauza timpului şi a sărbătorilor de iarnă firma a întrerupt lucrările şi urmează să le reia în curând. Ţeava aceea ne va asigura un debit de 10 litri/s în lac, nu de 4 litri/s ceea ce va duce la o capacitate mai mare de producere a zăpezii. Degeaba ai 10 tunuri de zăpadă dacă apa în lac se termină după trei zile şi ai nevoie de alte câteva zile să umpli lacul. Deci toate aceste lucruri merg în cascadă. Poţi cumpăra 10 tunuri, dar nu le poţi folosi. Urmează în acest an să se facă aceste investiţii. Nu am făcut un calcul exact, eu am făcut o estimare că undeva cu 500.000-600.000 de euro cred că putem face pârtia funcţională două luni pe an garantat, poate chiar trei luni. Cu această sumă putem să perfecţionăm această investiţie ca să ne asigure oricând garantat două luni de schi pe an. Dacă se va schia pe pârtie efectiv două luni eu cred că va fi un succes”.
Cine a susţinut Pârtia Cocoş
„Eu m-am săturat de atâta demagogie în Consiliul Local. Eu, Cristian Niculae, am venit în Consiliul Local şi în Primăria Bistriţa în 2016 în vară. Cu toate acestea, mulţi încearcă să-mi asocieze imaginea cu anumite lucruri din administraţia publică cu care nu am nicio legătură decât cel mult faptul că le moştenesc şi le gestionez în continuare. Un astfel de lucru e pârtia, altul e gestiunea integrată a deşeurilor, altul e lipsa apei la Slătiniţa şi sunt multe exemple.
Sunt decizii luate şi lucruri pe care nu le mai poţi face. Pe de altă parte, mă deranjează să văd că sunt mulţi consilieri locali care au votat cu două mâini pârtia de schi şi acum vin în Consiliul Local şi pe Facebook şi fac declaraţii împotriva acestei investiţii. Domnule, dacă mi-am asumat un lucru bun sau rău trebuie să am tăria de caracter să stau cu fruntea sus şi să spun aşa am crezut atunci eu de cuviinţă, susţin acest proiect, l-am votat şi mergem mai departe. A, că s-a greşit nu ştiu ce pot să spun, dar nu să spun că pârtia e un dezastru, că doar Ovidiu Creţu este cel responsabil. Nu ar fi putut face pârtia fără votul consilierilor locali şi ştim bine cine sunt cei care sunt şi în Consiliul Local actual şi care au votat pârtia de schi şi mă refer la cei din fostul USL. Acum PSD e cel mai dezastruos partid şi cel mai blamat, dar vă reamintesc faptul că USL a fost comuniunea dintre vechiul PNL şi PSD”, a spus Cristian Niculae.
Ninge, în Kamceatka primăria rusă
Proiectează pârtii pe Dealul Cocoș,
Struților pe schiuri, Bistriță supusă,
Han-Tătarul astăzi ne va fi strămoș.
*
Ninge fain, pe Cocoș
Tunurile scot din coș
Mii de tone de zăpadă.
Ninge fain, doar un moș
Face zilnic alt reproș
Ploii care o să cadă.
*
Ninge, în Kamceatka este tot mai frig,
Struților pe schiuri, Sfântă Bobotează,
Când urcați la tunuri vin cu voi să strig:
Bistriță supusă, mergi la vot, contează!
*
Ninge fain, pe Cocoș
Tunurile scot din coș
Mii de tone de zăpadă.
Ninge fain, doar un moș
Face zilnic alt reproș
Ploii care o să cadă.
Am asa un feeling ca te-ai bucurat de ninsoarea asta pe partie zilele astea :))
Partia e atractia nr 1 pt moment pt toti bistritenii. Cu mic cu mare, cu top carcotasi toti am fost pe partie.
E cea mai buna investitie pt bistrita . Acum ca nu e frig , oare e vina conducerii Primariei , indiferent cine e la carma ei ?
Partie a fost wooww atat timp cat si vremea a fost de partea noastra.
Indiferent ca sunt tunuri sau nu , atat timp cat nu este frig ce credeti ca se poate intampla ?
Cata fost atat de frumos sia nins cu totii ne.am bucurat de ea.
Un domn profesor a făcut din versurile de mai sus un imn al celebrei noastre pârtii:
https://www.facebook.com/ioan.baca/videos/2265205110177940/UzpfSTEwMDAwNDAxNTQwMDc3NjoxNTY1MDE5NDMwMzA4NTU1/
Formidabil! Felicitări! Mulțumesc!
Sunt asa de multe chestiuni penibile in ce a spus Niculae ca ma mira cine il sfatuieste sa iasa cu atatea ineptii… Omule, nu te mai scuza, nu mai abera, care ‘multi bistriteni multumiti’? Ai facut, un sondaj? Ce investitie e astain in care platesc o gramada zeci de ani ca 10 zile pe an, maxim, alte cateva zeci sa se dea pe zapada? Iti spun eu… una mega proasta! Daca aveai propriul business, nu mai indrazneai sa vii cu aberatii de doi lei. Sunt multe de adaugat, dar unii dintre noi chiar au treaba. Poate ne zice domnul vice pe unde e cretu… la schiat in austria?
Ineptiii spui tu, sigur nu ai citit declarație viceprimarului. Este o declarație cu mult bun simt si argumente.
Iară vă ia invidia pe cei din opoziție si începeți sa aruncați cu jigniri !
Atâta puteți ca de făcut nu faceți nimic !
Omul are dreptate, cand a fost votat proiectul el nu era in administratie. Ca e intrebat de problema partiei mi se pare normal sa raspunda si sa spuna care e adevarul si cine trebuie sa si-l asume.
are si propriul business………el face gheata si vara….deci poate.
revenind….e cea mai creata investitie posibila…si partea proasta e ca platim toti ca fraierii …
dar nu ne mira ,,atata timp cat votam psd…luam ….ie ! deci votati psd !!!
VICELA ATUNCI NU ERA
DAR ACUM ESTE SI
SI SUSTINE URMATOARELE INVESTITITI
CHIAR GARANTANT ….SUB FORMA DE MINCIUNI SPECIFICE UNUI POLITICIAN
CA SE VA SCHIA TREI LUNI PE AN
NICIODATA DE ACUM INAINTE INDIFERENT DE INVESTITII IN BISTRITA NU SE VA SCHIA MAI MULT DE 20 DE ZILE PE SEZON
ADICA INVESTITIE NEAMORTIZABILA
Dacă tăceai, filosof rămâneai. Dar prin ceea ce ai enunțat ai dovedit exact contrariul a ceea ce ai dorit să faci, și te afunzi și mai tare prin argumentele utilizate având intenția să faci un bine, ”să-l periezi pe umăr” pe primar, ai ajuns să demonstrezi cât de incompetent și supus ești acestuia, care a avut ideea de a face o pârtie care prin alte eforturi financiare și fizice ”… vor da un plus mare calităţii vieţii în municipiul nostru…”, locuitorilor orașului, bunăstare ce se va vedea peste vreo zece ani. Negăsind cuvintele românești, inventezi cuvinte, combinând noțiuni din alte limbi ca ”schipass”, dorind de fapt să spui, ceea ce se exprimă în limba română ”bilet de intrare la schiat” – contravaloarea, costul unui serviciu de care poți beneficia. Ai crezut că devii mai deștept în fața oamenilor, că cunoști limbi străine, de care habar n-ai, și astfel te vor prefera alegătorii. De fapt ai demonstrat, ceea ce oamenii cunosc de mult, că ești la fel de incompetent ca toți cei din PSD, care ”au ajuns la butoane” doar că execută supuși ordinele ”șefului”. Slugărnicia ”miroase de la o poștă” când îți deschizi gura, ca în ceea ce ai spus: ”…Pârtia este proiectul primarului Ovidiu Creţu, decizia pentru concretizarea lui fiind luată în 2011 în Consiliul Local Bistriţa. Eu mă refer la ea doar atunci când primarul lipseşte şi mă deleagă pe mine să-i preiau atribuţiile.” Ceea ce explică faptul că nu faci nimic prin propria voință, ci execuți cu supunere oarbă ordinele primite, fără să-ți asumi responsabilitatea pentru rezultatele muncii executate. Ai venit în 2016 la primărie, iar pârtia s-a dat în folosință la începutul anului 2018, deci ai participat la finalizarea lucrărilor, care au durat aproape un deceniu, ”dar nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ți miroase”, pe când eu am demonstrat ”că miroase de la o poștă”. Iată ce ai făcut, ai dat ocazia oamenilor să te cunoască mai bine, decât din fotografiile pe care le postezi cu orice ocazie prielnică, în timpul sau la finalizarea unor lucrări ”importante”, chiar și la realizarea unor ”plombe” în asfalt. Te-ai dezvăluit, ți-ai arătat în totalitate ”frumusețea” caracterului, așa că oamenii să fie în cunoștință de cauză când va veni rândul alegerilor!
