Crucea din inox, amplasată pe Vârful Ineu din Munții Rodnei la 2279 de metri altitudine, a fost sfințită în acest sfârșit de săptămână de doi preoți, unul ortodox și altul greco-catolic. La ceremonia de la înălțime au participat atât cei care au transportat crucea până acolo, cât și alți iubitori ai muntelui.
Pe crucea amplasată pe vârful Ineu scrie: ”Muntele și crucea, simboluri ale regăsirii și mântuirii”.
”S-a sfințit o cruce. Crucea de pe Vârful Ineu, din Munții Rodnei. Au fost acolo cei care au făcut-o, cei care au dus-o până sus, și alți iubitori ai muntelui. Și, cum îi stă bine unei cruci altoite într-un vârf așa semeț, la fix 2279 metri înălțime, a fost sfințită de două ori, de doi preoți. De preotul ortodox Florin Moldovan și de cel greco-catolic, Pavel Vranău. De ce așa și nu altfel, e o altă discuție! Dar, la final, a fost bine. Foarte bine. Și toți cei de față s-au bucurat. Iar ziua a fost frumoasă, cu sute de oameni care au venit să vadă cele două lacuri, sau să urce în vârf. Pentru că Munții Rodnei sunt cei mai frumoși munți!”, a scris pe pagina lui de Facebook Alex Varga, fotograf de natură sălbatică.
Vârful Ineu este al doilea ca altitudine din Munții Rodnei după vârful Pietrosul Rodnei (2303m) și unul din principalele obiective din masiv.
Situat în partea estică a Munților Rodnei, vârful Ineu face parte din rezervația Ineu-Lala. Sub vârf se găsesc lacurile glaciare Lala Mică și Lala Mare – alte două puncte importante de atracție pentru drumeții care parcurg traseele din Munții Rodnei.
Pe Ineu se ajunge fie din Pasul Rotunda, fie dinspre Rodna-Șanț.
Crucea a fost sfințită odată pentru totdeauna de Domnul Iisus Hristos, când a suferit pe ea!
Cârpă este accea ce o porți la cur…. tricolorul este ceva ce nu poți tu înțelege.
carpa aceea este o rusine in lume. austriecii stiu cel mai bine lucrul acesta