(FOTO) Elevii de gimnaziu din satul Dorolea vor merge cu mai multă plăcere la școală din 9 septembrie fiindcă nu voi mai învăța în clădirea albastră făcută din panouri sandwich, ci într-o veche clădire săsească reabilitată. Cu toate că lucrările de reabilitare au început abia în primăvară, constructorul s-a grăbit și a finalizat școala care, în ultimul deceniu, a stat în paragină. Acum, e o adevărată bijuterie.
”Te doare sufletul să vezi monumente istorice din comună în paragină. Din fericire, la școală s-a făcut un lucru de calitate. Mulțumesc pe această cale contructorului care nu a făcut rabat la prețuri. A pus lucruri bune și de calitate. Fiindcă școala e în centru și e clădire de patrimoniu, geamurile de la școală sunt din lemn stratificat. Sunt copy-paste geamuri vechi, dar varianta modernă. Noi am respectat proiectul. Școala a costat 450.000 de lei, obiectiv finanțat de Guvern prin PNDL, nu sunt fonduri europene. Grădinița din jos a costat 320.000 de lei. Mai avem un proiect la școală, la Cușma, de 700.000 de lei, sperăm săptămâna asta să terminăm. Mai avem două proiecte depuse, școala de lângă biserica veche în paragină și școala din Livezile din spate. Așa că mai am două școli de rezolvat și toate din comuna Livezile sunt la standarde europene”, a spus primarul Traian Simionca, la o întâlnire cu sătenii din Dorolea.
El a declarat apoi pentru Timp Online că mobilierul pentru școală va sosi săptămâna viitoare, dar va fi de bună calitate, la fel ca și cel cu care este dotată grădinița și școala primară.
”Acum am reușit să aducem vechea școală la o stare super. Din afară, are aceleași forme săsești. Am lucrat și cu personalul primăriei, la gărduț, cu lampadare, chiar am venit aseară să văd cum se văd și se văd frumos. Firma care a lucrat a fost foarte serioasă. A pus prin clase parchet foarte scump. A venit în primărie să vadă ce avem noi acolo și tot așa să pună și aici. Nu a făcut rabat de la calitate. Constructorul a început lucrarea prin martie-aprilie și a tras tare. Ne grăbim cu școala de la Cușma. Să nu mințim să zicem că va fi gata în 9 septembrie. Lăsăm să se usuce la șape să nu avem probleme cu parchetul. Durează încă o săptămână sau două. Avem însă două corpuri în căminul cultural din Cușma unde sunt și grupuri sociale și copiii de acolo vor putea începe școala în condiții bune”, a spus Traian Simionca.
La inaugurarea școlii din Dorolea s-a oficiat o slujbă de sfințire la care au asistat numeroși săteni, bucuroși să vadă și această clădire salvată.
Adaugă comentariu