Politică

Cu regrete din partea PNL, PSD și PDL, Florin Găurean a fost revocat din funcția de viceprimar

Consiliul Local (CL) Bistrița l-a înlocuit, joi, din funcție pe viceprimarul PNL Florin Găurean la cererea grupului consilierilor liberali. Decizia de revocare din funcție de lui Florin Găurean a fost luată cu 12 voturi 12 „pentru” de la PSD, PNL și UDMR, un vot împotrivă al unui consilier PDL, cinci abțineri ale altor consilieri PDL și un vot în alb.

„Florin Găurean nu a fost schimbat din funcția de viceprimar pentru că ar fi avut vreo incompetență, ci pentru că așa a stabilit partidul că e bine pentru strategia sa politică. Îi mulțumim pentru ceea ce a făcut”, a motivat decizia consilierul PNL Gavril Țărmure.

Cuvinte frumoase despre activitatea viceprimarului a spus și Constantin Rus (PSD) care l-a felicitat pe Găurean pentru că, joi, fiica lui a absolvit Colegiul Național „Liviu Rebreanu” și i-a urat să aibă parte numai de bucurii din partea copiilor. Totodată, Rus a spus că regretă că a trebuit el însuși să voteze pentru revocarea viceprimarului.

În numele PDL, a vorbit Alin Seserman care i-a mulțumit și el lui Găurean pentru activitatea depusă ca viceprimar.

Înainte să înceapă votul, grupul consilierilor PDL a anunțat, tot prin vocea consilierului Alin Seserman, că se va abține de la vot întrucât pe democrat-liberali „nu-i privește” subiectul.

Liberalii au reușit să-l înlocuiască pe Florin Găurean din funcție la a doua încercare. Prima a fost înainte de sărbătorile pascale. Eșecul de atunci l-a determinat pe liderul județean al PNL, deputatul Ioan Țintean, să declare că sunt probleme „de disciplină” la nivelul USL Bistrița-Năsăud.

„Dacă era mai multă seriozitate din partea ambelor partide, aveam numărul de voturi pentru înlocuirea viceprimarului. Nu mi se pare suficient de disciplinată USL la nivel județean din moment ce noi, liberalii, nu am putut trece prin Consiliul Local Bistrița un proiect de hotărâre (de înlocuire a viceprimarului Florin Găurean cu Andrei Rusu –n.r) ce era în interesul USL, nu al meu personal”, a declarat, imediat după aceea, Ioan Țintean.
După ședința Consiliului Local Bistrița în care liberalii nu l-au putut înlocui pe viceprimarul actual cu o altă persoană, Țintean a avut o discuție cu liderul județean al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan.

„Nu vor mai fi probleme fiindcă vom corecta lucrurile. Avem țelul clar definit. Trebuie să câștigăm alegerile în Bistrița și să avem majoritate în Consiliul Local. Noi credem că suntem pe un drum bun, dar în politică nimic nu e foarte sigur și lin. Sunt sincope și poticleni”, a spus Țintean.

UPDATE Noul viceprimar este Andrei Rusu. În favoarea noului viceprimar au votat 12 consilieri din partea PSD, PNL și UDMR, un consilier s-a abținut, iar alți cinci de la PDL au predat buletine de vot necompletate, adică nule.

Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS