Actualitate Recomandări

Cu ce medii s-a intrat la Extensia Bistriţa a Universităţii Tehnice Cluj în sesiunea de toamnă

Extensia Bistriţa a Universităţii Tehnice Cluj a înscris, după sesiunea din septembrie, 27 de studenţi la trei specializări: inginerie medicală, inginerie industrială şi inginerie economică-industrială, toţi cei admişi fiind repartizaţi pe locuri cu taxă.

Potrivit rezultatelor afişate la sediul universităţii, cu cea mai mare medie s-a intrat la inginerie medicală, 9.25, aceasta UCT 1aparţinându-i Irinei Kiss. În total, la această specializare au fost admişi nouă candidaţi, ultima UCT 2medie de intrare fiind 6.10 a candidatului Robert Constantin Huzmezan.

La inginerie economică industrială, prima intrată, Veronica Slăvoacă, a avut media 8.77, în urma Aneimaria Cioncan – media 6.21- trăgându-se linie. În total, la această specializare au fost admişi, în toamnă, 15 candidaţi, cei mai mulţi.

La inginerie industrială, primul intrat în sesiunea din septembrie a fost Varro Szilveszter cu 8.50, iar ultimul dintre UCT 3cei trei admişi Alexandru Socaciu cu 7.75.

În luna aprilie a acestui an, CJ a decis trecerea clădirii din Piaţa Centrală, unde a fost sediul Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în administrarea Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, care o va reabilita şi va înfiinţa un Centru de Specializare Inteligentă.

Directorul Extensiei Bistriţa a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Virgil Ispas, a precizat atunci că Universitatea vrea să aducă în oraşul nostru încă două specializări, calculatoare şi construcţii, plus trei mastere, robotică, asigurarea calităţii şi sudură. Clădirea va găzdui Extensia Bistriţa şi un Centru de Specialziare Inteligentă, care va fi realizat cu fonduri europene, aşa cum se va face şi reabilitarea imobilului.

Preşedintele CJ Radu Moldovan a menţionat că votul din CJ este unul ”istoric”, care ”deschide un nou orizont pentru învăţământul universitar din Bistriţa”. Cu 28 de voturi pentru şi o abţinere, proiectul a fost aprobat. ”Urez mult succes UTCN”, a concluzionat Radu Moldovan.

”Finalitatea acestui demers este constituirea unei facultăţi de sine stătătoare la Bistriţa, care va oferi tinerilor din judeţul nostru oportunitatea unui oferte educaţionale universitare de calitate la ei în judeţ şi, în acelaşi timp, companiilor din judeţul nostru oportunitatea de a avea acces direct la forţă de muncă calificată. În paralel cu acest proiect, pentru a cărui realizare Universitatea Tehnică şi-a asumat modernizarea clădirii şi păstrarea destinaţiei ca instituţie de învăţământ superior, vom continua alături de UTCN, UBB, UMF şi USAMV proiectul de realizare, în actualele spaţii medicale de pe Bulevardul Independenţei, a unui centru de cercetare academică. Cu toate că votul Comisiei de Urbanism a fost nefavorabil pentru aprobarea acestui proiect de hotărâre, vreau să mulţumesc majorităţii consilierilor judeţeni pentru susţinerea şi votarea acestui proiect, care este o bază solidă pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţii noastre”, a scris ulterior pe Facebook preşedintele CJ Radu Moldovan.

5 comentarii

  • Asadar, nu s-a dat nici un examen, doar nota de la Bac… Sa speram ca la facultate examenele vor fi serioase si dificile iar profesorii, fermi si exigenti ! Altfel,… Stimati proaspeti studenti, „burta pe cursuri ” deoarece spitalele, policlinicile si cabinetele medicale au nevoie de ingineri priceputi!

  • Anul trecut a absolvit prima promoție, la vara viitoare va fi cea de-a doua. Din prima promoție nu este nici un șomer, vreo cinci lucrează în domeniu tehnicilor medicale, ceilalți ingineri în domeniul electric la Bistrița și la Cluj unde sunt la cursurile de master.
    Un proiect bun dezvoltarea învățământului tehnic superior la Bistrița, lipsa tradiției s-a invocat și la începutul industrializării și orașul s-a dezvoltat în urma acestui fapt.

  • COMISIA DE URBANISM ….NU VOTEAZA !
    EA TREBUIE SA APLICE REGULAMENTUL DE URBANISM LOCAL, LEGEA 50/1991 ; LEGEA 350/ 2003….etc…!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.