Parcul Industrial ”Bistrița Sud” poate fi închiriat și cu caracter temporar de cei interesați să organizeze evenimente cu condiția ca acestea să nu pericliteze în niciun fel activitatea rezidenților ori obiectul de activitate al parcului, a hotărât Consiliul Local Bistrița în ședința de luna aceasta.
În acest sens, a fost mandatată societatea “Business Park Bistrița Sud” S.R.L.- societate administrator pentru Parcul Industrial “ Bistriţa Sud”, să închirieze către terți suprafețele de teren pentru care nu sunt încheiate contracte de administrare şi de prestări servicii conexe. Prețul chiriei pentru suprafețele de teren închiriate nu va fi mai mic de 2,8 EURO/mp/an.
Conform deciziei CL, închirierea terenului trebuie să facă astfel încât să nu pericliteze în niciun fel activitatea rezidenților ori obiectul de activitate al parcului, iar durata contractelor de închiriere nu va putea depăşi data de 31.12.2021.
Contractele de inchiriere vor fi inaintate de administratorul neasociat al Societății ”Business Park Bistrița Sud” S.R.L spre aprobarea A.G.A. a societăţii, anterior semnării de către părţi.
Parcul Industrial ”Bistrița Sud” se întinde pe 30 de hectare, primul eveniment care va avea loc aici fiind Festivalul Hustle care se va desfășura pe 8 hectare libere de sarcini, aflate în proprietatea municipiului Bistrița.
”Prin această activitate de închiriere cu caracter temporar a suprafețelor de teren pentru care nu sunt încheiate contracte de administrare si prestări servicii conexe cu rezidenții parcului, pe lângă faptul ca sporesc veniturile societății administrator, se creează premisele unei publicități mai mari și implicit atragerea unui număr tot mai mare a rezidenților in parc, fapt deficitar la această dată”, și-a motivat primarul Ioan Turc propunerea de închiriere temporară a unor terenuri din Parcul Industrial ”Bistrița Sud”.
Cu 20 de voturi ”pentru”, propunerea primarului a fost adoptată.
Parcul Industrial ”Bistrița Sud” a fost inaugurat în 2015. El se desfășoară pe o suprafață de 30 de hectare și este situat în extravilanul municipiul Bistrița, în localitatea componentă Sărata. Platforma industrială este destinată ramurilor industriale cu grad redus de poluare si cu tehnologii curate și moderne, ale căror activități sunt preponderent de producție și servicii. Primăria Bistrița a finalizat în septembrie 2015 proiectul ”Parc Industrial Bistriţa Sud”, în valoare totală finală de 25,5 milioane de lei, din care 14,4 milioane de lei finanţare nerambursabilă.
Principalele dezavantaje ale Parcului Industrial ”Bistrița Sud” sunt lipsa unei șosele de mare viteză și a unui aeroport.
Foarte bine ca se diversifica activitatea si ca se gasesc si alta surse de venit! E de bun simt ca festivalurile mari sa fie tinute in afara orasului!
Ce sa-ti povestesc! Și, cam cati bani o sa aduca orașului promovarea consumului de droguri printre minori la înșelătorie de eveniment propus de primărie?
Da ce umblati prin occident mai sunteti, doar acolo suntem judecati ca si popor dupa faptele minoritatilor ce ajung acolo si se dau in petec. Dar va pastrati si originea pentru vad ca v-ati conservat bine mentalitatea conform careia toti e rai,doar noi cei ce judecam suntem grozavi.Doara avem tastatura si ecran!Ce aveti cu oamenii care vor sa se distreze?Va tot legati de generatia tanara, de parca voi sub comunism erati mai breji.
Organizarea de evenimente în parcuri industriale nu-i o noutate. Un exemplu în acest sens îl reprezintă „AGRARIA” este primul târg agricol organizat în România la Cluj-Napoca începând din anul 1995, devenind un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii. După 20 de editii desfăsurate la complexul Expo-Transilvania din Cluj-Napoca , începând cu editia 21 din anul 2015, AGRARIA s-a mutat pe platforma Parcului Industrial Tetarom III din localitatea Jucu, judeţul Cluj. Suprafaţa disponibilă în oraş s-a dovedit prea mică pentru nevoile crescânde ale târgului, pe când noua licatie de la Jucu oferă o suprafaţă generoasă din care o mare parte este alocată prezentărilor furnizorior de maşini agricole. De asemenea Fermierii au posibilitatea să participe la prezentări de animale de rasă, precum şi la dezbateri cu accent pe tehnologie şi inovaţie în zootehnie.
Asadar si Parcul Industrial ”Bistrița Sud” ar putea închiria suprafetele disponibile pentru organizarea unor evenimente similare de tipul „târguri si expozitii”.
Daca s-ar inchiria suprafata de 8 ha , pentru un mega eveniment cu durata de o zi , Primaria ar putea castiga o suma rezultata dintr-un calcul simplu: 8 ha * 10 000 mp /ha * 2, 8 euro/mp / 365 zile = cca 600 euro. O fi mult , o fi putin ? Cititorii vor aprecia (fiecare dupa criteriile proprii). Avem din nou aceleasi cuvinte cheie : daca si poate…
Puteți să-i le ” mulțumiți fierbinte ” lui Tuță, Peteleu Chereji şi Bălan pentru că Parcul Industrial Sud nu are o şosea rapidă şi pentru că Bistrița nu are un Aeroport şi de aceea Parcu Industrial este aproape gol.