Actualitate

Cum arată acum Complexul Sportiv din Unirea. Care sunt planurile (VIDEO)

(FOTO) Lucrările la Complexul Sportiv din Unirea, care va avea ca element principal Sala Polivalentă, au intrat în linie dreaptă. Investiția de aproximativ 20 de milioane de euro va fi inaugurată, dacă nu în luna mai, atunci sigur în iunie, printr-o serie de evenimente de gală.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, instituție care va administra complexul după ce va fi predat de CNI, a făcut o vizită pe șantier împreună cu o serie de consilieri județeni, ocazie cu care a oferit, alături de inginerul Silviu Scridon, șeful de șantier, detalii despre ”o investiție extrem de importantă pentru viitorul județului, pentru că toți cei care se gândesc la viitorul unei comunități știu că oamenii trebuie să facă sport și mișcare, iar cheltuielile cu sportul vor reduce cheltuielile care se fac în sănătate”: ”Construcția celei mai moderne Săli Polivalente din țară a intrat în linie dreaptă, urmând ca în doar câteva luni să găzduiască evenimente sportive și nu numai, de amploare”.

Complexul Sportiv se întinde pe 3 hectare și cuprinde Sala Polivalentă, centru de cazare, terenurile exterioare (de baschet, tenis, fotbal, pista de atletism), anexă (vestiare, birouri), drum de acces, alei pietonale, parcări cu 475 de locuri și 10 locuri pentru autocare, 30% spațiu verde. Sala Polivalentă va fi pe 7.350 mp, cu 2.619 locuri pe scaune în tribune, zonă de vestiare, de recuperare (saună, jacuzzi), birouri, cabinet medical, sală de conferințe, zonă pentru mass-media, cafenea, spații de depozitare.

Parchetul sălii, din lemn de arțar, care are cea mai bună elasticitate, a fost contractat în decembrie iar cel târziu în luna iunie arena va fi inaugurată.

Cu ocazia deschiderii, vor fi organizate o serie de evenimente, printre care un joc cu o echipă ”stelară” și un meci de retragere a handbalistei Valentina Ardean Elisei.

Din vară, clubul de fotbal feminin Heniu Prundu Bârgăului va deveni secție în cadrul CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, care va avea astfel în prima ligă și echipă de fotbal feminin, după cea de handbal feminin.

Obiectivul CS Gloria 2018 este ca minim 1.000 de copii să facă sport în cadrul clubului, acum numărul fiind undeva la 700-800.

Facilitățile sportive din Complexul Sportiv vor fi folosite gratuit de sportivii cluburilor, însă vor putea fi închiriate doritorilor.

Anul acesta, până în vară, va fi construită și baza sportivă ”Tip 1” (teren sintetic de fotbal cu tribună de 500 de locuri, teren de minifotbal/handbal/baschet, cort vestiare) cu bani de la Guvern prin CNI.

Terenul pentru stadion este pregătit, documentația tehnică depusă la Ministerul Dezvoltării, și se speră în obținerea finanțării. În bugetul pe anul în curs a fost prinsă și suma necesară elaborării studiului de fezabilitate pentru un stadion de atletism.

Imagini și declarații, în materialul următor:

În toamna anului 2019, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea, pe 3 hectare (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de sport), valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane de euro), bani de la Guvern. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș.

Sala va fi destinată în principal competițiilor sportive, cu posibilitatea desfășurării și a altor tipuri de activități: spectacole, concerte, conferințe, congrese, expoziții, activități culturale.

11 comentarii

  • Sunt un anti psd-ist convins, insa ce s-a intamplat in politica romaneasca in ultimii 2 ani m-a facut sa regret voturile date lui Iohanis si pnl-ului. Evaluarea unui politician trebuie facuta prin prisma realizarilor, nu a promisiunilor. Dintre toti politicienii judetului doar unul singur are realizari notabile si numele lui este Radu Moldovan. Nemultumirea mea fata de el, este drumul de la Bistrita la Dumitra, care a ramas nemodernizat. Dar pana la sfarsitul mandatului poate rezolva si aceasta problema.

    • Cam puține locuri pe scaune și nu o să încapă mulțimea de suporteri ai echipei de handbal care doresc să cumpere bilete pentru a susține echipa. Și în continuare o să fie necesar alocare de bani de la bugetul consiliului județean. Trebuie să taie de undeva. Posibil de la drumul Bistrița-Dumitra.

  • vrem stadion si echipa de fotbal in prima divizie

    decat sa se bage 3 milioane de euro in handbal mai bine in fotbal

    cu bani astia si un manager bun plus bani de la televiziuni si sponsori ne batem la locurile 1-5

  • O sală fără rost, o prostie marca Radu Moldovan, așa cum e pârtia de ski a lui Crețu. Nu era mai bine să modernizeze Sala POLIVALENTA? Sportul bistrițean e mort! Când va fi gata( sigur nu mâine) , cine va plăti utilitățile ( gaz, curent etc.)? Radu Moldovan te poți lua de mână cu Ovidiu Crețu!

    • Ce să modernizeze, o vinde la un imobiliar si face blocuri,acolo este vad bun,dacă era in UNIREA nu se baga nimeni.

  • Intr-o comunitate normala, unde important e cetateanul, baza sportiva se construiestr pentru a practica sport.
    Asadar dragi cititori, utilitatea publica a acestei sali este aproape spre 0.

    In prim plan ar trebui sa fiti voi, sa veniti cu prietenii, cu copii sa faceti miscare si sa va distrati 😉

  • Motto:
    “Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevăratei educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
    (Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)
    Pentru că pe Răducu nu-l duce capul, Bistrita va avea 2 săli polivalente si nici o sală de spectacole performantă pentru un oras resedintă de judet. Din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una la dracu-n praznic pe păsunea din Unirea când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. Trebuie să fi dus cu pluta să spui că Sala Polivalentă cu 2.619 locuri pe scaune în tribune este „o investiție extrem de importantă pentru viitorul județului”, oferind posibilitatea oamenilor „să facă sport și mișcare, iar cheltuielile cu sportul vor reduce cheltuielile care se fac în sănătate”. Ce fel de sport si miscare vor face cei care vor sta pe scaune în tribune?
    De aceea, complex sportiv din Unirea care ar fi trebuit sa includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care putea să fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, care a fost realizat cu fonduri guvernamentale prin CNI. (Vezi: https://complexsportivgheorgheni.ro/)
    Ba mai mult, să te mai si lauzi că Sala Polivalentă din Unirea, cu cele 2.619 locuri pe scaune în tribune va fi cea mai modernă din țară, înseamnă că n-ai auzit până acum de Sala Polivalentă „BT-arena” din Cluj-Napoca având capacitatea de a găzdui 7.227 spectatori la jocurile de echipă în sală, 9.700 spectatori la meciurile de box și până la 10.000 de spectatori pe gradene și în picioare la concerte și alte evenimente culturale. In plus, BT-arena are avantajul de a fi situată intr-o zonă centrală a Clujului, pe Aleea Stadionului, în imediata vecinătate a parcului mare „Simion Bărnuțiu”.

  • Nu pot sa cred ca nu se face nici un teren de fotbal sintetic. Asta ar fi fost ancora obiectivului. Cati amatori de handbal sau baschet sunt si cati de fotbal? Acolo ar fi trebuit cel putin doua terenuri sintetice de fotbal. Dupamasa folosite pt antrenamente pt copii si seara de inchiriat cu nocturna.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.