Actualitate

Cum arată declarația și adeverința cu care se poate ieși din casă după ora 22.00

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis o ordonanță militară, a doua de la decretarea stării de urgență pe teritoriul României, prin care este interzisă circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de trei persoane. Totodată, sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și condițiile de deplasare pe timpul nopții. 

Ordonanța militară nr. 2 prevede că, din 23 martie ora 22.00, persoanele vor putea părăsi domiciliul doar pentru anumite motive.

În intervalul orar 22.00-06.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

DECLARAȚIE

Subsemnata/Subsemnatul………………………………………………………………………………………

Născută/născut la data de……………………………….

Având domiciliul:……………………………………………………………………………………………………

Certific faptul că deplasarea mea este legată de următorul motiv (se bifează caseta):

 deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială, și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță (cu prezentarea unei adeverințe permanente de la angajator) sau deplasare în interes profesional care nu poate fi amânată (cu ordin de deplasare de la angajator)

 consult medical de specialitate care nu poate fi amânat;

 deplasare pentru cumpărături de primă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu;

 deplasare pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor;

 deplasare scurtă, lângă domiciliu, pentru desfășurarea de activități fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă;

 deplasare scurtă, lângă domiciliu, legată de nevoile animalelor de companie

 deplasare pentru rezolvarea următoarei situații urgente:…………………………….

………………………………………………………………………………..urmând următorul traseu:

……………………………………………………………………………………………………………………

Subsemnatul cunosc prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații și art. 352 din Codul Penal cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor.

DATA           SEMNĂTURA

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

ADEVERINȚĂ PERMANENTĂ

Subsemnatul (nume, prenume),…………………………………………………………………….,

în calitate de (funcția)……………………………………………………….. în cadrul (organizația) …………………………………………………………………………………………………confirm faptul că deplasarea persoanei menționată mai jos, între domiciliu și locul său de muncă, este esențială pentru activitatea organizației și nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Datele persoanei care se deplasează:

Nume : …………………………………………………………………………………………………………

Prenume : …………………………………………………………………………………………………….

Data nașterii: ………………………………………………………………………………………………..

Adresa: ……………………………………………………………………………………………………….

Domeniul activității profesionale : ………………………………………………………………….

Locul de desfășurare al activității profesionale: ………………………………………………..

Traseul deplasării: ………………………………………………………………………………………..

Mijlocul de deplasare: …………………………………………………………………………………..

Subsemnatul cunosc prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații și art. 352 din Codul Penal cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor.

DATA                      SEMNĂTURA

Descarcă aici declaratia si adeverinta

DIN ORDONANȚA MILITARĂ NR. 2:

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor  și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Etichete

13 comentarii

  • Atrag atenția celor de la putere că nebunia ce se petrece acum poate fi încadrată la subminarea economiei naționale, plus alte fapte deosebit de grave. Dacă se dovedește că povestea cu coronavirusul este o farsă (și e ușor de dovedit, sunt foarte multe dovezi, adevărul iese la suprafață) vor ajunge la pușcărie. Știți cum va aminti istoria de generația acestor politicieni? Generația politicienilor viețari (pentru cine cunoaște argoul).

    • În toate masurile întreprinse, singurul lucru ce nu îl înțeleg, din ce cauza nu se mai dau publice județele (sau chiar localitățile) de unde sunt cazurile noi de Covid-19.
      Pare ca în felul acesta se pot raporta informații eronate și ești mințit….
      * celor ce au comentat anterior ….nu cred ca toată lumea asta e nebuna și s-au luat masuri în atâtea tari doar pentru a face rău propriilor oameni sau dimpotrivă, sunt masuri ce sunt luate târziu. La partea cu protejarea mediului privat, aici chiar e nevoie de sprijin, prin masuri concrete, nu prin vorbe.

    • Al, in Romania e decretata stare de urgenta. Art 2 prevede:
      „Pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul următoarelor drepturi, proporțional cu gradul de realizare al criteriilor prevăzute de art. 4 alin. (4):

      libera circulație;
      dreptul la viață intimă, familială și privată;
      inviolabilitatea domiciliului;
      dreptul la învățătură;
      libertatea întrunirilor;
      dreptul de proprietate privată;
      dreptul la grevă;
      libertatea economică.”

  • Activitatile de care ai nevoie chiar si pe criza. Gandeste-te: Ai nevoie de mancare, medicamente, hrana pt animale de companie, apa, curent, gaz, net, tv …

  • Ar trebui sa se inchida toate firmele vreo 2 sau 3 saptamani. Oare ce este mai important, vietile oamenilor sau afacerea patronilor???? 2 saptamani sa stea oamenii in casa doar cu deplasari pentru mancare. Daca unii merg la munca si altii stau in casa nu rezolvam nimic.

    • Daca s-ar ingriji statul sa ne aduca catering la usa, da. Dar mancarea, fie ca o cumperi tu, fie ca o aduce statul, nu e achizitionata de la un magazin? Magazinele sunt private, nu ale statului. Daca la respectivul magazin este o problema electrica care pune in pericol functionarea frigiderelor, nu cheama un electrician? Un electrician de la o firma. Acel specialist nu are nevoie de anumite materiale ca sa faca reparatia? Cumpara materialele de la un magazin, alta firma. Magazinul se aprovizioneaza de la un depozit, alta firma. Depozitul face transport marfa, alta firma (cea de transport). Si uite asa, rotitele economiei se invart si este nevoie de firme care sa produca-transporte-comercializeze lucrurile necesare si punerea lor in opera.
      Acum revenind la mancare…din ce bani cumperi mancarea, daca firma la care lucrezi este inchisa? Poate esti bugetar sau pensionar, dar tu stii ca in Romania 3,1milioane de salariati (inclusiv firmele la care acestia lucreaza) sustin 15milioane de bugetari, copii, pensionari si asistati social? Nu are statul destui bani ca sa sustina traiul la toata populatia Romaniei.

  • Domnul CITITOR eu cred ca tu ai ceva cu cei ce lucra in strainatate, eu zic sa iti vezi de treaba ta ca nimeni nu ti-a cerut nimic tie. Noi care lucram aici toți bani care ii facem ii trimitem in Romania si acolo ii cheltuim, adică pe înțelesul tau luam bani de aici si ii folosim in Romania unde platim impozite și taxe la fel ca tine . Nu plătim impozite și taxe pe salarii dar plătim impozite și taxe pentru altele ca de exemplu: case,masini,terenuri etc. ( no priceput-ai) asa ca inca o data iti spun sa iti vezi de treaba ta sa nu mai ameninti pe nimeni ca poate toate aceste amenințări pe care le faci la adresa celor care muncesc cinstit in afara țări o sa ți se intoarca.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.