Multă ură și invidie in acest comentariu! Vezi că faci infarct daca mai continui asa !
Si văd ca studiezi cu atenție orice amănunt de care te-ai putea lega ca să il denigrezi pe acest om, cate spune ADEVARUL!
Te pomenești ca esti unul din cei care au votat pârtia in 2011, altfel nu imi explic înverșunarea ta !
Domnul viceprimar are dreptate. Cât e de bună pârtia vom vedea în timp.
Acuma o avem, sa o facem cum trebuie.
Noi skiorii ne bucurăm ca avem pârtie in oraș.
As vrea sa platesti tu ratele pentru aceasta partie „buna”
Pentru iubitorii sporturilir de iarna, partia aproape de Bistrita este un vis realizat. Daca iarna, ar fi iarna si s-ar putea schia o perioada mai lunga, nu ar mai fi nemultumiri. Un lucru facut, e bun facut, partia trebuie intretinuta ca sa nu se degradeze. Ar fi pacat.
Partia e un esec , se poate spune de pe acuma , ar fi chiar culmea sa astepti 10 ani . Raportul pret -calitate -costuri – perspectiva e un dezastru total . Radu Moldovan si Ovidiu Cretu si-au inceput anul obositi , cu un concediu in Austria , acolo se schiaza , nu ca la noi . Dormi linistit , PSD lucreaza pentru tine !
Dauna totala acest cocos
Nu cred, atâta timp cât au încasat 1MILIARD intr-o săptămana si se cheltuie cu întreținerea 1, 3 miliarde pe lună.
E chiar bine, mai informează-te !
Partia Cocos, marea dilema a unei mici parti dintre bistriteni, cei care schiaza foarte multumiti, apreciind ca fiind o investitie buna, unii dintre cei care nu schiaza sau poate schiaza, dar la oridinul propriului partid, spun ca partia este un esec. Cred ca este tardiv sa mai spunem ca nu trebuia facuta partia, banii sunt cheltuiti, de bine de rau , o parte dintre cetatenii orasului se bucura de aceasta investitie, restul este doar can-can. Cat despre a blama pe cineva, si aici ma refer la modul in care o face un mare ganditor, cred ca este doar un mod de a ne arata slabiciunea. Domnul viceprimar, nu a emis o parere despre aceasta investitie, ca ar fi buna sau nu, diferit de parerea unora, el chiar isi asuma reponsabilitatea de a face din aceasta investitie, una mult mai eficienta si mai rentabila, fapt care este laudabil. Si daca tot suntem la capitolul asumarii celor facute si spuse, va reamintesc celor care comentati, ca libertatea de opinie si de exprimare , este garantata de Constitutia Romaniei, si atunci ma intreb de ce oare , nu va scrieti numele la comentarii, sa ii demonstrati domnului viceprimar cum se face cand iti asumi responsabilitatea.
Agonie și extaz pârtia asta!
Când se schiază : e ceva mirific, vai ce bine ca o avem!
Când nu se schiază: vai de ce au făcut-o ?!
Asa cum zice viceprimarul, aveti răbdare, sa ne lămurim cum e treaba cu ea!
Lăsați patima, puneți capul sa gândească !
mda.
cu logica stam naspa, daca astia care ne conduc sunt atât de batuti în cap, nu ne mai ramâne decât sa fugim cu totii cât vedem cu ochii.
„Pe pârtie se schiază doar când zăpada permite. Nu putem să ne jucăm cu banii oamenilor”
corect, daca nu e zapada putem face doar schi acvatic (ups! sa nu cumva sa-i vina o idee taranul sef).
bineînteles ca nu va jucati cu banii oamenilor, se vede cu cât discernamânt îi tocati.
„Anul acesta vor continua investiţiile la pârtie pentru ca sezonul următor să putem schia garantat două luni” – deci distractia continua, am vorbit si cu natura si a zis ca e de acord,
a zis ca n-o sa ploua.
„Nu am făcut un calcul exact, eu am făcut o estimare că undeva cu 500.000-600.000 de euro cred că putem face pârtia funcţională două luni pe an garantat, poate chiar trei luni”
nu stam noi acuma sa facem calcule, ca n-avem vreme de asa ceva, avem sedinte foto de realizat pe lânga gropi si strazi neterminate (legatura dintre Slavici si Colibitei este în continuare închisa, tocmai ce a fost inaugurata acum 2 luni).
si daca totusi o suma de asta de juma de milion de euro vi se pare mare, mai bagam o luna în plus la estimare, sa nu se inflameze fraierii prea tare.
deci ramâne 3 luni de schiat, da??
garantat, ati înteles?
Câinii latră, caravana trece!
Asa a fost mereu când s-a făcut ceva important !
Însă investiția rămâne si oamenii se bucura de ea !
investitia ramâne, dar oamenii nu prea au de ce se bucura
inafara de aia care au piscat un ban de pe urma ei
cu 1 milion euro faceau 30 terenuri de tenis functionale 9 luni
terenuri gratis sau pe abomanent mic si vezi cum aveam si noi o halep
voi astia cu ski mergeti la munte . nu se poate ski la mare sau 400 m
1 .Peste 5- 10 ani vom putea spune daca LINIA VERDE (SIC) care va pune la pamant zeci de copaci de aliniament va fi buna sau ne facem de cacaoa. Auziti si va mirati cum din cauza a 5 autobuze electrice trebuie ceva special creat de parca astea nu pot circula din 30 in 30 minute pe actuala structura stradala alaturi de cele de la Transmixt. Numai in Romania poti pune de un asemenea proiect; Linia verde versus copaci sacrificati. Astfel Linia Verde se
transforma in LINIA GRI. Cred ca suntem unici in UE cu o asemenea abordare.( 2). Peste 5-10 ani ne vom da seama daca taind copacii si scotand iarba din Piata Centrala nu va creste temperatura la sol cu 4-6 grade si piata va fi goala cat bate soarele si numai spre seara lumea va socioaliza aici. Tot atunci ne vom da seama cu cat creste poluarea in zona. Si atunci o sa facem si noi ca cei din ROMA, LISABONA, MADRID care s-au angajat la Conferinta de Mediu de la Varsovia de anul trecut ca vor schimba radical pietele si le vor aduce la formele blande cu Mediul . Adica si noi vom scoate dalele si betoanele si vom semana din nou iarba si copacei. Si nu conteaza daca fredonam banii publici ca vorba aia FRAIERII platesc si vin altii.
De ce să fredonăm banii publici? Mai bine să fredonăm „Imnul pârtiei Cocoș”, acuma cu toții.
Bai Vice-Primar care te dai destept, ai facut un calcul care vor fi pierderile inregistrate de Primarie in acesti zece ani si care vor fi costurile totale( proiectare, constuire, intretinere) dupa acesti zece ani si un mic calcul ce s-ar fi putut realiza, ceva util, cu banii rezultati. Se vede ca nimeni nu a lucrat eficient in sectorul economic ca sa-si faca un plan de afacere eficient. Altfel nu exista progres acolo unde sunt pierderi. Mai bine ati fi jucat banii rezultati din calculul de mai sus la PACANELE, de acolo ar mai fi iesit si ceva castig.
Sa platesti impozite si sa fii mintit fara sa-ti dea REST!!!
Înseamnă că te prinzi cam greu, dom vice. Pot să-ți spun de pe acum că e un eșec răsunător.
MERGI SI TE CULCA!
(daca proteveul isi permite sa rada odata pe luna de partia de ski a primarului se gasesc unii sa pulseze cu alte milioane !!! )
Cat de prost trebuie sa fii sa nu recunosti ca sa te opresti????????
Ma mir si ma minunez cum de unii nu-si dau seama de gresile facute si continuua …crezand ca daca persevereaza cheltuind banii convige si pe altii ca au facut ceva BUN!!!!
De ce nu aduci bani de acasa domnule vice pentru tunuri?
De ce nu garantezi cu casa si afacerile tale daca CREZI CA PARTIA E PROFITABILA?
Când ești sus și ai salariul mare mai sunt si pensiile nesimtite atunci nu îți mai dai seama că ceilalți care muncesc cu adevărat abia își duc viața de zi cu zi, Voi trăiți cu impresia că totul vi se datorează vouă. Dintr-un oraș liniștit și bogat ați făcut o ruină. Ar trebui să vă fie imputat tot ce ați cheltuit fără rost.
Mai sus spune ca dacă nu scade temperatura sub – 5 grade tunurile nu pot funcționa, apoi zice ca dacă mai îngroapă o căruță de bani în pârtie o sa funcționeze 2-3 luni pe an.
Paradoxal, toată lumea vorbește de încălzire globală, doar la Bistrița pot da garanții ca în următorii ani o sa fie temperaturi iarna constant sub – 5 cam 2-3 luni pe an.
Prin absurd sa zicem ca ar face zăpadă cu tunurile chiar dacă temperaturile ar fi pozitive, ce anume ar susține zăpada respectivă?
E ca și cum ai reuși cumva sa îngheți un derdeluș și apoi sa îl scoți vara afară sa te dai cu certitudinea că nu se va topi dacă producerea derdelusului a costat 500.000 euro.
Parca nu sunt români conducătorii acestei țări, totul se face cu risipă și fără sa gândească, parcă împotriva românilor.
Se duc zăpezile și asfaltul plombat în scârbă anul trecut deja scoate cratere la iveala, încă e suficientă sare în fleasca de pe drum și frig va mai veni, sunt curios cât profit vor face magazinele de piese cu amortizoare, bucse și capeți de bara în primăvara asta.
Iar conducerea deja orientează bani spre pârtie, nu mai contează alte aspecte.
Nivelul de trai ar creste dacă am avea o infrastructura corectă, sa nu îți rupi mașina când duci copii la școală și care în fiecare primăvară trebuie reparată ca după război. Și se mai fac și reparații de vai mama lor, îți creează zenzația de mers cu barca pe valuri…
Nivelul de trai ar creste dacă ați gândi puțin la amenajarea orașului, ținând cont de faptul ca poluarea face ravagii tot mai mult de la an la an. Sa suplimentati spatiile verzi cu arbuști și vegetație, care au abilitatea de a filtra o parte din noxele aruncate zilnic în plămâni.
BN e primul județ din România unde numărul mașinilor diesel a depășit numărul mașinilor pe benzină. Diesel e cea mai toxică propulsie care exista, iar voi faceți pârtii și tăiați copaci.
Mai grav se mai fac și presiuni sa scoateți parcul național munții Rodnei la pârjolit.
Scopul conducătorilor din primărie e să gospodărească orașul în favoarea majorității, atunci va puteți lauda cu realizări, nu investind bani publici în ambiții personale din care beneficiază 1%
Dar e cel mai bine sa tăcem acum, sa așteptăm 10 ani, sa le mai dăm ocazia 10 ani să se dovedească, apoi dacă au fost un eșec, sa vină alții, care din nou trebuie sa aibe ocazia 10-15 ani…. Și tot așa. Nimeni nu e responsabil, nimeni nu plătește pentru risipit banii plătitorilor… Doar timpul le va rezolva pe toate.
Suntem tot la 3 zile aratati la protv cu partia gainii si cu cati bani se tot cheltuie in continuare. Partia asta este egala cu o pastravarie facuta in desert… Nu trebuie sa mai treaca anii pt ca suntem lamuriti cu partia… asta e gangirea unui inginer din comelf
Pesedism înseamnă totul pentru ei. De exemplu, faci pârtia și peste 5-10 ani o să vezi tu dacă pentru oraș a fost un eșec sau un succes. Mai mult eliberezi toți deținuții și în 5-10 ani o vezi tu dacă pentru țară a fost rentabil sau nu.
Astia nu-s normali !
Ce 5 ani mai frate? Puteam spune dinainte ca acest proiect sa fie executat ca va fi un esec total. Voi sunteti normali la cap mai oameni? Poi de ce nu a dat UE fonduri pentru un asemenea proiect? Daca era sa fie un succes, cu siguranta acest proiect se incadra la finantare europeana.
Da nu, ca voi sunteti mai destepti decat europenii.
Despre ce calitate a vieții vorbim în Bistrita . Nu avem locuri de parcare iar banii vor merge în continuare în noi investiții în pirtie de ski .
Cică recent a fost un colocviu european, în care fiecare primar a prezenat măsurile pe care le-a luat administrația lui împotriva încălzirii globale.
Primarul Berlinului spune: – Am interzis accesul motoarelor Diesel în oraș.
Primarul Parisului mărturisește: – Am îndesit numărul arborilor în parcuri.
Primarul Bistriței se laudă: – Am construit pârtie la joasă înălțime. – De ce, întreabă curioși ceilalți primari? – Pentru că noi vrem să facem acolo schi nautic, le răspunde fălos, într-o limbă numai de el știută, primarul Bistriței.
Nu pot da cred ca vor sa o investeasca în continuare în pirtia de ski . Nu pot . Pur si simplu nu pot sa cred …
atata timp cat pesedeul va fi la guvernare asa vor face
VOR MINTI
VOR SFIDA
VOR FACE TOTUL IMPOTRIVA CETATENILOR …SI STITI DE CE?
PENTRU CA ELECTORATUL PESEDIST NU PERCEPE PROSTIA!!!!!!
”Mie, care schiez de 15 ani, îmi place să schiez ziua când e senin afară şi e foarte multă vizibilitate. Sunt schiori mai buni ca mine care schiază şi pe nocturnă, dar vizibilitatea ziua e mult mai bună, orice denivelare la pârtie o vezi. Aşadar, acest program de funcţionare a pârtiei nu se va schimba, mai ales că a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Local”.
in concluzie: daca lui ii place ziua, toti schiaza cînd ii place astuia
daca ei vor partie cu enspe milioane, toti trebuie accepte partia cum o vor ei, nu cum ar spune niste studii corecte.
guvernare dupa bunul plac. dar nu al noustru, al lor
:)))
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ctp-psd-e-un-partid-intemeiat-pe-crima-toti-sunt-preocupati-sa-nu-fie-de-vina-1066666?utm_source=Sharefb&fbclid=IwAR3fCzZHEzYk8zh8CLHZhZXahaX9NScwJNpSemksfU_W7aqocc1LUeZRyus
Hai să fim serioși ! La U.M. Digi24 televiziunea SRI-ului mai pun botul doar haștagul și fanaticii băsiști.
Nu trebuie asteptat 5-10 ani ca sa vezi daca partia e buna, ca de aceea se fac studii de fezabilitate inainte de a face o investitie. Trebuie doar sa se tina cont de ele. Viceprimarul spune ca: ” A, că s-a greşit nu ştiu ce pot să spun, dar nu să spun că pârtia e un dezastru, că doar Ovidiu Creţu este cel responsabil. Nu ar fi putut face pârtia fără votul consilierilor locali şi ştim bine cine sunt cei care sunt şi în Consiliul Local” .Realitatea e ca primarul s-a incapatinat si nu a tinut cont de nimic, desi au existat suficiente avertismente.
Pana si la semnarea contractului de executie , reprezentantul firmei Kranz Eurocenter a tinut sa precizeze ca: „nu va fi o partie de schi profesionala pentru ca diferenta de altitudine nu permite asa ceva, este o partie de recreere pentru incepatori”. El a mai adaugat ca nici izoterma zonei nu corespunde domeniului schiabil, precizand ca : „din punct de vedere al schiului, cel mai important parametru este temperatura, stiut fiind ca zapada artificiala se produce undeva in jurul temperaturii de minus cinci grade”.
Asadar, situarea inafara domeniului schiabil este si motivul pentru care proiectul nu a fost eligibil pe fonduri europene si nici in parteneriat public-privat. Cu toate astea, primarul Cretu, s-a incapatanat sa ingroape o caruta de bani in Dealul Cocosului , ca doar nu ia dat din buzunarul lui, ci dintr-un imprumut bancar , indatorand orasul pe 20 de ani.