Actualitate

Criza din sistemul educațional românesc și conflictul dintre generații, într-un spectacol de teatru la CNLR

ACTUALIZARE „Antisocial”, unul dintre cele mai dezbătute spectacole ale momentului, își continuă turneul național „Manifest pentru dialog” la Bistriţa, cu o reprezentație ce va avea loc joi, 12 noiembrie, de la ora 18:00, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița. Intrarea este liberă.

Spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu va fi urmat de discuții care vor fi moderate de Vlad Taușance. Distribuţia: Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Călin Roajdă, Alexandra Şerban, Cristian Timbuş, Maria Tomoiagă; Manager proiect: Luminița Puiuleț. Text dezvoltat prin tehnici de Artă Activă împreună cu actorii spectacolului – Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristi Timbuș, Maria Tomoiagă.

Producția, semnată de Bogdan Georgescu, este o demonstrație în forță de teatru tânăr, o radiografie detaliată a crizei din sistemul educațional românesc și a conflictului dintre generații. Spectacolul se bazează pe un caz real, o criză de comunicare dintr-un important liceu din Cluj-Napoca, declanșată pe un grup secret pe Facebook.

”Criza sistemului educațional și conflictul dintre generații au luat amploare în mediul online și, odată cu spectacolul „Antisocial”, au câștigat un nou spațiu de dezbatere: sala de teatru. „Antisocial” este inspirat dintr-un caz real, petrecut la Cluj-Napoca, în primăvara anului 2015. Spectacolul semnat de Bogdan Georgescu redă din triplă perspectivă – elevi, părinți, profesori – debusolarea și tensiunea din învățământul românesc al ultimilor ani. Vă invităm să ne fiți alături în turneul național prezentat de BRD Scena9 pentru a discuta față în față despre aceste subiecte prea mult evitate. Fără încrâncenare, fără furie, fără vorbe mari. Reprezentația va avea loc joi, 12 noiembrie 2015, de la ora 18:00, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu“, Bistrița, în Sala Festivă. Accesul publicului este gratuit. Subiectul piesei vă este, probabil, familiar. Într-un liceu din România anului 2015, elevii creează un grup secret pe o platformă de socializare. Profesorii află, se infiltrează și îi demască. Cu ajutorul unor elevi. Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexă și provocatoare, care îmbină biografiile reale ale actorilor cu teme actuale. Pentru a duce mai departe întrebările ridicate de spectacol, acesta este urmat de o dezbatere liberă cu publicul”, se arată într-un comunicat.

 

”Avem o șansă importantă, în acest moment, să punem în discuție educația bazată pe autoritate, în care tinerii sunt tratați cu condescendență. Vrem să dovedim că teatrul poate crea un spațiu în care toată lumea învață de la toată lumea, un spațiu de dezbateri în care toată lumea are drepturi egale: părinți, elevi sau profesori“, explică Bogdan Georgescu.

Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi. # libertate de expresie # violarea intimității # încredere # respect # comment # sistem educațional # praf # spațiu public # turnător # calomnie # share # lipsă de profesionalism # șpagă # like # învechit # dialog @ orice nivel # cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? # hashtag

https://www.youtube.com/watch?v=H78qlQGwP0k

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS