Actualitate

Cu desene despre pace, la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” s-a deschis Galeria de artă a copiilor

Expoziția cu lucrările înscrise în concursul județean ”Mesajul meu pentru pace”, organizat de Lions Club Bistrița, a deschis, joi, Galeria de artă a copiilor de la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”. În total, de 73 de copii din tot județul, cel mai mare număr de copii de când se organizează această competiție, au pus pe hârtie felul în care văd ei pacea, cele mai frumoase creații fiind premiate de către organizatori.

Câștigător a fost desemnat Darius Moldovan, elev de la Liceul Creștin ”Logos” Bistrița, coordonat de profesoara Adriana Scripeț, care a pictat două mâini care susțin care susțin universul plin de planete.

”Eu am desenat două mâini ale lui Dumnezeu care țin toate planetele și dau pacea printre ele”, a spus câștigătorul concursului, care a primit o diplomă, dar și un pachet cu cărți.

Istoricul de artă Vasile Duda i-a felicitat pe toți copiii, dar și pe profesorii de arte vizuale care s-au implicat și i-au coordonat pe copii: ”Faptul că acest concurs are și o etapă națională, dar și una internațională înseamnă că ne conectăm la ceea ce se întâmplă în lume, iar primul pas îl facem aici. Bucuria, inocența se văd în lucrările pe care le-au făcut. Le judecăm prin sinceritatea exprimării. Atunci când un copil se gândește la pace și încearcă să o reprezinte caută o clipă de bucurie din viața lui și pe aceasta o găsim în desenul respectiv indiferent de temele pe care noi încercăm să i le sugerăm pe marginea păcii”.

Doru Ilieș, de la Lions Club Bistrița, membru al juriului, s-a declarat impresionat de toate lucrările care, în opinia lui, au fost greu de departajat. Cel mai mult i-a plăcut un desen realizat de un copil care a văzut pacea sub forma unui dans la care participau un rus și un ucrainean.

Cu această expoziție s-a deschis în mod oficial și Galeria de artă a copiilor.

”Ne-am gândit că este foarte potrivit să fie în Clubul cultural Coșbook pentru că e un spațiu deschis în special copiilor, elevilor. Nu există în oraș o galerie de artă a copiilor, nici în județ. De ce să nu facă acest lucru Biblioteca Județeană pentru că, prin această galerie, copiii pot avea acces și la carte, la bibliotecă”, a spus preotul Ioan Pintea, directorul Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.