Pe prima pagină a buletinului de vot sunt imprimate două patrulatere, egale între ele, cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor în colţul din stânga jos, scrise cu litere corp 12 verzale drepte, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate obţinute la primul tur de scrutin, de la stânga spre dreapta Victor Ponta şi Klaus Iohannis.
În colţul din stânga sus al fiecărui patrulater este înscrisă denumirea integrală a alianţei electorale, iar în dreapta sus semnul electoral. În colţul din dreapta jos este scrisă denumirea prescurtată a alianţei electorale. A doua pagină a buletinului de vot nu este imprimată, urmând ca pe aceasta să se aplice ştampila de control de către preşedintele biroului electoral al fiecărei secţii de votare.
Turul doi al alegerilor prezidenţiale are loc duminică 16 noiembrie, între orele 7.00 – 21.00.
Studenţii vor avea zi liberă vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie, în baza unei hotărâri aprobate de Guvern, astfel încât cei care doresc să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în localitatea de domiciliu să nu fie opriţi de cursurile universitare.
Alegătorii votează de regulă la secţia de votare unde sunt arondaţi potrivit domiciliului. Alegătorii care în ziua votării se află în altă localitate decât cea de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.
În judeţ sunt 313 secţii de votare, din care 57 în municipiul Bistriţa, 26 în oraşele Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi şi 230 în comune.
AICI secţiile de votare din municipiul Bistriţa.
AICI secţiile de votare din Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi.
AICI secţiile de votare din comune.
În perioada 14 – 16 noiembrie, Serviciul Evidenţa Persoanelor din cadrul Primăriei Bistriţa va avea un program special de lucru: primire cereri (sâmbătă: 8.00 – 16.00; duminică: 8.00 – 18.00), eliberare acte (vineri: 14.00 – 16.00; sâmbătă: 8.00 – 16.00; duminică: 8.00 – 21.00). În cursul zilelor de 15 şi 16 noiembrie, Serviciul Evidenţa Persoanelor Bistriţa va primi doar cererile cetăţenilor majori (deci, cu drept de vot), care nu deţin acte de identitate valabile. Solicitanţii trebuie să prezinte la ghişeu toate documentele necesare eliberării unui nou act de identitate, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. În zilele de 15 şi 16 noiembrie, taxele pentru eliberarea unui nou act de identitate pot fi plătite tot la ghişeul Serviciului Evidenţa Persoanelor Bistriţa.
În 2 noiembrie, la primul tur al prezidenţialelor, în Bistriţa-Năsăud s-au prezentat la urne 136.500 (52,11%) dintre cei 261.938 de alegători înscrişi în listele electorale. 11.044 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 1.371 prin intermediul urnei speciale.
La precedentele alegeri prezidenţiale, în 2009, în Bistriţa-Năsăud procentul prezenţei la vot a fost de 55,41% (144.407 de alegători) în turul unu şi de 60,82% (158.485 de alegători) în turul doi.
Cea ma simpla si logica explicatie asupra buletinului de vot pentru turul doi, este ca pe partea stanga se afla tiparit candidatul (de stanga) , adica Victor Ponta, iar pe partea dreapta a paginii este tiparit numele candidatului (de dreapta) si anume Klaus Iohannis.
Mai trebuie precizat faptul ca Petre Ţuţea sustinea ca (citat): „Cu stânga nici cruce nu poți să-ți faci, dar să conduci o țară!”
Acelasi Petre Ţuţea, dezamagit dupa votul dat de romani lui Ion Iliescu in 1990 de „Duminica Orbului”, isi exprima indignarea si nedumerirea astfel: “Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare”.
Prin urmare, ca sa nu se mai repete gresala de atunci, votati dreapta, votati Klaus Iohannis.
Poziţionarea tipografică a candidaturilor la Președenţie (16 nov. a.c.) în a treia pagină a Buletinului de vot s-a făcut, probabil, prin tragere la sorţi. Interesant! Astfel, cetăţenii cu drept de vot pot aplica ştampila (cu mâna stângă sau dreaptă) pe candidatul lor preferat, de stânga sau de dreapta politică. Totuşi, în acest tur de scrutin, nici un candidat nu are garanţia certă că va ieşi primul sau… al doilea. Participaţi la vot, aplicaţi ștampila după conştiinţa Dvs. şi NU după „indicaţiile” unui partid sau a unui apropiat! Fiecare cetăţean, cu VOTUL lui…
Sunt de acord. Fiecare sa voteze asa cum ii spune constiinta! Rezultatele le vom avea luni.
De ce nu sa lasat pe buletinul lui Iohanis suficient loc sa se poata puna stampila???/