Actualitate Recomandări

Cum arată tortul anului 2017. Cristina Istrate: E o tendinţă să ne întoarcem la lucruri simple (FOTO)

Creme de şampanie roz cu căpşuni, de fructe exotice, fructul pasiunii cu un mousse de ciocolată albă, dar şi limonadele cu rodie, pepene galben sau roşu nu trebuie să lipsească din candy-barul nunţii pe care o organizaţi. Cristina Istrate, managerul Cofetăriilor Cristina, a dezvăluit pentru Timp Online ce mai este la modă în materie de dulciuri în 2017.

„Anul 2017 este unul îndrăzneţ. Dacă până anul trecut, şi în ultimii ani de fapt, lumea era destul de rezervată şi dornică să aibă deserturile în funcţie de meniul ales, în 2017, lumea devine tot mai îndrăzneaţă. Putem avea, de exemplu, creme de şampanie roz cu căpşuni, de fructe exotice, fructul pasiunii cu un mousse de ciocolată albă şi multe alte variante. În materie de decoruri, anul 2017 e într-adevăr un an nebun pentru că la modă e în continuare tortul dezbrăcat sau draft. E vorba de tortul pe care nu îl mai ornezi, căruia îi laşi la vedere blatul, să se vadă cu ce fel de cremă e umplut. Se pune mai mult accentul pe gustul tortului. E o tendinţă să ne întoarcem la lucruri simple, naturale, fireşti, dar care să fie bune. Mai există şi tendinţa lucrurilor foarte sofisticate. Noi am folosit anul acesta un tort draft pe care am aşezat foiţa de aur, nişte flori naturale şi a ieşit ceva spectaculos, spunem noi. Apoi, avem culori metalizate care dau o notă de eleganţă în plus şi de frumuseţe. La nunţile moderne, lumea încearcă torturi cu motive geometrice, deci avem ce să arătăm noi, cofetarii. În materie de forme şi de gusturi, măiestria cofetarului îşi poate spune cuvântul”.

În ce priveşte moda candy bar, Cristina Istrate spune că aceasta le dă posibilitatea organizatorilor unui eveniment să fie mai generoşi cu invitaţii şi să ofere o gamă mai largă de produse.

„Când prăjiturile erau puse pe mese, nuntaşii aveau la dispoziţie mai puţine sortimente. Un candy bar acoperă gusturile tuturor invitaţilor. Avem de la prăjituri de casă, până la mousse-uri, tarte cu fructe, creme pe bază de nucă. Cred că anul acesta cu precădere, cofetarii îşi îndreaptă atenţia spre a folosi cât de mult se poate materie primă naturală. Ştim cu toţii că suntem din ce în ce mai atenţi la ce mâncăm, la calitatea produselor. Noi folosim doar unt la tot ce înseamnă cremele  cu grăsime, folosim piureuri din fructe şi frişca naturală. La unele mousse-uri ne preparăm noi frişca naturală. Atenţia e tot mai mare spre gust şi calitatea produselor. În ce priveşte candy barurile, noi avem experienţă şi îi ajutăm pe clienţii noştri să dozeze corect cantitatea în aşa fel încât invitaţii să găsească tot timpul acolo ce îşi doresc. Eu cred că atunci când lucrezi cu profesionişti, indiferent de domeniu, primeşti informaţii corecte. S-au dus vremurile în care toată lumea voia să îşi vândă marfa cu orice preţ. Cred că în fiecare an găsim oameni tot mai bine pregătiţi. Noi, cel puţin, după ce încheiem colaborarea cu un client vrem ca acesta să rămână cu o impresie bună şi să ne recomande şi altora”, a mai spus Cristina Istrate.

La fel de important este şi barul de fructe şi fântâna de ciocolată. În ultimii ani, tot mai mulţi nuntaşi par să prefere fructele tăiate, fruimos aranjate pe platouri sau trase în jeleuri, dar şi limonadele: „Ne-am, gândit că multă lume doreşte să bea un suc natural. Avem câteva variante: cu fructe, cu rodie, cu pepene galben, roşu. În funcţie de perioada în care e nunta, vom folosi fructe de sezon. Fântâna de ciocolată place şi ca aspect, şi ca gust. Cine e adeptul fructelor trase în ciocolată poate alege şi această variantă”.

Cofetăriile Cristina sunt pregătite să le ofere nuntaşilor, la plecare, şi mici daruri în ambalaje cochete.

„În zona noastră, fiindcă nu peste tot există acest obicei, oamenii pleacă acasă cu o prăjitură, cu nişte fursecuri şi avem mini tortuleţe, prăjitură de casă, fursecuri, sunt multe variante”.

Ca să aleagă cea mai bună variantă, organizatorii de nunţi au parte de sfaturi din partea specialiştilor. „Noi stăm de vorbă cu fiecare potenţial client şi avem disponibilitate să alegem împreună cu el cea mai bună variantă. În final, interesul nostru este ca clientul nostru să plece mulţumit, iar la finalul evenimentului să ne recomande şi altora. Schimbările în industria nunţilor sunt incredibile în ultimii ani. În România observ o foarte mare grijă pentru detalii. Suntem la înălţime din foarte multe puncte de vedere. Am fost şi în alte ţări, m-am uitat la decoruri, am mâncat prăjituri, iar la noi, într-adevăr, lumea e interesată şi de gust, şi de aspect. Tocmai de aceea, avem cofetari decoratori foarte buni, oameni care se perfecţionează, iar acest lucru este îmbucurător”, a adăugat Cristina Istrate.

Întrucât Cofetăriile Cristina sunt prezente şi anul acesta la Bistriţa Mariage Fest de la Hotel Metropolis, Cristina Istrate a adresat o invitaţie viitorilor miri şi familiilor acestora: „Îi aşteptăm pe toţi să vină să guste din produsele noastre. Vă reamintesc faptul că tortul de nuntă e un produs care încununează orice eveniment şi cred că e important ca oamenii să aibă încredere în profesionişti şi să vină să aleagă ce îşi doresc fiindcă au de unde. Îi aşteptăm pe toţi cu drag zilele acestea la noi. Contractele încheiate pe durata târgului au un discount de 12%”.

Program de vizitare la Bistrița Mariage Fest de la Hotel Metropolis: sâmbătă 4 februarie: 10.00 – 19.00, duminică 5 februarie: 11.00 – 18.00.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS