Deputatul USR Cristina Iurișniți a transmis, printr-un comunicat, că ”De Ziua Mondială a Educației avem nevoie de implicare, de fapte, nu de scuze și de zile nelucrătoare”
”Pentru că totul pornește de la Educație, societatea românească are nevoie de o resetare reală, de implicarea cetățenilor săi și nu de impostură! Acest mesaj îl trimit astăzi, de Ziua mondială a Educației, cu responsabilitate și respect tuturor cadrelor didactice de vocație, care mai țin aprinsă încă lumina în sistemul educațional românesc.
Astăzi, 5 octombrie, am trimis reprezentanților Ministerului Educației semnalul meu asupra importanței mesajului transmis de către decidenți societății, iar acesta nu trebuia să fie în niciun caz un mesaj de nonacțiune, de pasivitate, de dezinteres.
Astăzi, 5 octombrie, trebuia să fie încă o zi a interacțiunilor pentru găsirea soluțiilor la problemele din Educație, o zi cu schimb de bune practici, dezbateri în prezența reprezentanților administratiei publice locale, chiar și online, pe teme legate de dotările din școli, resurse, perfecționarea și instruirea profesorilor pentru a-și însuși noi strategii didactice de predare, programe modernizate cu conținuturi care să dezvolte competențe nu doar acumulare de informații, legi puse în dezbatere pe site-ul MEC, propuneri de înaintat ISJ sau MEC etc. Lista e lungă…
Uităm repede că suntem țara europeană cu cel mai mic procent alocat bugetului pentru Educație, țara cu 40% analfabeți funcțional, țara cu 860 de școli care încă au toaleta în curte, 4000 de profesori necalificați, care și ei trebuie să țină aprinsă lumina cunoașterii.
Încă mai avem probleme cu respectarea Ordinelor de ministru. Una transmite ministerul prin reprezentanții săi: <<Am prevăzut în ordinul de ministru cu structura anului școlar: Art.4, din O.M. nr. 3125/2020 – „Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua internaţională a Educaţiei.>> Alta se întâmplă în teritoriu: <<în conformitate cu Art.28, alin (4) din Contractul colectiv de muncă, ziua de 5 octombrie este considerată zi nelucrătoare”, este mesajul de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.
Nu e nimic nou sub soare! Avem cu toții nevoie de implicare, de fapte, nu de scuze și zile nelucrătoare de Ziua Educației.
Pentru a avea progres, e nevoie de trei piloni sănătoși în Educație, respectând fără rabat principiul depolitizării, al implicarii părinților și al comunității;
- Școli dotate și echipate, cu un minim standard european;
- Profesori de calitate, instruiți și motivați să se formeze pe tot parcursul vieții;
- Programă flexibilă, adaptată nevoilor școlii, la decizia elevilor și a comunității.
Per aspera ad astra!”
Prof. Cristina Iurișniți, Deputat USR în Parlamentul României, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați
Stimată doamnă! Grabiti-va fiindcă urmează încă o finanțare
https://evz.ro/geniul-malefic-soros-loveste-din-nou-iata-ce-pregateste-europei-romania-e-vizata.html
Exact așa cred și eu că de gândit nu cuget. În plus Sörosz ăsta militează pentru o societate închisă la minte că de aia își deschide larg punga. Nu vă mai rețin cu ideile mele deștepte că pe urmă deveniți dependenți de mine.
Nu vă lăsați influențați de străinii geniali care doresc rău României. Bazați-vă numai pe proștii locali. Ăștia mereu sunt profitabili.
Am aflat recent de la un securist de-al meu că pentru Dominic Fritz au votat 20000 de nemți aduși cu autocarele tocmai de la Berlin. Și cum asta nu-i destul am auzit azi că o să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 cu sloganul: Încearcă și cu un neamț adevărat! Păi să ne înțelegem, nu era vorba că eu, Victor Ponta, o să fiu viitorul președinte al României? Cu Dominic Fritz o să fim sclavi în propria noastră țară.
Da, sclavi, dar cu salarii de 3500 de euro pe lună!
Din postura de parlamentar care lucreaza maxim 3 zile pe saptamana nu cred ca era cazul sa discute de ce suntem liberi… Lupul moralist!
Spunea bine Domnul Feri: Per aspera ad inferi!
Până nu demult doctorii erau problema societății ,acum sunt eroi.Se transformă profesorii de politicieni paria societății,dar i-au consultat când se i-au decizii importante,sau poate consultat doar cu cei cu carnet de partid.
PS.nu sunt profesor!
Se vede de la o poștă că nu ești profesor, după cum scrii se iau decizii și după cum îngrămădești punctele și virgulele printre cuvinte… Atenție! Un text bine scris trebuie să respire corect, altfel moare. N-ai învățat asta la școală?
După zece ore la munca mai dai cu virgulă.